avatar MMAPTrek zelf uw conclusie, maar vooral: bekijk deze video en houdt de komende maanden het nieuws in de gaten. Is Bilderberg een koffieclubje voor (toevallig) machtig geworden mensen? Of stuurt dit clubje werkelijk de wereld? Interessante tijden.

17 REACTIES

 1. Ik lach mij slap als ik dit soort dingen zie/hoor. Er worden echt aan de lopende band dingen beweerd zonder een fractie van onderbouwing. Maar daar zal heus wel een andere video voor zijn 😉

  Als ik het zo hoor regeert de Bilderberg groep alles en bepaald alles!

  Iraanse revolutie -> Bilderberg
  Global warming -> Bilderberg
  Geboorte van Rompuy -> Bilderberg
  Tsunami in Japan -> Bilderberg
  Europese parlement -> Bilderberg
  Onkunde Rutte -> Bilderberg
  Socialisme -> Bilderberg
  Failliet Fortis -> Bilderberg
  IRS die politek gaat -> Bilderberg
  Problemen in Turkije -> Bilderberg
  Crisis in Cyprus -> Bilderberg
  Fyra trein -> Bilderberg
  Mijn toilet verstopt -> Bilderberg

  Het is werkelijk onvoorstelbaar in welke mate elk onzinnig argument door de kamer vliegt op het moment dat deze club ter sprake komt. Het lijkt wel alsof de Biderberg groep de moeder der samenzweringen is die magisch alles bewijst.

  Natuurlijk komen er een paar rijken/machtigen bij elkaar. Net als bij de klimaatconferenties overigen. Of UN vergaderingen. Of de Fabian Societey. Of dingen die we nog niet weten of dingen waar ik op de zaterdagochtend even niet meer opkom.

  Al zou de Bilderberg groep enige macht hebben, komt hier niet iemand op het idee dat dergelijke macht als sneeuw voor de zon verdwijnt in een libertarische maatschappij? Gewoon omdat daar de macht verspreid is onder vele individuen en daardoor moeilijk te beïnvloeden is? Geen door de overheid verspreide informatie maar veelzijdige en dus aan elkaar te verifiëren informatie?

  Ik ben van mening dat dit exact hetgeen is wat het Libertarisme als mainstream stroming zo ontzettend veel schade berokkent. Eindeloos de Don Quichotte spelen voor dingen die er niet toe doen of botweg verzonnen en opgeblazen worden en vergeten de kerngedachte van het libertarisme te verspreiden onder het volk: Vrijheid.

  dutchy [2] reageerde op deze reactie.

 2. @arvr [1]:

  Ik geloof best dat een verzameling van rijken/machtigen proberen zaken te beinvoloeden. Maar ik ben het helemaal met je eens dat de Bilderberggroep wat beschouwd als een soort godheid die voor alles verantwoordelijk is.

  Na de grote geloven : religie, humanisme, socialisme ontstaat de laatste decennia de volgende religie: de bilderbergjes zijn de schuld van alles.

  dutchy [3] reageerde op deze reactie.

 3. @pcrs [4]:

  In feite is het een mwestie van vraag en aanbod. Slaven vragen er al dan niet bewust om om uitgebuit te worden en de uitbuiters leveren de gevraagde diensten (tegen een overigens niet onaanzienlijke vergoeding, maar dat hebben de slaven niet door). Op het moment dat de vraag ophoudt zal de prijs van de uitbuiters zakken, en wellicht ook het aantal.

  pcrs [10] reageerde op deze reactie.

 4. Ik lach mij slap als ik dit soort dingen zie/hoor. Er worden echt aan de lopende band dingen beweerd zonder een fractie van onderbouwing. Maar daar zal heus wel een andere video voor zijn .

  Yip…maar leg mij eens uit…waarom een lokale bestuurder , uit een volslagen achterlijk en door inteelt en corruptie geteisterde deelstaat , die tot zijn nek in de schandalen is verwikkeld.

  Structureel zijn gulp niet kan dichthouden , en economisch nog minder betekend dat de bestuursvoorzitter van Appie Heijn.

  En waarbuiten zijn koofje niemand heeft gehoord van ene William ( Bill ) Jefferson Clinton , om hem in 1991 op de klantenlijst te zetten.

  En wonderbaarlijk binnen EEN JAAR tijds , geroepen te worden tot het hoogste ambt van het land , en het grondwerk begint te verrichten , voor dat facistenstaatje wat de VS nu is.

  Allemaal toeval…..of ?

  Bill Clinton admits to attending 1991 Bilderberg Meeting

  http://www.youtube.com/watch?v=3jmzWi_nhQg

  Een volslagen onbekend niets zeggend goeveneurtje uit Arkansas ….hoewel hij had toch iets….

