meeuw-op-paalDeze week kunt u deel nemen aan een webminar, U kunt naar Gent voor de uitreiking van de prijs van de vrijheid, naar Utrecht voor een borrel en naar Enschede voor een interessante lezing.

Vrijdag Enschede lezing Dion Reijnders

Ik kan het niet nalaten te beginnen met een lezing die me zelf erg interessant lijkt. De succesvolle avond met Frank Karsten smaakt naar meer. Nadat in Twente eerst de democratie ter discussie werd gesteld wordt aanstaande vrijdag het huidige geldstelsel behandeld door Dion Reijnders. Hij zal het huidige stelsel evalueren en met een alternatief komen. Dion Reijnders is Masterstudent Financial Economics aan de Universiteit Maastricht en co-vertaler van een aankomende Nederlandstalige editie van Mises´ magnus opus: Human Action. Zeker een interessante spreker. Datum: vrijdag 28 juni. Tijd: 19:30 – 21:30. Locatie: Villa van Heek, Oude Markt 26, Enschede. Facebook.

Maandag webminar

Men is niet altijd in de gelegenheid om bijeenkomsten fysiek te bezoeken. Vandaar dat de LP Amsterdam een webseminar gaat organiseren. Hedenavond. Het onderwerp is de correlatie tussen economische vrijheid en welvaart. Deze lezing wordt gegeven door Toine Manders. Hij haalt de economic freedom index of the world aan. Een lezing die ik meerdere keren heb mogen aanhoren en zeker de moeite waard is. Meer informatie en opgeven alhier. U kunt nadat u zich vooraf heeft opgegeven om 19:30 uur inloggen, het websiminar duurt tot ongeveer 20:30 uur.

Dinsdag Gent uitreiking Libera! prijs 2013

Nu eens een keer een evenement in Vlaanderen. Klassiek liberalisme en libertarisme zijn daar goed vertegenwoordigd. Frank van Dun, een professor aan de universiteiten van Gent en Maastricht, krijgt de “Libera! Prijs voor de Vrijheid 2013” uitgereikt. U bent te laat om u nog voor het diner op te geven. Neem voor alle zekerheid even contact op met manuel.dierickx.visschers@vlaamsparlement.be om te kijken of er nog plaatsen beschikbaar zijn voor de lezing. De avond wordt om 18: 30 uur geopend door Dr. Boudewijn Bouckaert, om 19:00 uur spreekt Dr. Paul Cliteur, om 19:30 uur gevolgd door de Gustave de Molinarilezing door Dr. Frank van Dun. Locatie: Grote Aula UGent, Voldersstraat 9 – 9000 Gent.

Woensdag Utrecht borrelen

Gewoon gezellig borrelen, dat kan ook. LP Utrecht geeft u daar deze week de gelegenheid toe. Locatie: The Guardian, Van Sijpesteijnkade 1 te Utrecht
Datum & tijd: woensdag 26 juni vanaf 20.00 uur.