Radio_Vrouw_mikeEen aantal jaren geleden bestond er een Vrijheid Radio op de lokale omroep van Heemstede o.l.v. Frank Karsten en Henry Sturman. Rond 2006 geraakte het programma in een coma, maar oud technicus in dit programma, Johan Jongepier, besloot kort geleden dit programma uit zijn coma te doen ontwaken.

 

De aanschaf van een microfoon en het lenen van een mengtafel in ruil voor het leveren van een informatief programma aan Revolution FM (www.revolutionfm.nl) was alles wat deze Johan Jongepier nodig had om zijn mening over vrijheid in de oren van het wereldwijde web te blazen.

En zo geschiedde. Johan vond gelijkgestemde geesten in onder andere Henri Serton, Anthony Katgenz en Daniel de Lente Man, die aan de eerste uitzending hebben mee gewerkt, welke 23 juni 2013 het levenslicht zag.

Het natuurrecht vonden wij een goed thema, aangezien dit een stabiele basis is om verder voort te borduren op thema’s als Oostenrijkse School, Eigendomsrecht en Non Agressie Principe. Henri Serton is een wandelende bibliotheek aangaande deze onderwerpen.
Maar er moet ook ruimte zijn voor een komische noot, en hiervoor zal Daniel de Lente Man gedurende de uitzending voor een humoristisch intermezzo zorgen.

Maar de uitzending zal geopend worden met een libertarische/anarchistische kijk op de actualiteiten.
In de nabije toekomst verwachten wij nog meer rubrieken, zoals een -vrijheidsagenda, verzorgt door Marina Mossink
-Een column van Hoc Voluerunt
-Een ‘gewone’ libertariër die wij in het schijnwerpertje willen plaatsen

Maar indien u als lezer van dit schrijver een behoefte voelt opstijgen om op wat voor wijze dan ook mee te werken aan de verbetering van dit programma,  schroom dan niet om mij een email te sturen.
Alle hulp is welkom.

Voorlopig is alles nog op vrijwillige, onbetaalde basis, maar mijn doel is dat alle medewerkers op ten duur betaald krijgen, Sponsoring is dus ook welkom.
Ook mensen met ideeën over merchandise ontremt VR..

Mijn droom is dat Vrijheid Radio het meest coole, hippe product wordt ooit. Wie wil er nu niet vrije markt? Wie wil er nu niet vrijheid?

Dus…
Welkom allemaal op:
http://www.mixcloud.com/johanjongepier/vrijheid-radio-s01e01/

Het plan is het programma wekelijks te vernieuwen op zondag