BriefgeheimZe zijn nu aan het verboden om geld en goud via de post te versturen. In Frankrijk is de wet daarvoor al van kracht. Dan is het bijna zeker dat de rest van de EU-roverheden gaat volgen.

 

Ronald Hendricks schrijft op zijn site “BEURS”:
 “Verbod op verzenden geld en goud via de post
Frankrijk heeft een wet goedgekeurd die het verzenden en cash betalen van goud en zilver in kleine postzendingen verbiedt. De wet werd op 1 juni van kracht en heeft grote implicaties. Zo kunnen tv-advertenties waarin gouden munten te koop worden aangeboden niet langer omdat deze munten bijna altijd via de post worden bezorgd. De regering wil zo de verhandeling van kleine hoeveelheden goud en cash onder particulieren verhinderen.

  Dit betekent dat verzamelaars van zilveren en gouden munten die vooral op eBay of andere zoekertjessites actief zijn hun hobby niet meer via de post kunnen regelen. Om te vermijden dat juweliers niet al te veel worden verhinderd in het uitoefenen van hun beroep zijn een aantal uitzonderingen in de wet ingebouwd.
  Maar het doel lijkt vrij duidelijk: het verhinderen van elke transactie onder particulieren waarbij goud en zilver is gemoeid. Opmerkelijk is ook dat geen enkel Frans mainstreammedium over deze nieuwe wet bericht. (Express) En zo knijpen de overheden de vrijheden van de burgers verder dicht, eerder waren er ook al kapitaalbeperkingen in verschillende landen waaronder Frankrijk.”

Even vroeg ik me weer af of dit een goed bericht is in zoverre dat er hierna niet veel anders meer te verbieden valt. Maar ik heb me daar al vaker in vergist. Deze politici zijn genieën in het uitvinden van nieuwe verboden en het ontdekken van de laatste greintjes vrijheid van een individu.
Wat kunnen ze nog meer verbieden? Wat is er nu nog over dat je 100% vrij zelf mag doen zonder vragen of voorschriften of regels?

Het wordt tijd dat individuen hun zelfrespect terugvinden en dergelijke betuttelingen niet langer slikken.
Wie bindt de kat de bel aan?

13 REACTIES

 1. Hoe meer de roverheden verbieden hoe gretiger ik wordt op goud. Denken ze nu werkelijk dat vrijheidsdieren zich laten ringeloren ? Er is al een zwarte handel in goud en dat wordt alleen maar erger. Omgekeerde wereld overigens: chinezen kopen massaal goud, wat vroeger ook was verboden. Chinezen delen straks de financiële lakens uit, met een grote goudreserve als buffer.

  knowtoomuch [7] reageerde op deze reactie.

 2. Hoe uitreis verbod zit er aan te komen, de mogelijk om te vluchten is de opperdienaar natuurlijk nog een doorn in het oog.

 3. Al een aantal jaren is het in de meeste landen verboden om geld in een envelop of pakket te versturen.
  Hugo van Reijen

 4. Tot een aantal jaren geleden wass de toestand op het stuk van versturen van geld normaal.
  Het postkantoor in Amsterdam lag iedere avond vol met pakketjes geld die uit Zurich en Geneve waren afgestuurd aan banken in Nederland.
  Hugo van Reijen

 5. In remarks given late last week to the curiously named United States Institute for Peace, the head of the Treasury’s Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) vociferously denied any attempts at regulating digital currency… specifically Bitcoin.
  In this short 4-page speech, the Director twice made a connection between Bitcoin and (you guessed it) terrorism. Twice more connected Bitcoin to those who would exploit children. And four times linked digital currency to ‘criminals’ in general.
  http://www.sovereignman.com/trends/us-treasury-denies-it-is-trying-to-torpedo-bitcoin-12056/

 6. Ik ben bang dat deze maatregel de opmaat is voor iets veel fundamentelers, namelijk afschaffen van cash geld. Alles moet elektronisch worden. Dus neem je de alternatieven weg.

 7. @arvr [3]:
  Quote:
  “Zijn politici aan het einde van hun Latijn?”

  Nee hoor, dit is pas het begin. Hoezo?

  Het enige Latijns wat de regering kan is: Mae Culpa!

  En wat wij willen is:
  Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent

Comments are closed.