members onlyVoor wie het nog niet heeft gezien: GeenStijl-verslaggever Tom Staal deed wat eigenlijk iedereen zou moeten doen: op bezoek gaan naar het EU-parlement in Straatsburg èn (godbeterd!) Brussel.

En wat deed hij daar? Hij keek rond. Hij stelde vragen. Hij incasseerde klappen. Waar lopen die mannetjes en vrouwtjes in (mantel)pakken naar toe? Niet naar de half-lege vergaderzalen. Maar naar peperdure priveexposities. Naar “members only”-koffiebars. Maar vooral van de parkeerkelder naar de prikklok en vise versa om de 300 euro daggeldvergoeding te cashen. Dit en meer pareltjes van geinstitutionaliseerde verspilling en elitevorming binnen de EU-ambtenarij in de volgende twee
filmpjes: Straatsburg en Brussel.

Eerst Straatsburg:

En hier Brussel:

Een dergelijk grof graaicircus kon de reguliere media niet blijven negeren. Dus ineens buitelt iedereen over elkaar heen en spreekt er schande van. Daar hoef je inderdaad geen libertariër voor te zijn. Je moet wel libertariër zijn om te snappen wat het medicijn is voor dit parasiterende EU-gezwel: wegsnijden voordat het ons de nek kost.
Een begin (en niet meer dan dat!) van deze operatie is de democratische worst aangrijpen die iedere EU-burger wordt voorgehouden. De eerstvolgende EU-verkiezing is in mei/juni 2014. Er zullen weer een boel sigaren uit eigen doos beloofd worden. Maar wie gaat in 2014 deze beerput eens flink uitmesten? Wie vertolkt de economische en persoonlijke vrijheid in deze glimmende heilstaat van marmer en roestvrijstaal? Wie verdient dan onze libertarische stem?

Ingezonden door Prepperoni

9 REACTIES

 1. De publieke omroepen hebben hier al eerder aandacht aan besteed, maar toen haalde iedereen de schouders op. Men weet dat het fout is, maar er is geen prikkel om het te veranderen. Dat zal nu niet anders zijn. Bovendien wordt de kern van het probleem niet duidelijk gemaakt. Het maakt niet uit of het geld dat naar de EU gaat wordt besteed aan auto’s, restaurants, of ambtenaren. De decadentie is niet het probleem. Waar het in werkelijkheid om gaat is dat er geld van burgers en ondernemers wordt ontnomen dat anders in de ‘echte’ economie had kunnen worden gestoken.

  pcrs [2] reageerde op deze reactie.

 2. @pcrs [2]:
  “. . . Het werkeljke probleem is het goedkeuren van het geweld . . ”

  Daar zou veel meer aandacht aan besteed kunnen worden.

  Maar essentieel is nu dat er een echt plan gemaakt wordt om uit die EU te stappen.

  Hoe dit te doen?
  Een club oprichten zodat mensen weten dat ze niet alleen staan?
  Opnemen in partijprogramma is prima, maar werkt niet door naar andere partijen.
  Een petitie lanceren?
  ?????

  pcrs [4] reageerde op deze reactie.

 3. Gewoon wachten op revolutie /oorlog zo gaat dat altijd in dit soort gevallen. Wie niet wil luisteren moet voelen. Het is ronduit schandalig wat er hier gebeurt. Vandaar dat we een referendum nodig hebben. Europeanen aller landen verenigt U!

 4. Iedereen is dus boos op zijn rechtsstemmende buurman.
  Want die zijn vooral verkozen, daar in Brussel.

  EU is niets meer of minder dan een samenraapsel van allerlei gekozen politici.

  Het volk is dus eigenlijk boos op zichzelf.
  Tja, je krijgt wat je verdiend, als land.

  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 5. @mam de boer [6]: ‘Het volk’ kan niet boos zijn. Alleen individuen kunnen boos zijn. Individuen zijn niet boos op zichzelf. Het idee dat je verantwoordelijk bent voor de keuze van je onderdrukken is belachelijk.

 6. In Nederland hebben we de Libertarische Partij. Is er een Europeese evenknie? Hoe is het met Libertas.eu?

 7. Ze hebben best wel losse handjes die Europarlementariërs, ze zijn zeker onschendbaar?

Comments are closed.