Onlangs zond ik een brief aan De Telegraaf die ze, tot mijn verbazing moet ik zeggen, plaatsten. Tot mijn verbazing omdat de strekking lijnrecht tegen de nogal bekrompen visie op drugs van De Telegraaf ingaat. Bij deze…

Volgens het OM tonen diverse onderzoeken aan dat er een relatie is tussen hennepteelt en georganiseerde criminaliteit. Het lijkt het OM te ontgaan dat dit nogal voor de hand ligt, de hennepteelt is in Nederland immers bij wet verboden. Geen enkel ander mens dan een crimineel kan zich er dus mee bezighouden.

Om de hennepteelt uit het criminele circuit te halen zou de politie moeten ophouden met het oppakken van de kwekers, zoals dat ook het geval is bij gebruikers. De hennepteelt wordt dan niet fundamenteel anders dan de doperwtjesteelt en de criminaliteit zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

2 REACTIES

Comments are closed.