avatar MMAPU heeft het natuurlijk allemaal al gelezen: een medewerker van de Rabobank in Kerkrade heeft een koffer met 400 jaar oud koningszilver uit de kluis weggegooid, omdat hij dacht dat het om carnavalsmedailles ging.

Daarop heb ik maar 2 vragen:

Aangaande de veiligheid, wat moet een bankmedewerker in de eigendommen van anderen, die nota bene bij de bank in een kluis in bewaring zijn gebleven?

Aangaande vakbekwaamheid, zijn bankmedewerkers al zó gewend aan het carnavalsgeld 9de euro), dat zij zilver als feestmetaal zien?

 

Waar gewerkt wordt, worden natuurlijk fouten gemaakt. Maar dit geeft toch wel te overwegen of u uw vermogen bij een “veilige en vakkundige” bank moet onderbrengen.

 

Fijn weekeinde,

MMAP

18 REACTIES

 1. Als het nou een open koffer was dan kon ik me er nog wel iets bij voorstellen, maar de koffer in kwestie was afgesloten en men heeft daarop besloten om deze open te breken. Aan de andere kant kun je je afvragen wat het beleid was met betrekking tot de kluis. Als het noodzakelijk was om de kluis grondig op te ruimen, dan was er blijkbaar geen goed beleid over wat en hoe er in de kluis wordt opgeslagen.

 2. Vatten jullie dat ‘weggegooid’ niet al te letterlijk op 🙂

  Meneer de medewerker ligt nu lekker in zijn zwembroek op een afgelegen tropisch strand. Palmbomen wuivend boven zijn hoofd, parelwit strand, zeilbootjes in de verte…

 3. Ze hebben de plunderwet van 1978 (confisqueren van inhouden bankkluizen en tegoeden) uitgeprobeerd. De man die dat zilver heeft gejat moeten ze even thuis bezoeken. Hoogstwaarschijnlijk dat dat spul daar ligt. Aangifte doen van diefstal zal toch wel gedaan zijn neem ik aan? Het is godsgeklaagd dat zelfs je spullen in een gehuurde kluis niet veilig zijn.

 4. Lamlendigheid troef bij deze bank. Je moet zelfs smeken om een hypotheek. Het wordt hoog tijd dat het Duitse consortium hier de boel gaat opschudden, worden onze banken misschien weer eens wakker.

 5. Waarom vindt iedereen het zo gek dat een bankmedewerker niet meer in staat is iets van waarde te herkennen als een bank feitelijk niets meer is dan handel in Euro’s?

 6. @deZotVanZwammerTotKletMajoor [7]: En dat maakt het veiliger en vakbekwamer?

  @David Frankenhuis [3]: Off-topic en u bent vrij zelf een artikel in te sturen als u vindt dat er een onderwerp aan de kaak moet worden gesteld. Het schrijven hier is puur vrijwilligerswerk en het is ondoenlijk ALLE onvolkomenheden van de staat en politici aan de kaak te stellen. Dan zou dit forum direct de servers overbelasten met zo’n veelheid aan artikelen.

  David Frankenhuis [9] reageerde op deze reactie.
  deZotVanZwammerTotKletsMajoor [12] reageerde op deze reactie.

 7. @MMAP [8]:
  zeker niet veiliger maar ik vind het zo goedkoop om naar een bankmedewerker te wijzen. tenzij er de directeur bedoeld wordt natuurlijk. maar ja in Cyprus gooiden ze ook de helft van je saldo eg. eigenlijk niets nieuws onder de “nederlandse” zon, toch?

  MMAP [13] reageerde op deze reactie.

 8. @deZotVanZwammerTotKletsMajoor [12]: 🙂 Is een ander onderwerp, maar ook in Nederland gaat het depositogarantiestelsel niet verder dan 100 k€. Alles daarboven per bankrekening ben je ook hier kwijt. Dus zó anders was dit trucje in Cyprus niet, lijkt mij.

 9. Ik schreeuw het al vanaf 2006 van alle daken: Waarom is er in dit land geen enkele controle op wat er financieel allemaal gebeurt?
  En wat hier nu gebeurt is , doet de deur helemaal dicht.
  En dat nog wel bij deze bank!!!!!!!!!!!!!!
  Ik begin mijn vertrouwen te verliezen!!!!!!!!!!!!

  MMAP [15] reageerde op deze reactie.

 10. @A. [14]:

  Ik begin mijn vertrouwen te verliezen!!!!!!!!!!!!

  Nu pas? 😉
  Ik ben dat vertrouwen al lang kwijt. Het is dat mijn facturen via bank betaald worden en enkele rekeningen niet anders dan via bank betaald moeten worden, anders had ik mijn rekeningen al lang opgeheven. Geef mij mijn verdiensten maar in een loonzakje, lekker contant.

  arvr [16] reageerde op deze reactie.

 11. Vrij naief om iets van waarde in een bankkluis te leggen.
  Logisch wel een beetje omdat het van een club was en wie wil daar nou de volledige verantwoordelijkheid voor dragen bij hem/haar in huis.
  Maar als het je persoonlijke eigendommen zijn, dan kun je het beter zelf in je eigen huis wegstoppen op een ontoegankelijke plek.

 12. @arvr [16]: Haha, ja inderdaad. Maar contant is nog altijd beter dan via het (nauurlijk absluut niet gecontroleerde) elektronische systeem van een staatsbank.

  Contant kan lekker anoniem uitgegeven worden aan…. ja, wat je wilt. Zelfs edelmetaal.

Comments are closed.