avatar MMAPHet “onvolprezen” nu-punt-nl kopte gisteren weer iets dat mijn nekharen rechtop doen staan: “Kabinet rekent op begrip en draagvlak voor bezuinigingen”, blijkbaar uit monde ene vicepremier Lodewijk Asscher (heeft ú daarop gestemd, dat hij dit soort dingen namens ú kan zeggen?).

Als subtitel staat er te lezen, dat het kabinet denkt dat de Nederlandse burgers wel begrip zullen hebben voor de komende bezuinigingen. Nou, dan ben ik (gelukkig) geen Nederlander, blijkbaar.

Want ik heb er in het geheel GEEN begrip voor, dat er met het van de burger gestolen belastinggeld bodemloze putten zijn geschapen en getracht vol te gooien, en dat diezelfde burgers nu wéér een groot deel van hun inkomen moeten laten stelen door deze zichzelf legaliserende rovers om hun jarenlange wanbeleid wederom te moeten laten sponsoren.

Wat kunnen we doen, behalve zoveel mogelijk weigeren belastingen af te dragen, tegen dit soort maffioso die ons als slaven behandelen en als slaven uitknijpen, door ons met bedreiging met wapens en vrijheidsberoving te bestelen van onze spaarcenten en vruchten van onze arbeid?

17 REACTIES

 1. Ik zag het ook voorbijkomen en mijn eerste reactie was, over welke planeet gaat dit? Want hier in Nederland is er behoorlijk wat tegenstand tegen nog meer lastenverzwaringen (in de media ook wel eufemistisch “bezuinigingen” genoemd).

  Even verderop in het artikel lijkt dan toch iets meer duidelijk te worden van “wie” hij dat verwacht, namelijk van het senaat. Dat de 1e kamer de lastenverzwaringen goed zal keuren.

  Even verderop in het artikel wordt nog een keer de suggestie gewekt dat het om het “draagvlak” van de bevolking zou gaan (last-dragen). ”Nederlanders begrijpen heel goed dat er geen makkelijke keuzes meer zijn.” Op zich klopt die zin maar ik denk dat veel Nederlanders misschien wel eens andere keuzes zouden maken. Bijvoorbeeld zoals van Frikschoten voorstelt. (de eerste 28 miljard kan bijvoorbeeld al worden bespaard door 20% van de overlappende taken van zelfstandige bestuursorganisaties samen te voegen).

  Artikelen van Frikschoten:
  http://www.amsterdampost.nl/author/admin/

  Pendragon [3] reageerde op deze reactie.

 2. Kabinet kan lekker doorgaan totdat de bevolking achter de computer en/of TV vandaan komt.

  Geef nou toe, wanneer zal dat nou gebeuren…..kansen zijn bijna nul.

  Kijk naar de Ieren….makke (maar boze) schapen: enorme werkeloosheid en totale desperatie. Schaterlachende bankiers die de bevolking voor dom uitschelden.

  Beeeeh…

  Vilseledd [9] reageerde op deze reactie.

 3. @Tammo [1]: / Maar Tammo, als dat gebeurt dan raken heel veel mensen hun baantje kwijt. En dat kan toch niet de bedoeling zijn? cynische modus uit
  Je zou mogen verwachten dat ook iemand in de politiek een dergelijk artikel leest. Maar ze doen er vrolijk helemaal niets mee. Want al die ZBO’s zijn verkapte Melkertbanen machines. Bij gebrek aan gewicht omhooggedreven bestuurders die de hele dag maar wat doen. Zet ze eens aan het werk in een echt bedrijf. Binnen een week zakken ze door het ijs.

  Tammo [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Pendragon [3]: Dat eerste klopt (dat ze hun melkertbaantjes dan kwijtraken), over het tweede ben ik niet zo cynisch. Ik denk best dat ze wel iets kunnen als ze voor een echt bedrijf werken met echte doelstellingen (in plaats van alleen maar papierbergen en luchtkastelen maken over de schouders van de ‘gewone’ bevolking).

  “…Die regering, die hoort daar te zitten voor jou en voor mij. Om onze belangen te behartigen. Ik accepteer het niet om mij voortdurend te moeten verdedigen tegen hun beleid.”
  http://www.amsterdampost.nl/axie-betalen-of-oplazeren/#comment-101346

 5. Kijk op youtube de 5 delige (tien minuten per deel) durende docu “Hoe durven ze” en u begrijpt dat deze “bezuinigingen” (lasten verzwaringen) noodzakelijk zijn om loon slaven te creeren en bankiers nog rijker te maken.

  Het is een opgezet plan, wat de middenklasse moet “ausradieren” ten gunste van de macht en de welvaart.

  Geld wordt uit niets gemaakt en is het middel (zie Zeitgeist addendum) waarmee de NWO elite ons in hun macht proberen te krijgen.

  Dus als het volk de bezuinigingen pikt, krijgen zij hun zin en zijn wij de Sjaak.

  We moeten UIT de EU. Alle schulden weg strepen en overnieuw beginnen met een zelf uit gegeven Volks Gulden en een politiek systeem naar Zwitsers model…….

