Person_Snowden_EdwardWereldwijde spionage roverheden naar jouw privacy zijn algemeen bekend. Maar dan nog is het nuttig dat die regelmatig aan de goedgelovige stemmers worden aangetoond. Ook zullen venen hun ogen dichtdoen en zeggen dat als je niets te verbergen hebt, je ook niets te vrezen hebt. Als extreem voorbeeld zeg ik dan meestal dat de Joden dat in de Tweede Wereldoorlog ook dachten maar toch dank zij de uitstekende Nederlandse overheidsregistratie toch in het concentratiekamp . vermoord werden.. Vandaar aandacht voor een petitie:

 

Onderstaand verzoek om te tekenen werd ons toegezonden door AVAAZ:

Een 29 jarige analist gaf zijn hele leven op– zijn vriendin, zijn baan, zijn huis – door de klok te luiden over het schokkende PRISM programma van de Amerikaanse overheid – dat zij de afgelopen jaren hebben gebruikt om onze Skype berichten, Facebook posts en telefoongesprekken af te tappen en op te slaan.

Toen Bradley Manning dit soort informatie aan Wikileaks lekte, gooide de VS hem spiernaakt in de isolatiecel onder omstandigheden die de VN “wreed, inhumaan en mensonterend” noemde.

De autoriteiten en international pers proberen op dit moment hun positie te bepalen betreffende dit schandaal. Als wij de komende 48 uur met z’n miljoenen achter Edward gaan staan, laten wij blijken dat zij hem moeten behandelen als de dappere klokkenluider die hij in wezen is, en dat het PRISM en niet Edward is, dat de VS eens flink onder handen moet nemen.

U kunt uw mening kenbaar maken op :
https://secure.avaaz.org/nl/stop_prism_global/?bOBqAcb&v=

Meer dan een miljoen gingen u voor, en op dit moment komt er elke 2a 3 seconden iemand bij! (nu 1.015.287

8 REACTIES

 1. De overheden registreren wel best veel dingen heel secuur, maar als de nood aan de man is zoals in WO II dan gaat een overheid gewoon de straat op en houdt razzia’s en alles wat mannelijk is boven de 17 wordt dan geronseld om als slaaf te dienen voor de Nazi’s. Heb juist dit weekend nog brieven van mijn grootouders en die generatie onderling zitten lezen. Registratie maakt in feite niets uit als er écht een doomsday scenario is. Dan gaan ze gewoon iedereen van de straat plukken. Die secure registraties horen bij een rustige situatie waar je heel precies iets op kunt schrijven, in vredestijd. Maar niet onder bijzondere omstandigheden. Ik weet ook zeker dat als er een massale opstand ergens plaatsvindt, dat PRISM een waar oerwoud aan gegevens is en dat ze prioriteiten zullen moeten leggen bij de meest gevaarlijke terroristen, en niet een paar Libertarische reaguurders ergens op een Nederlandse site.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Pteranodon [1]:
  “. . . en niet een paar Libertarische reaguurders ergens op een Nederlandse site.. . .”

  Pteranodon , ik denk dat ook jij nog te goedgelovig bent. Als er in Nederland al een overvalcommando uit zijn bed komt sleuren voor het maken van van een prentje, dan vrees ik dat het schrijven van een artikel minstens zo gevaarlijk is!!!

  ergo [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [2]:
  Toch denk ik dat Pteranodon gelijk heeft; zolang op deze site het
  NAP wordt aangehangen, zijn “we” niet gevaarlijk. Daar zullen geen
  bloedige opstanden uit voortkomen. Hoewel de afgelopen tijd het
  mij wel opviel. dat ik een keer of 2, 3 las in een artikel over o.m. de
  LP, dat de voorzitter onderwerp van een rechtzaak was. (Ja, en?).
  Maar zolang de LP weinig of geen kans heeft ook maar 1 zetel
  on de TK te bemachtigen (jammer genoeg) zal er weinig belang-
  stelling van overheidswege bestaan.

  AVAAZ, tja, ruim 1 miljoen tekenaars, wereldwijd, het lijkt mij
  niet zo heel veel. Bovendien is die organisatie al heel lang
  geinfiltreerd door hen welke hun eigen belangen hebben.

  dennis [8] reageerde op deze reactie.

 4. Ondanks bezwaren (PRISM luistert mee) toch ondertekend. Alternatief is niets doen namelijk, en dat kan altijd nog. 😉

 5. er is altijd wel een reden om iets niet te doen. Echter, het woord is mightier dan het sword. Misschien is dat een reden om nu wel eens iets te doen, hoeveel verder kan je privacy nog aangetast worden?
  om maar te zwijgen over de standaard blunderende overheden die waarschijnlijk ook met jouw gegevens gaan blunderen en je onterecht ( want je had niks te verbergen) in de problemen brengen.

 6. @ergo [3]: Vergis je niet; juist mensen die het non-agressieprincipe aanhangen, zijn gevaarlijk voor overheden.

  Hoe ze met geweldplegers omgaan, weten ze heel goed. Je hebt de publieke opinie toch wel mee, dus je kunt gewoon terugmeppen (je laat een politie-agent immers met rust, aldus de slaafse burger die nooit verder is gekomen dan de dagelijkse portie propaganda).

  Daarnaast kent de overheid zelf geen andere methode dan geweld (of een dreiging daarmee). Dus als jij een geweldpleger bent, dan kom je binnen hun expertiseveld, en weten ze wat je aan het doen bent en hoe ze je kunnen aanpakken.

  Geweldloosheid daarentegen is heel eng. Ze kunnen niet terugmeppen, want dan zijn zij degenen die beginnen. En dat is niet goed voor de publieke opinie. Bovendien klinkt ‘geweldloos’ sympathiek, dus het kan aanstekelijk werken en dan wordt de groep die zich tegen jou keert, groter. Ook niet handig. Ten slotte zijn geweldloze mensen meestal rationele mensen, en geweldplegers juist niet al te intelligente mensen, dus de kans dat zij jouw strategie kunnen doorgronden, is bij geweldloze mensen groter.

  Kortom; de geweldlozen zijn voor een overheid het gevaarlijkst. Dus als je zulke mensen onopgemerkt kunt laten verdwijnen, is dat voor je eigen agenda (als overheid zijnde) altijd gunstig.

Comments are closed.