In de eerste plaats moeten ze de belangen van de burgers behartigen, en verantwoordmet het geld van de burgers omgaan. Als de overheid te veel uitgeeft moeten ze op hun eigen budget bezuinigen, en niet de burgers steeds meer gaan belasten.


 Bestuurders worden niet door de burgers ingehuurd om ze het geld af te laten troggelen, maar binnen de begroting blijven van datgene wat de burgers bereid zijn bij te dragen, en het land optimaal besturen.

 Als de politiek het idee heeft Banken en andere landen te willen steunen is dat niet altijd in het belang van de inwoners, en als het kapitaal oplevert of goed voor de economie is,  zullen ze ook de mening van de inwoners moeten vragen om toestemming te krijgen.

 Nu wordt dat door een kleine groep zomaar even geregeld onder de mom dat er democratisch is besloten. Maar hoever staan deze mensen van de gedachten van de inwoners af, vragen ze zich dat nooit af?

 

De vele financiële missers van de bestuurders maken duidelijk dat ze een wanbeleid hebben gevoerd en zou het wijsheid zijn een ander beter gekwalificeerd bestuur aan te stellen.

 

150 Kamer leden die ieder voor zich een plan bedenken om op te vallen is een totale kapitaalvernietiging en maakt het land onbestuurbaar en veroorzaakt bij de inwoners een ontevreden gevoel.

Ingezonden door Reiny

———————————

Libertarisch naschrift door Hub Jongen:

Dit artikel geeft goed aan hoe klassiek-liberalen en ook wel minarchisten over de overheid denken.

Zij “verwachten er iets van”!

 

De anarcho-kapitalisten zullen echter bij de titel al meteen zeggen:

Wij verwachten NIETS van de overheid, en als je eerlijk een principieel aanhanger van het NAP bent, moet en mag je er ook helemaal NIETS van verwachten. Immers ALLES wat die overheid doet of kan leveren, gaat gepaard met dwang en geweld op andere mensen!!

Je mag dan hoogstens verwachten dat ze aftreden!!”

1 REACTIE

  1. Quote:
    “De vele financiële missers van de bestuurders maken duidelijk dat ze een wanbeleid hebben gevoerd en zou het wijsheid zijn een ander beter gekwalificeerd bestuur aan te stellen. “

    Dit soms de paradox wel een beetje op ben ik bang. Het eerste is de conclusie dat het niet werkt zo, de tweede is de aanname dat als de juiste “Wijze mannen en vrouwen” aan het roer staan dat het allemaal goed gaat komen?

    Maar is dat niet wat we de laatste pakweg 150 jaar aan het proberen zijn? Steeds maar weer proberen we om de vier jaar de meest wijze mannen en vrouwen te kiezen met op zijn best een onbevredigend resultaat?

Comments are closed.