Seagull_in_SeattleU kunt vanavond een interessante lezing bijwonen over hoe het in de praktijk met de vrijheid van onderwijs staat. En daarnaast wordt morgenavond Leeuwarden toegevoegd aan de plaatsen in Nederland waar libertarische initiatieven worden ontplooid. In eerste plaats middels een verkennende borrel.

De bijeenkomst hedenavond van de LP Den Haag

Onderwijs moet de keuze van kinderen en ouders zijn, niet van de staat!

Dit is de theorie, de praktijk is weerbarstiger. Momenteel worden de ouders van twee Sudbury scholen strafrechtelijk vervolgd, omdat ze zelf een school hebben opgericht waar hun kinderen naartoe gaan. Niet omdat de scholen slecht zouden zijn of niet aan de wet zouden voldoen. De scholen zijn prima, voor de kinderen zelf veel beter dan de staatsbekostigde scholen en in het buitenland zijn ze wel toegestaan. In Israel en Duitsland worden ze zelfs gesubsidieerd. Ook voldoen de scholen aan de wet, maar waar het misgaat is dat ze niet voldoen aan de ideeën over goed onderwijs van de onderwijsinspectie, die het monopolie op de uitleg van de wet lijkt te hebben. Tenminste dat vonden de Raad van State en de kantonrechter in Utrecht.

Inhoud

• Waarom heb ik een school opgezet?
• Uitgangspunten van de school (Volledige individuele vrijheid en verantwoordelijkheid voor de studenten, waarbij er over de gemeenschappelijke zaken democratisch wordt besloten op basis van one man one vote)
• Het monopoliseren door de overheid van het sociale recht op onderwijs van kinderen en daarmee de klassieke grondrechten van zowel kinderen als ouders te elimineren.
• Waar is het recht in Nederland? (en lopen nu 5 strafzaken tegen ouders, binnenkort komen daar nog een aantal bij, en er is een klacht ingediend door 70 applicants bij het EHRM)

Over de Spreker

Peter Hartkamp is een mede-initiatiefnemer van De Kampanje, een Sudbury-school van 4 – 19 jaar en een school vernoemd naar de Sudbury Valley School die in 1968 werd opgericht in het Amerikaanse Framingham.

Datum, tijd en locatie:

Libertarische Partij p/a Haags Juristen College Landgoed Marlot Leidsestraatweg 77A 2594 BB ‘s-Gravenhage T 070-4262600 Routebeschrijving Let op! Wie een Navigator gebruikt moet niet de Leidsestraatweg maar de Hofzichtlaan 1 invoeren! De gemeente heeft namelijk de toegang vanaf de drukke Leidsestraatweg naar de oprijlaan van Landgoed Marlot afgesloten. Vanuit de richtingen Amsterdam (A4), Utrecht (A12), Rotterdam (A13) en Delft (A4): U neemt afrit 8 van de A4 (Den Haag Leidschenveen), waarna u rechtsaf de N14 richting Wassenaar kiest. Na drie tunnels gaat u links richting Den Haag Mariahoeve en bij de eerstvolgende stoplichten (schuin tegenover een Texaco pompstation) rechts de Hofzichtlaan in. Na een bocht om het water ziet u verscholen in een park ons kantoor liggen.

Bijeenkomst Leeuwarden:

Deze eerste bijeenkomst zal in het teken staan van kennismaking met andere libertariërs, vrijdenkers, klassiek liberalen en gewoon geïnteresseerden. Om onder het genot van een drankje na te denken hoe we in Friesland het libertarisch gedachtegoed verder kunnen verspreiden.

Datum, tijd locatie:

Woensdag 5 juni vanaf 20.00 uur zijn jullie allemaal van harte welkom in Café de Rus, Stationsweg 28 in Leeuwarden. Vraag naar Saskia die deze eerste avond geregeld heeft. link

De zaterdagmiddag borrel te Almere:

Informele maandelijkse borrel voor libertariërs en geïnteresseerden. Aanvang 16.00 uur. Locatie : Café Den Enghel Almere, gelegen in het centrum van Almere op loopafstand van OV- en Parkeermogelijkheden. Kijk hier voor meer informatie over dit café. Missie Wij willen libertariërs de gelegenheid bieden om informeel en op regelmatige basis bij elkaar komen. Het is van belang dat libertarisch geïnteresseerden de libertarische gemeenschap in Nederland kunnen leren kennen.