  Presidents are (S)elected: ‘Obama’ Related to US Presidents (except one)

  http://www.youtube.com/watch?v=kyKksHhfXrc

 5. Quote:
  “Yip…maar leg mij eens uit…waarom een lokale bestuurder , uit een volslagen achterlijk en door inteelt en corruptie geteisterde deelstaat”

  Nee, leg jij mij maar eens uit waarom iemand als Rutte President van Nederland. Die man heeft nog minder ruggengraat dan een naaktslak en moet ook het land besturen? Dat kan niet kloppen! Dat moet het werk van de Bilderbergers zijn.

  Goh, meneer Clinton is ook op de conferentie geweest! Wat een verassing. Dat bewijst alles toch? Of zijn we vergeten dat Amerikaanse presidenten op iets anders worden geselecteerd dan zuiver kunnen? Zoals mediageniek, likeability zoals ze daar zeggen en in hoeverre hij bij de kiesgroepen goed overkomt.

  Als je dan moet kiezen tussen een onervaren, die wel de verkiezing kan winnen, of een geniaal iemand met 0.0% kans, wat zou je dan doen als je een van de twee partijen van daar was? Het gros van het Amerikaanse volk heeft geen enkel benul van politiek en kiezen op grond van volkomen a-politieke redenen.

  Quote:
  “Presidents are (S)elected: ‘Obama’ Related to US Presidents (except one)

  +Link

  Ok, dit is het verhaal van het tweede filmpje:
  Een grietje van amper 10 jaar heeft in de zomer via het internet de volledige stambomen van alle presidenten nageplozen en is tot de conclusie gekomen dat ze allemaal afstammen van een Engelse koning die leefde van 1116 tot 1216.

  Zij toonde het geheel in perfecte opmaak in een houten lijstje.

  Met alle respect Raymond, maar als jouw bullshitdetector niet direct naar DEFCON 1 overschakelt is ie stuk.

  Raymond [8] reageerde op deze reactie.

 6. @arvr [7]:

  Met alle respect Raymond, maar als jouw bullshitdetector niet direct naar DEFCON 1 overschakelt is ie stuk.

  Ho , ho , vrind , een beetje dimmen.

  Ik heb dit filmpje genomen omdat ik het grappig vond , dat dit meisje iets gevonden had , wat onder gerespecteerde genealogen al lang algemeen bekend was.

  Ga eerst even een beetje rondneuzen op dit vlak , en kom dan terug.
  Het is geen onzin wat hier verteld wordt.

  Net zoals ALLE Europese koningshuizen aan elkaar verwant zijn , maar dat laatste is gezien een historische ontwikkeling niet meer dan logisch.
  En wordt ook als gewoon geaccepteerd.

  Raymond [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Raymond [8]:

  Daarom wordt door veel geschiedkundigen , de eerste wereld oorlog ook gezien als een ” familieruzie ” , .

 8. @Hash voor Cash Henkie [5]:
  Ik denk dat de normalisering van uitbuiting voor slaven wel degelijk nut heeft.
  Hiermee vermijden ze de confrontatie met het idee dat ze vanaf het begin van hun leven zijn voorgelogen door mensen die hun hele leven zijn voorgelogen.

 9. Quote:
  “Ho , ho , vrind , een beetje dimmen.”

  Ik kan niet aan elke wens voldoen, sorry.

  “Ik heb dit filmpje genomen omdat ik het grappig vond , dat dit meisje iets gevonden had , wat onder gerespecteerde genealogen al lang algemeen bekend was.”

  Ik vindt het helemaal niet grappig als kinderen hiervoor misbruikt worden. En mijn hele overweging toont ook aan met wat voor soort mensen we hebben te maken.

  “wat onder gerespecteerde genealogen al lang algemeen bekend was.”

  Kan je ook even aangeven over welke “gerespecteerde” genealogen we het hebben?

  “Net zoals ALLE Europese koningshuizen aan elkaar verwant zijn”

  Goh wat vreemd. Volgens mij wouden de meeste koningshuizen dat de kinderen trouwden met andere kinderen van koningshuizen. Mjah, dan is er niet zoveel keus. En binnen de familie trouwen is niet zo’n goed idee, vraag dat de Medici’s maar met hun scheve bekkies. (Een sterk vooruit geschoven onderkin)

  Maar bewijst dat dat Obama van een Engelse koning afstamt? Nee.

  “Ga eerst even een beetje rondneuzen op dit vlak , en kom dan terug.
  Het is geen onzin wat hier verteld wordt.”

  Zou het kunnen zijn dat ik meer heb gerondneust dan jij? Ik vind het geheel namelijk erg vermakelijk en beter te pruimen dan de troep op TV. Alex Jones? Voor mij is dat bier en chips. Glenn Beck? Des te gekker des te leuker.

