Euro_dreigendHet voorgaande artikel was net geprogrammeerd, toen ik van een vriend een knipsel uit de Telegraaf kreeg, dat deze argumentatie op briljante wijze versterkt.
Het was een artikel van Jushua Livestro getiteld: “Uit de euro: het moet, het kan”.
Joshua toont aan dat Nederland zich helemaal niet kan permitteren om met die euro te blijven prutsen. Nieuwe Brusselse bepalingen “gaan ons al enkele miljarden per jaar meer kosten”.
Maar erger nog zullen de kolossale bedragen zijn die “betaald moeten worden voor het onvermogen van de Zuid-Europese landen om de eigen banksector te saneren”. En dan wordt het helemaal onbetaalbaar zodra grotere landen als Frankrijk en Spanje (en Portugal?)  aan het infuus moeten.

Voordat het zover komt, zou Nederland al lang die euro verlaten moeten hebben. Wat kun je echter van deze eurofiele regering verwachten?

Lees het volledig stuk van Joshua Livestro hier.
– – – – – –
En ondertussen komt er nog een argument binnen:
EU overweegt 8% dwangbijdrage rekeninghouders voor redding bankenn – Belastingbetalers moeten nu ook voor de oude bankschulden gaan betalen
Alleen al de Spaanse banken hebben honderden miljarden nodig.

De argumenten blijven binnenstromen Ze liggen voor het oprapen voor ieder die het zien wil.
Waarom komt het dan niet tot een gecoördineerde actie van Nederlanders die nog wakker zijn en de toekomst van zichzelf en hun (Klein)kinderen willen redden?

9 REACTIES

 1. Het antwoord zal een beetje 2 kanten hebben.

  Ja de Nederlandse regering is nodig omdat dit de enige kans is die we hebben om nog ergens vrij rechtstreeks op te kunnen stemmen. Als er een democratische oplossing zou moeten komen voor “teveel Brussel” dan is dat ook daar, maar dan is het maar hopen dat mensen over het algemeen opeens stukken liberaler zouden stemmen. Als men via PVV of SP wat minder EU zou willen bedingen, komt men direct daarna onder een links of rechts juk in eigen land, daarmee zou men ook niet zoveel opschieten.

  Nee de Nederlandse regering is niet nodig daar waar die Brussel napraat of zich in rare bochten wringt (en daarmee zijn eigen krediet eigenhandig verspeelt) om Brussel te pleasen. De Nederlandse regering verliest hiermee alleen maar respect. Het is bijvoorbeeld not done om zomaar gigantisch zware heffingen te doen, en al helemaal niet met terugwerkende kracht. Toch doet Nederland dit (zie NRC van vandaag) met die eenmalige (?) crisisheffing van 16 procent op inkomens boven 150.000. De Nederlandse regering probeert echt een kei te zijn in het ook proberen te halen van de normen van Spanje, Italië, en zovoorts, maar er zijn lijkt mij toch grenzen aan ons kunnen.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. In dit soort monetaire processen is er een punt, waarbij het niet meer uitmaakt of je de rit uitzit of tussentijds uitstapt. Nederland is op dit moment al zo katastrofaal in gemeenschap van goederen getrouwd met 16 andere landen, dat ook onze staatshuishouding binnen dit monetaire systeem technisch failliet is.

  De Fransen hebben dit allang door. Michel Sapin, minister van Arbeid, liet zich enige tijd geleden ontvallen dat frankrijk op eigen kracht het tij niet meer kan keren. Frankrijk probeert nu zoveel mogelijk kosten op de eurolat te schrijven. Er is geen opportunistischer land dan deze Latijnse pot met pieren.

  Binnen de eurozone kunnen schulden niet verdwijnen. Ze worden slechts als een dief in de nacht verplaatst van de periferie naar de kern van de eurozone via het ESM em de ECB.
  Er was een manier om de schuldenlast in relatie tot het verdienvermogen van de economie te verminderen: devaluatie.