  Ik ga over twee maanden emigreren naar Azie, dus wens ik alle achterblijvende slaven good luck met de komende armoede.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.
  Scrutinizer [7] reageerde op deze reactie.
  deZotVanZwammerTotKletsMajoor [15] reageerde op deze reactie.

 6. @Adam Onesto [5]:
  Los van alles wensen we je veel succes in Azië en hopen dat je toch nog contact met de Vrijspreker blijft houden.

  Maar zou je nu nog “even” willen/kunnen vertellen WAT MOET ER GEBEUREN OM UIT DIE EU TE GAAN?

  Als daar niet een concreet plan voor komt, blijven het loze kreten.

 7. @Adam Onesto [5]: Interessant. Ben zelf ook bezig met emigratieplannen. Kan u aangeven welk land u koos en op basis waarvan u specifiek dit land koos?

 8. Ik vraag me af, waar al dat geld blijft, dat ‘we’ al in het project Nederland gestoken hebben. Als ik nu weer de lichtzinnigheid lees, waarmee de ABN-AMRO teruggegeven wordt aan ‘de markt’ met maar liefst 19 miljard verlies.

 9. @Troy Ounce [2]:

  Ja, las ik ook. Zou de bevolking het op 28 augustus, over twee maanden nog weten? Maakt er hier iemand zich nog druk over het ‘onthullend’ nieuws over Demmink vorige week? Bevolkingen leiden aan collectieve Alzheimer.

 10. Iedereen vergeet hier dat de crisis om te beginnen flink is gevoed door WIlders en Rutte. Die hebben 2 jaar lang niets ondernomen.

  Als zij zich nuttig hadden gemaakt, dan was het nooit zover gekomen natuurlijk.

  Kortzichtig allemaal hier,zeg,asjemenou.

  daniel [12] reageerde op deze reactie.

 11. @ Hub
  Beste Hub, hartelijk dank voor je goede wensen.

  Om uit de EU te komen moeten we een politieke partij/beweging hebben, die bereid is te stoppen met het hele EU debacle.

  Ofwel een bestaande partij (lijkt me moeilijk) of zelf via internet een partij/beweging opzetten (lijkt me een beter plan).

  Protesteren op de barricaden helpt niet, aangezien we dan door de orde diensten (die we zelf betaald hebben) uit elkaar geslagen en opgesloten worden. Dus moeten we het intelligenter doen.

  Educatie is macht en middels het internet kunnen we mensen inlichten over de situatie waarin we terecht zijn gekomen en hoe we door het huidige systeem genept, belogen en onderdrukt worden. Hieronder een zeer sterke tekst die komt van de kritische site van “Lang leven Europa”

  http://langleveeuropa.nl/2013/06/this-shit-has-got-to-go-the-venus-project/ waarin alle informatie is opgenomen hoe we tot een betere samenleving kunnen komen.

  Het helpt ons niet direct uit de EU, maar de informatie is wel zo krachtig, dat het onze medemensen en de zittende politieke klasse aan kan sporen om te eisen met het EU monster te stoppen en een andere weg in te slaan.

  “This shit has got to go” – The Venus Project

  Dagelijks worden we geconfronteerd met het systematische falen van de democratie, vrijheid, politiek, economie, financiën, nieuwsvoorziening, privacy, energievoorzieningen, voeding, etc. Je ziet als blogger dagelijks dat het huidige systeem rot is tot op het bot – en je ziet de spelers die maximaal misbruik daarvan maken voor eigen gewin. Zeer regelmatig bekruipt mij het gevoel dat ik, met een blog als deze, de ondergang van een samenleving aan het vastleggen ben. Diep triest, en totaal onnodig.

  De volgende conclusie is dan correct: “This shit has got to go.” We zijn toe aan een nieuw systeem. Maar hoe ziet dat systeem er dan uit?

  “Vandaag de dag hebben we zeer geavanceerde technologieën, maar ons economisch en sociaal systeem heeft geen gelijke tred gehouden met onze technologische mogelijkheden, wat anders gemakkelijk een wereld van overvloed kan creëren voor alle mensen, vrij van dienstbaarheid en schulden.”
  (Jacque Fresco)

  Alles wat we nodig hebben om duurzaam samen te kunnen leven zonder armoede en oorlog is ondertussen beschikbaar. Beschikbaar voor de schermen (middels zonne-energie, permacultuur, etc) als ook beschikbaar maar achter-gehouden (vrije energie, nieuwe vormen van vervoer, etc). Toch lukt het ons (als mensheid) niet om vooruitgang te maken. We moeten dus op een nieuw niveau gaan denken.

  “We kunnen onze problemen niet oplossen met hetzelfde niveau van denken waarmee ze zijn gemaakt.”
  (Albert Einstein)

  Er zijn helaas weinig bekende denkers/uitvinders die op een ander niveau denken, een compleet andere blik op de toekomst hebben. Jacque Fresco heeft dat wel. De titel van dit artikel is dan ook een uitspraak van Jacque Fresco.

