zondag, 23 juni 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Ingezonden: Politici?

Dit is een ingezonden bijdrage bedoeld ter discussie. Vrijspreker.nl
staat niet per se achter de meningen die erin verkondigd worden.

 POLITICIAN2Bestuurders zijn niet dom hoor, maar ze leven in een andere wereld van lichtzinnige volgelingen, van partijbelangen en ondersteunen dat met de gedachte dat de democratie heilig is.


Maar gezien de onderdrukking vanuit de Nederlandse politiek en de Europese gemeenschap hoogtij voert, zal geen normaal mens deze gelovigen nog kunnen of willen volgen.
De echte domme mensen zijn de stemmers die als een kip zonder kop op populistische figuren hun stem verkwanselen met de gedachte dat deze persoon of partij hen redden zal.

 

De verstandige kiezer  kijkt naar datgene wat belangrijk is en waar gemaakt kan worden wat er beloofd wordt, of stemt helemaal niet en laat het aan anderen over.

 

 ingezonden door Reiny

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Ingezonden, Overheid, Politiek, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. deZotVanZwammerTotKletsMajoor schreef op : 1

  benieuwd hoe je dan denkt over het zwitserse systeem met referenda of zijn de stemmers dan ineens niet in staat om te oordelen? de laatste 2 regels; echt een uitspraak van iemand die in politiek doet.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. reiny schreef op : 2

  Het zwitserse systeem is in mijn ogen redelijker doordat de burgers meer invloed hebben en er een ander systeem is die voor het land opkomt en niet ondergeschikt wil zijn aan het logge monster Europa en arrogante bestuurders in Nederland, wat ons alle vrijheid afneemt.
  regel2; uitspraak van iemand die “aan” politiek doet, ja; met als doel het te vernietigen en onze vrijheid terug te krijgen, want vrijheid dat komt je niet zomaar aanwaaien daar moet je ook wat voor doen.

 3. Hub Jongen schreef op : 3
  Hub Jongen

  @deZotVanZwammerTotKletsMajoor [1]:
  Het Zwitserse systeem is inderdaad “beter” omdat het dichter bij de burger staat en niet alles door een kliek in Bern wordt bepaald.
  Maar het “democratie” waarin een minderheid gedwongen wordt naar de pijpen van de meerderheid te dansen.

  Resultaat o.a.
  –zij hebben nog steeds bankgeheim
  –zij zijn nog vrij van EU-slavernij

  THX-1138 [6] reageerde op deze reactie.

 4. Crisis schreef op : 4

  Misschien enigszins off topic, maar toch heel interessant om even te kijken. www.youtube.com

 5. Joseph Kétèll schreef op : 5

  Ik zou een grote voorstander zijn van het Zwitserse direkt-democratische systeem. Daarmee wordt de betrokkenheid van de bevolking meteen groter en zal automatisch de kennis over belangrijke zaken toenemen. Het heeft tijd nodig om zo’n systeem in Nederland volwassen te maken, maar het zou de moeite waard zijn. Het wordt tijd dat de bevolking volwassen wordt in plaats van zich onder te dompelen in stadions vol vermaak en zich gemakzuchtig over te geven aan infantiele tv programma’s.