  Hieruit blijkt hoe lichtzinnig/stompzinnig men in de euro gestapt is, ondanks talrijke waarschuwingen. Landen zijn hun nationale zelfsturing kwijtgeraakt, en met 17 verschillende belangen aan tafel ontstaat een totaal verlamde situatie. Dit gaat Nederland heel veel welvaart kosten http://www.economie-macht-maatschappij.com/duitse-eenwording.html

 3. Kijkt en huivert en begrijp waarom het zo niet verder kan (10 minuten Straatsburgse Schandaligheid)

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/06/tom_staal_trekt_de_rioolput_eu.html

  En een paar minuten Brusselse Belachelijkheid

  http://www.geenstijl.tv/2013/06/tom_staal_trekt_rioolput_eu_op_1.html

  Kijk voor een serieuze uitleg van de Euro kanker deze Belgische hoogwaardige Docu in 5 delen “Hoe durven ze” waarin precies de vinger op de zere plek wordt gelegd.

  http://www.youtube.com/watch?v=kSLxTttHzC4

  Succes met uw bloeddruk en hou het houtje maar bij de hand, dan heeft u nu en straks in elk geval iets om op te bijten.

  Pendragon [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Adam Onesto [4]: Als je die vijf blokjes bekijkt is het eigenlijk een godswonder dat er nog mensen zijn die durven te beweren dat Europa iets goeds voor mensen is. HOE DURVEN ZE…

 5. Het kan misschien aan mij liggen, maar ik vind het artikel van Joshua Livestro matig.

  Misschien ben ik de enige die het vreemd vindt dat er een heel artikel over banken gaat terwijl de economieën aan het krimpen zijn? In de Zuidelijke landen zelfs catastrofaal!

  Misschien ben ik de enige die zich verbaast over het feit dat we kapitalen aan banken en overheden spenderen terwijl de onderliggende reden een zwakke economie is? De economie is toch de motor van het land?

  Of maken we de aanname dat als we met magisch geld de overheden en banken weer gezond maken dat de economie automagisch hopsa plopsa weer aantrekt?

  Volgens mij is de kernoorzaak van de problemen dat we een grote groep verschillende landen hebben samengevoegd in een stalen financieel harnas met een sterk overregulerend jasje.

  De Griekse economie kan noch met de beste wil ter wereld, noch met de grootste bak geld ter wereld op het niveau van de Noordelijke landen draaien. En dat is een argument wat zowel Paul Krugman als Milton Friedman al eind jaren negentig hebben gemaakt.

  We hoeven ons niet alleen te richten op de schade die deze stompzinnige politiek bij ons aanricht, maar kunnen ook makkelijk aantonen wat voor schade het in de zuidelijke landen heeft aangericht. Zowel zelfbelang als compassie zijn prima argumenten.

  En de problematiek die bij de banken ontstaat is niets anders dan een gevalletje van de spreekwoordelijke kanarie in de kolenmijn. Je kan het probleem wel denken op te lossen door meer kanaries aan te voeren, maar dat helpt niet. Je lost het feitelijke probleem niet op.

 6. @Hub Jongen [2]:
  Het hoeft niet via verkiezingen, maar als er geen geweld geïnitieerd wordt bij zo’n verandering dan hangt het dus er vanaf of een volk massaal protesteert, en een overheid ontmoedigd raakt en zonder dat er een druppel bloed vloeit, wetten worden afgeschaft.
  Dan heb je mazzel, als dat zo lukt, via de straat, zonder verkiezingen. Bij het op een niet democratische manier aanpassen van wetgeving is het risico groot dat er allerlei mensen gaan mekkeren en nog gelijk hebben ook, of de aanpasser van wetten in feite geen officiële rechtsgrond heeft.

  De meest elegante weg lijkt me daarom via democratie. En dan maar duimen dat men stemt voor zo weinig mogelijk overheid.

 7. Ik verwacht niet van een volk dat zo democratisch op linkse partijen stemt, dat die zonder democratie opeens zo beschaafd met elkaar om zouden gaan. Hun hele stemgedrag wijst al op een bepaalde mentaliteit, en die krijg je dan toch wel voor je kiezen van datzelfde volk, maar dan niet via de politiek.

 8. die rutte zegt gewoon overal ja en amen tegen, om over een paar jaar een mooie functie in de eu te krijgen. zulke hebben ze daar het liefst van die jaknikkers

Comments are closed.