  History channel? Het toppunt! Er klopt gegarandeerd geen kloot van, maar jongen, wat een vermaak.

  Al die prachtige Youtube filmpjes waarbij soms compleet ongerelateerde dingen en uit zijn verband gerukte feiten samengebreid worden tot een consistente samenzweringstheorie? Briljant!

  Maar het geloven of als waarheid beschouwen? Haha, echt niet.

  Overigens, veel van deze meuk komt uit de onderbuik van de Tea-Party kant van de Amerikaanse samenleving. Vaak groeperingen die de meest maffe vormen van christendom aanhangen. Jij dacht misschien dat de Mormonen raar waren in hun geloof? Echt niet, er is veel meer.

  Als je er bij optelt dat de Amerikaanse samenleving een stuk verder is weggerot dan de onze, en politieke apathie de norm is, kom je tot het beeld van een burger die alles gelooft en ook alles voor waarheid kan aannemen, hoe bizar ook. Het hek is allang van de dam bij deze mensen, de sluizen der onwetendheid staan wagenwijd open.

  En ja, dan ontstaat er een bazaar in deze ideeën, en dat is wat jij ziet. Ik moet helaas constateren dat deze bazaar ook in Nederland is aangekomen.

  Ik wapen mij ertegen door elke informatie die tot mij komt te verifiëren, en kijk in de eerste instantie niet naar de bronnen die de auteur opgeeft.

  Dat doe ik ook voordat ik hier reageer. Simpele vragen: Is het wel zo? Is dat wat er echt gebeurd is? Zou het zo kunnen zijn dat *ondanks* dat het verhaal volgens mijn gevoel blijkt te kloppen het toch niet zo is?

  Kritisch en vooral niet gulzig zijn de beste middelen om de vinger op de werkelijkheid/waarheid te kunnen leggen.

  Kijk gerust nog even naar dit artikel van Ratio en realiseer jezelf dat het dus mogelijk is om met op zich staande feiten en wat verdraaing een compleet nieuwe “realiteit” kan ontstaan.

  Voor de meeste reageerders alhier is het eenvoudig om er doorheen te prikken.

  Maar voor mensen die er geen weet van hebben, of nooit ergens over na hebben gedacht, of een totale desinteresse hebben ontwikkeld kan dit makkelijk waarheid gaan worden.

 10. Maar voor mensen die er geen weet van hebben, of nooit ergens over na hebben gedacht, of een totale desinteresse hebben ontwikkeld kan dit makkelijk waarheid gaan worden.

  Oke..!!!!!

  Dit is een “statement” , fine….prima , vanaf heden publiceer ik alleen nog maar vanuit “officiële”bronnen….., een kijken wat deze “officiële” geschiedschrijving ons te bieden heeft.

  Hoed u…het kan tegenvallen !

 11. leuk om te zien hoe sommigen compleet op drift raken van wat ze op internet allemaal vinden

 12. Is het gezellig jongens ?

  **Overigens, veel van deze meuk komt uit de onderbuik van de Tea-Party kant van de Amerikaanse samenleving. Vaak groeperingen die de meest maffe vormen van christendom aanhangen. Jij dacht misschien dat de mormonen raar waren in hun geloof? Echt niet, er is veel meer.

  **En ja, dan ontstaat er een bazaar in deze ideeën, en dat is wat jij ziet. Ik moet helaas constateren dat deze bazaar ook in Nederland is aangekomen.

  **Ik wapen mij ertegen door elke informatie die tot mij komt te verifiëren, en kijk in de eerste instantie niet naar de bronnen die de auteur opgeeft.

  Tja…dan komt de vraag ……neem ik jou serieus , wat denk je ?

  **Voor de meeste regeerders alhier is het eenvoudig om er doorheen te prikken.

  Zorg dat je veters goed vast zitten , eer je het weet loop je ergens naast.

  En voor de rest volg ik alleen jouw oprecht advies op :

  **Sinds de opkomst van het Internet bent U niet meer afhankelijk van de vaak vooringenomen nieuwsbronnen zoals kranten en TV. Het is nu mogelijk grote groepen mensen te bereiken en te interesseren in het Libertarische gedachtengoed.

  Het is niet langer zo dat een beperkte groep mensen bepaalt welke informatie u krijgt, en nog belangrijker, in welke context dat gebracht wordt. U bent daardoor in staat uw eigen mening te vormen. Zonder te hoeven kiezen tussen een paar voorgekauwde meningen of visies.

  Wij hebben een aantal interessante sites voor u uitgezocht. Vermaakt uzelf!

  Was het zeker van plan .

Comments are closed.