avatar MMAPU heeft afgelopen week vast wel gelezen of gehoord wat de plannen van PostNL zijn: verhoging van de prijs van de postzegels van 4 cent in augustus (vermoedelijk nog eens 10 cent volgend jaar) en het aantal brievenbussen van 19.000 naar 8.700 terugbrengen. Tevens mag het aantal vestigingen van de post van 2.500 dalen tot 1.000.

Die verhogingen van de prijs van postzegels gaan maar door en door. Okay, het zijn maar centen per keer en de meesten zullen het nauwelijks in de beurs merken, maar reken al die verhogingen van de laatste 1½ jaar eens niet uit in centen, maar in PROcenten. Dan zijn de prijsstijgingen abnormaal.

En dit alles wordt toegestaan, goedgekeurd, danwel opgelegd door de staat. Minister Henk Kamp, om er een persoon en naam aan te verbinden. De roverheid bepaalt dus (mede) het beleid van dit zogenaamd geprivatiseerd instituut. In mijn ogen is het nog steeds een ambtenarenclub met dito streken en personeel.

Bron.

8 REACTIES

 1. Ik heb 4 jaar bij postNL gewerkt, dus ik weet er alles van. Het komt door slechte beleid van de directeur en mensen onder hem. Ik kan me nog goed herinneren dat een van die eikels de plan had om van alles te veranderen wat leidde tot ontslag en miljoenen verlies. Die kerel kreeg ontslag maar kreeg 4 miljoen mee. Nou dat is pas bullshit. Slechte beleid, veel verlies maar toch een beloning van 4 miljoen.

  Ze luisterden nooit naar de werknemers die 30 of meer jaar daar werken en alles wisten over post bezorgen. Ze gaan dan de wijken groter maken, maar je moet in minder tijd post bezorgen. Vroeger kreeg je per uur betaald en kon je een half uur langer over doen dan wat er voor stond. Nu moet je binnen de (onmogelijke korte) tijd post bezorgen en je wijk is groter ook. Meer tijd is voor je rekening en je krijgt nu veel minder per uur.

  Je hoeft dus geen overheid te zijn om bedrijf kapot te maken.

 2. Ga je niet een beetje kort door de bocht, daar alle werknemers op een hoop te gooien. Ik denk , en weet wel zeker, dat de meerderheid van de wernemers het ook wel anders zouden willen.

 3. Stel, je schrijft een brief naar een kennis in Wladiwostok.
  is het dan in de beleving(kuch) van de PostNL-directie (da’s nu een vrouw..!!!) de bedoeling dat die brief ZELF wordt bezorgd.???
  Dit vanwege het terugbrengen van het aantal brievenbussen van
  19.000 naar 8700….

 4. vergeet niet dat dit alles te maken heeft met de ontwikkeling van het internet. voorbeeld 5.000.0000 loonstrookjes per e-mail is een collectieve besparing van 30.000.000 en in augustus van 33.000.000.
  dit internet effect zal vele servicelevels overbodig gaan maken en werkeloosheid veroorzaken.
  als we vandaag overal glasvezel in de grond stoppen en overmorgen is iedereen aangesloten dan geeft dit enorme werkeloosheid in het openbaarvervoer, wegenbouw, auto industrie etc. uw 3d-printerje heeft tot gevolg dat er geen voorraden meer nodig zijn dus toename in leegstand van winkels en kantoorpanden en er staat al zo veel leeg! ook hier worden er dus servicelevels overbodig. het bevreemd me dan ook dat de ouderen langer moeten werken. de redenatie van de overheid; zij brengen die 2 jaar langer werken met een hoger salaris meer belasting binnen. niet echt slim van zo’n overheid. beter omdraaien de ouderen in de ww met een uitkering van deze jongere en de jongeren aan de slag eveneens tegen een aanvangssalaris. alleen een overheid moet inzien dat door het terugbrengen van haar kosten er bestedingsruimte bij de belastingbetaler gaat ontstaan. het kan gewoon niet dat je als overheid je kosten maar laat stijgen en doorbelast terwijl de verdiensten van de belastingbetaler door lagere lonen drastisch afneemt. het zal me dan ook niet verbazen dat er een servicelevel komt van gesloten beurzen. dit kan ook, je hebt immers niet meer zo veel tussenpersonen nodig om je doel te bereiken. vanuit de overheid gezien is dit een afschuwelijke gedachte; naast de bestaande economie een economie van ruilhandel erbij. maar hopen dat ze bij de overheid weten hoe het 3d-printertje werkt en dat ze straks niet een zinkend schip hebben gebouwd. en de voortekenen zijn wat dat betreft niet best!

 5. Heimwee naar de echte oude Postbode,
  Waarschijnlijk hang ik wat te veel aan de wijze waarop de post altijd bezorgd werd, maar de postbode was een bekende verschijning en als het niet goed geadresseerd was dan loste hij dat even op en kwam de post op het juiste adres, en ongewenste post kon je retour afzender in de PTT brievenbus deponeren. Nu komen er steeds andere mensen , vaak komen er ook nog drie verschillende postbezorgers op wisselende tijden van verschillende bedrijven of instellingen. Heb je een stikker waarop staat dat je ongeadresseerde post niet wilt ontvangen dan komen er geadresseerde stukken via een ander bedrijf wel in je postbus en je vraagt je af hoe ze aan jouw adres komen. Daardoor krijg je veel ongewenste stukken binnen die je gelijk in de prullenbak kunt gooien. Als je deze stukken retour afzender wilt sturen dan staat er geen adres op waar je het heen kunt sturen en voor oudere mensen die niet zo goed ter been zijn is dat een vervelende kwestie . Alleen via PTT nu TNT kunnen andere stukken wel retour afzender, maar dan wel even met een postzegel. Geef ons maar het oude systeem één keer per dag alle post en een vaste postbezorger meestal op vaste tijden en die beëdigd is voor zijn functie en die je bereid vind ongewenste post weer mee te nemen en retour te zenden aan afzender.

  deZotVanZwammerTotKletsMajoor [7] reageerde op deze reactie.

 6. @reiny [6]:
  zoek op het internet naar het antwoordnummer van het bedrijf en stuur het hier naar terug. uit ervaring weet ik dat je dit beter werkt dan het bel-en-stuur-me-niet-register. vergeet niet dat de posterijen vroeger ook een sociale functie in de maatschappij vervulde door de minder begaafden een baan als postbode te bieden. ook retour afzender op ieder poststuk en in de postbus. de beheerder van de postbussen , in dit geval postnl, zal dit dan verhalen bij de andere postbezorgorganisatie.
  mijn oproep is dus zoek het adres op of nog beter het antwoordnummer en dan zonder postzegel in de postbus. als we dit met z’n allen doen dan is het morgen over met de ongewenste post. ook namens het milieu hartelijk dank voor uw medewerking. 1 keer per maand dit doen is toch niet zoveel werk.

Comments are closed.