logo-misesnlMet veel plezier nodigt het Ludwig von Mises Instituut Nederland u uit voor zijn komende conferentie in Utrecht. Deze Mises Conferentie is dé gelegenheid om te genieten van prikkelende voordrachten, om interessante inzichten te verwerven en om nieuwe contacten te leggen.

Datum en tijd

Zaterdagmiddag 7 september van 13.30 tot 18.00 uur.

Sprekers

Dit keer hebben wij de volgende spraakmakende sprekers voor u:

Theodore Dalrymple

Theodore Dalrymple

De morele gevolgen van de verzorgingsstaat

Mijn persoonlijke ervaringen met de verandering van morele en culturele waarden

Dr. Theodore Dalrymple, pseudoniem van Anthony Daniels, heeft als gevangenisarts en psychiater gewerkt en hij is schrijver. In zijn meer dan twintig boeken en talloze artikelen keert hij zich vaak tegen politieke correctheid en tegen moreel en cultureel relativisme. Zijn bekendste werk is “Life at the Bottom”.


Hans Jansen

Hans Jansen

Islam en vrijheid

Islamitische maatschappijen staan niet bekend om hun persoonlijke en economische vrijheden. Wat zijn daar de rechten van minderheden? En hoe wordt er omgegaan met bijvoorbeeld belastingen, rechtspersonen, rente en concurrentie?

Prof. dr. Hans Jansen is arabist en islamoloog. Hij schreef meerdere boeken over de Koran, de Islam en Mohammed. In 2010 trad hij op als getuige-deskundige in het proces tegen Geert Wilders.Guido Hülsmann

Guido Hülsmann

Mises en de Euro Crisis

Beweerd wordt dat niemand de huidige crisis zag aankomen, maar Mises verklaarde de oorzaak al een eeuw geleden. Wat kan Mises ons leren over goud, de euro en de huidige crisis?

Prof. dr. Guido Hülsmann is hoogleraar economie aan de Universiteit van Angers en senior fellow aan het Ludwig von Mises Institute in Auburn, Alabama. Hij schreef “The Ethics of Money Production”, “Mises, the Last Knight of Liberalism” en talloze artikelen.

 

Borrel

Om 18.00 uur sluiten wij af met een borrel, die eindigt om 19.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan eenvoudig via dit formulier.

De aanmelding is pas definitief na ontvangst van de toegangsprijs.

Kosten

De kosten bedragen 35 euro per persoon. Dat is inclusief koffie/thee en de borrel na afloop.

Let op! De eerste 60 aanmelders genieten een VroegeVogels-tarief van 27,50 euro!

Diner

Het driegangendiner (optioneel) is van 19.00 tot 21.00 uur en kost 40 euro (inclusief drankjes).

Locatie

Het Oude Tolhuys
Weg naar Rhijnauwen 13-15
3584 AD Utrecht

Vervoer

Trein
Komt u per trein aan op station Utrecht CS? Dan kunt u meereizen met een speciale bus voor 3 euro (retour). Laat het ons van te voren weten via het aanmeldformulier.

Auto
Het Oude Tolhuys is goed per auto bereikbaar. U kunt gratis parkeren op het eigen terrein of op de algemene parkeerplaats ernaast.

Carpoolen
Op onze Facebook-eventpagina kunt u in een reactie aangeven van waar u zou willen meerijden of van waar u een lift kunt aanbieden. Het is vervolgens aan uzelf om onderling contact te leggen en een eventuele afspraak te maken.

Wij zien er naar uit u te begroeten op 7 september!

Met vriendelijke groeten,

Frank Karsten en Jeroen de Witte, oprichters