Euro_dreigendEr moet bezuinigd worden. Als voorbeeld is ook de Nederlandse luchtmobile brigade nu al onder Duits commando gebracht. Zie De Dagelijkse Standaard  Verder hierop doordenken levert de conclusie dat er van de Nederlandse soevereiniteit nu toch al zowat niets over is.
Bedenk maar eens wat u persoonlijk vrij mag doen waarvoor geen wetten bestaan en waar de NL overheid zich niet mee bemoeit. En dan doordenken wat die NL-overheid nog zelf mag doen. Praktisch alle wetten worden immers in Brussel gemaakt.
Zelfs de begroting die de regering in het parlement wil bespreken, moet eerst door de EU worden beoordeeld!

Zelfs de politici voelen dat, want de Minister van Buitenlandse Zaken wil gaan pleiten dat Nederland toch zelf mag gaan beslissen of en hoe er schoolmelk aan de leerlingen wordt verstrekt!

Het volk heeft het als makke schapen zover laten komen. Is het dan niet verstandig om de werkelijkheid onder ogen te zien en de hele Nederlandse regering naar huis te sturen en een provincie van het rijkste land van Europa te worden? Zeker nu politica Angela  in haar verkiezingsprogramma belooft de werkloosheid tot nul terug te brengen?

Of is er nog het alternatief van nu wakker worden en nu uit die EU te stappen? Voor de goede orde: dit verhindert een vrijwillige samenwerking natuurlijk helemaal niet.

4 REACTIES

 1. Het is niet moeilijk om te voorspellen dat Merkel dit nooit zal waarmaken. Ik zal er ook maar een argument bij noemen (maakt niet uit wat), om te bewerkstelligen dat slechts 7% het met me oneens zal zijn :-).

  Zelfs als de economie het geweldig goed doet, is er altijd een groep mensen die niet passend is opgeleid voor het type vacatures wat er is. De zgn frictiewerkloosheid. Een ICT-er (stel dat die alleen iets heeft geleerd in de ICT) school je niet 1-2-3 om naar huisschilder, daar gaat een tijdje overheen. Of dat binnen Merkel’s termijn lukt is maar de vraag en ook of de markt dan nog hetzelfde is als toen ze startte.

  Het is heel simpel (zie jaren 30 in diverse landen) om via werkverschaffing iedereen een schep in zijn hand te douwen en aan publieke werken te laten werken, om nog wat te doen voor hun uitkering. Als het type vacatures echter zodanig is dat je daar een paar jaar voor geleerd moet hebben (wat je in een 21e eeuws land makkelijk kunt verwachten) dan zal die vlieger echter niet opgaan.

 2. Lieve allemaal, kijk de 5 korte Belgisch documentaires op Youtube en dan begrijpt zelfs een kind nog wat de werkelijk reden is waarom de EU is opgericht.

  http://www.youtube.com/watch?v=kSLxTttHzC4

  Het gaat puur om de macht van de bankiers, die de politiek in hun zak hebben.

  Daarom hoeven we niet te rekenen op “onze” politici, want die zitten er alleen maar voor hun eigen belang en beslist niet voor U of mij maar voor een top baantje in de toekomst.

  Hun kortzichtige graai mentaliteit ligt ten grondslag aan het bankroet van Nederland, waar wij nu al de rekening voor moeten betalen.

  Het is tijd om de guillotine weer uit het vet te halen en de euro en alle euro schulden af te schaffen en opnieuw te beginnen met een “staats valuta” waardoor de prive bankiers het nakijken hebben en niemand meer schulden heeft.

  Geen staats schulden = 30 tot 50% minder belasting. Kunnen we eindelijk doen wat Samson en Rutte verlangen, namelijk weer geld uitgeven en de economie uit het slob trekken.

  Zij die failliet zullen gaan groeten u…….

 3. Soms denk ik dat het beter is dat we het allemaal maar in elkaar laten storten. Deze overtuiging begin ik steeds vaker te krijgen aangezien ik bij het gros van de mensen alleen zien dat ze leering trekking uit leed.

  Nadat de boel in elkaar geklapt is en de mensen die dit hebben zien aankomen er welvarender uit kunnen komen, doormiddel van de voorbereidingen die zij getroffen hebben. Denk ik dat de kans veel groter is dat mensen denken van nu moeten we het toch is iets anders gaan doen.

 4. De overheid kan zich beter niet bemoeien met melkconsumptie.
  Ook niet met andere consumptie.
  hugo van reijen

Comments are closed.