  (wikipedia-link, meer in het engels) Je kent hem van The Venus Project, en de “Resource Based Economy”

  The Venus Project – voorbij Politiek, Armoede en Oorlog

  The Venus Project biedt een uitgebreid plan voor sociale herstructurering waarin de mens, technologie en natuur op lange termijn zal kunnen samenleven in een duurzame staat van dynamisch evenwicht.

  De Resources Based Economy is een systeem waarin alle goederen en diensten beschikbaar zijn zonder het gebruik van geld, leningen, ruilhandel of enig ander systeem van schuld of dienstbaarheid.

  Alle grondstoffen worden het gemeenschappelijke erfgoed van iedereen, niet van een kleine groep. Onze gewoonte grondstoffen te rantsoeneren door middel van monetaire methoden is irrelevant en contraproductief voor ons voortbestaan.

  Dat klinkt nobel, maar hier is goed over nagedacht, en op een totaal andere manier dan dat wat ons in de problemen heeft gebracht. De onderliggende problemen in onze samenleving aanpakken, niet alleen symptomen bestrijden. (als we dat laatste überhaupt al doen)

  Paradise or Oblivion

  Paradijs of Ondergang, deze documentaire toont de oorzaken van de systeem-crisis en nadelige symptomen veroorzaakt door ons huidige gevestigde systeem. Deze videopresentatie bepleit een nieuw sociaal-economisch systeem, dat wordt geactualiseerd op huidige kennis, met het levenslange werk van de Sociale Engineer, Futurist, uitvinder en industrieel ontwerper Jacque Fresco, dat hij noemt een Resource-Based Economy.
  Nederlandse ondertitels via het [=] knopje.

  Je kent deze man en zijn ideeën misschien van de Zeitgeist films, en dan vooral de nieuwste “Zeitgeist: Moving Forward” (youtube video-link). Nederlandse ondertitels ook hier via het [=] knopje. Het Jacque Fresco deel start rond 1 uur en 44 minuten, wanneer het gaat over “Global Abundance” ofwel “Globale Overvloed”. (ook rond 2:09:00)

  Future by Design
  Interesse in meer over Jacque Fresco? Zie ook deze film over The Venus Project (zonder NL-ondertitels), de Toekomst per Ontwerp. Stel je een wereld voor waar oorlog is verouderd, er geen tekort is aan middelen, en ieder mens een hoge levensstandaard heeft. Jacque Fresco heeft zich dat gedaan.

  Mannen als Jacque Fresco en The Venus Project geven de mensheid hoop. Op het eerste gehoor klinkt het wellicht wat vaag, maar hoe meer je hoort van de visie van deze man, hoe blijer je wordt over de kansen van de mensheid in de toekomst. En dat is broodnodig in de huidige samenleving.

  Met dank aan de geweldige site van “Lang leve Europa” http://langleveeuropa.nl/2013/06/this-shit-has-got-to-go-the-venus-project/

  Veel succes en ik blijf jullie vanuit Cambodja volgen en steunen

  Adam Onesto

 12. @ De zotvanzwammer tot kletsmajoor,

  Neen, geld heb ik niet, ik genees mensen middels natuurvoeding en geef Engelse les en leer Cambodjanen (gratis) zwemmen in de golf van Thailand.

  Ik leef van 10 euro per dag een zeer minimalistisch bestaan en ben daar heel erg gelukkig.

  Temeer daar ik elke dag bewust besef dat ik niets meer bijdraag aan die hele EUro shit en al die graaiende niets nutten die in dienst zijn van de prive bankiers en die onder het mom van politiek bedrijven hun eigen bevolking uitknijpen en om zeep helpen (Staats schulden, Monsanto,chemicalieen en andere troep)

  Ik raad iedereen dan ook aan om de EU te verlaten, voordat de hele euro onzin in EU-thanasie veranderd.

  Groetjes, sterkte en vooral veel succes met overleven.

  Adam.

  Ps voor wie wil begrijpen hoe “evil” de EU werkelijk is, kijk eens naar de docu van Dr. Matthias Rath “Movement of live” waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe het ontwerp plan van de EU voortkomt uit de nazi gedachten voor het derde rijk.

  De chemie reuzen (Bayer, Basf, Hoechst) hebben na de tweede wereldoorlog de EU opgezet, puur voor eigen gewin en voor de totale controle van Europa en de rest van de wereld.

  Geloof mij niet op mijn woord, maar kijk deze waanzinnige docu en trek uw eigen conlcusies.

  Succes Adam

 13. Er zijn misschien nog wel wat eufemismen of neologismen te bedenken voor allerlei maatregelen maar het is toch keer op keer zo dat een nieuw woord ook wel weer een negatieve lading krijgt als het maar vaak genoeg geassocieerd kan raken met een bepaald soort feiten. Als een probleem echt flink blijft door etteren dan wordt een nieuw woord al vanaf het begin afgekraakt zoals die term “prachtjongeren” of “prachtwijken”. Om eufemismen maak ik me minder zorgen dan om feiten zelf.

Comments are closed.