lp amsterdamIedere derde dinsdag van de maand vindt te Amsterdam het Café Bastiat plaats. Een succesvolle serie lezingen en discussies. Vandaag vraag ik aandacht voor een lezing en een webseminar. En plaats ik de video die gemaakt is van de lezing die Albert Spits tijdens het voorgaande café heeft gehouden.

Dinsdag 18 juni.

De internationaal succesvolle auteur Karel Beckman bekend van het boek “de democratie voorbij” houdt op dinsdag 18 juni een lezing / discussie avond over de grenzen van het particuliere bezit. Van wie is de aarde? Kan alle grond geprivatiseerd worden? Inloop is 19:30 uur, aanvang 20:00 uur. Locatie: cafe Heffer, Prinsenzaal, Oudebrugsteeg 7, Amsterdam (vanaf CS over Damrak, na rondvaartboten ter hoogte van Teasers linksaf).

Maandag 24 juni.

De LP Amsterdam biedt meerdere mogelijkheden om je libertarische ei kwijt te kunnen. Er wordt ook een online seminar gehouden op maandag 24 juni. Hoeft u uw huis niet voor te verlaten. Alleen even opgeven en inloggen. Het onderwerp is de correlatie tussen economische vrijheid en welvaart. Deze lezing wordt gegeven door Toine Manders. Hij haalt de economic freedom index of the world aan. Een lezing die ik meerdere keren heb mogen aanhoren en zeker de moeite waard is. Meer informatie en opgeven alhier. U kunt nadat u zich vooraf heeft opgegeven om 19:30 uur inloggen, het websiminar duurt tot ongeveer 20:30 uur.

De video van Albert Spits.

Hier hoeft u niet eens in te loggen; U hoeft alleen maar een youtube video te bekijken. Een aanrader. Zet deze video op tijdens het strijken of andere vervelende klusjes. Of ga er eens voor zitten. De duur is anderhalf uur maar het is het volgens mij zeker waard. De video gaat over de werkelijke oorzaken van de crisis en de echte oplossingen voor de crisis. Albert legt uit dat er een verschil is tussen een valuta gebaseerd op waarde (goud) en een valuta gebaseerd op schuld. Er is een verschil tussen zelf liquiderende schulden en schulden die niet worden afgelost omdat de schuld voor consumptie wordt aangewend. Door dit laatste ontstaat een schijnbare groei die echter ten koste gaat van vermogensopbouw.