avatar MMAPHad ik gisteren het Stasi-verhaal nét geplaatst over de koppeling tussen parkeren op kenteken en de Belastingdienst, viel mij het volgende Stasi-verhaal op:

Zie deze link voor het korte artikeltje, dat mijn nekharen weer overeind doet staan.

Brabant Water geeft verbruiksgegevens van hun klanten aan uitkeringsinstanties. Om te bepalen, dat een erg laag watergebruik erop zou duiden dat de bewoner elders woont en geen recht op uitkering zou hebben. Houd mij ten goede, ik verfoei het uitkeringssysteem in dit land, want het trekt allerlei profiteurs dit land in en maakt de mensen niet echt productief. Dus zou men kunnen stellen, dat elke vorm om uitkeringsfraude aan te pakken welkom zou zijn.

Maar dit is niet de oplossing. De oplossing zou moeten zijn, het systeem van bovenaf te stoppen, niet van onderaf door middel van deze “1984” (de film uiteraard) praktijken te controleren.

Deze schending van de privacy heeft tot nu toe 1 (één) geval opgeleverd van stoppen van uitkering en 1 geval van korting op de uitkering. Van de 6 (jawel: niet meer dan zes) gevallen waar het lage waterverbruik werd geconstateerd. Hoeveel mensen zijn er in hun privacy aangetast om 6 gevallen te lokaliseren waarvan er bij 3 gevallen niets aan de hand was?

HOE VEEL VERDER GAAT DEZE SCHENDING VAN ONZE PRIVACY NOG?

Ik wordt hier langzamerhand aardig woedend over. Wat is het volgende? Dat uw bezoek met uw kinderen aan een duur pretpark aantoont, dat u nóg meer geld voor belastingen kunt ophoesten? Dat u boodschappen doet bij de Appie Heijn, dus de uitkering best gekort kan worden? Dat een hoog waterverbruik u verdacht maakt van wietteelt of illegaal onderverhuren van uw woning?

Ik heb gisteren de film “1984” nog eens bekeken en heb gemerkt dat Nederland aardig dichterbij deze gruwel is gekropen sinds een aantal jaar geleden toen ik de film voor het eerst zag. Erg eng en het wordt tijd voor het terugdraaien van de roverheidsinvloed. Maar hoe?

Fijne zondag verder in dit “vrije” land.

MMAP

18 REACTIES

 1. Verwacht je soms iets anders, als de massa zich alleen bezighoudt met idiote zooi en nauwelijks een volledige zin kan formuleren op papier of zelfs in gesproken taal? Nog even en mensen laten zich vrijwillig steriliseren of castreren. Alleen de elite mag dan nog nieuwe mensen maken en uiteraard worden er grote overheidsfokkerijen gebouwd voor het gepeupel, want iemand moet toch het werk doen, toch, en de belasting betalen?

  Frederik [12] reageerde op deze reactie.

 2. Lees ook vooral het boek 1984! In de film wordt heel wat weggelaten wat wel van belang/interessant is.

  Veel mensen lijken helaas in 1984 een handleiding te zien om hun ideale maakbare samenleving te bouwen, terwijl het toch echt bedoeld was als dystopie.

  Meneer Storm [10] reageerde op deze reactie.

 3. Langs alle kanten wordt geprobeerd controles neer te zetten waar toch “niemand tegen kan zijn”. Een uitkeringsfraudeur pakken kan toch geen bezwaren oproepen? Later als iedereen eraan gewend is om gecontroleerd te worden kunnen de controles uitgebreid worden naar minder goed uit te leggen onderwerpen.

 4. We leven in een dictatuur absoluut, zonder met zijn ogen te knipperen verkracht afschuwelijke Ivo de complete rechtstaat en Mark boterbloem staat erbij te lachen. Dit VVD beleid is het grootste gif in de samenleving.

 5. “Erg eng en het wordt tijd voor het terugdraaien van de roverheidsinvloed. Maar hoe?”

  Daarvoor moet heel veel gebeuren door te weinig activisten die duidelijk het NAP-principe (geen geweld) begrijpen.
  Daarom elke kleine stap aangrijpen en uitvoeren:
  Wijs immoreel overheidsgedrag. Het gebruik van geweld.

  Ik denk dat het net gestarte “De Weg Naar Vrijheid” WNV- DOEL-project de methode is om al die kleine stapjes te bundelen.
  Het eerste Doel is net getart.
  Zie:“Afschaffen OverheidsOntwikkelingshulp” http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/07/de-weg-naar-vrijheid-d-1-wnv-afschaffen-overheidsontwikkelingshulp/#more-121646 en begin met daarop te reageren of aan te vullen.

 6. Het is heel makkelijk om over “de overheid” te praten als “wij” en “zij”.

  Mijns inziens is een overheid een noodzakelijk kwaad. Dat praat ik wel over een transparante én controleerbare overheid die niet, zoals nu, imperialistisch is en onze grondrechten (zoals briefgeheim) schendt.

  Ik zeg dus niet: weg met de overheid. Maar wel: weg met ondoorzichtigheid, onverantwoordelijkheid en lobbyisme. En weg met de partijpolitiek, waaraan volgens mij 90% van de tijd wordt verdaan maken. En meer geld naar goed onderwijs, zodat de massa minder dom wordt. Want demococratie valt of staat met goed geïnformeerde burgers, die de informatie dan wel moeten snappen, dus.

  MMAP [8] reageerde op deze reactie.
  pcrs [18] reageerde op deze reactie.

 7. @Emmef [6]: Vraag 1: maar HOE?

  Vraag 2, met begrip voor uw manier van denken, dus niet te kritisch opvatten: u vindt 100 euro stelen niet goed, maar 80 euro stelen als ze er (in uw ogen) iets goeds mee doen wel goed? Het blijft stelen van anderen, voor de doelen van enkelen.

 8. @Joop [2]: Alinea 2, 2e quote is van EU-parlementslid Derek Clark
  http://www.barrypopik.com/index.php/new_york_city/entry/1984_is_not_an_instruction_manual/
  En het waterbedrijf moet niet proberen de boven beschreven stunts met mij uit te halen, dan hebben de heren geheid een groot probleem.Gratis hemelwater gebruiken om de plee door te trekken en je daarna van fraude betichten is het stomste wat je als nutsbedrijf(kuch) kan doen. Klik ook de volgende link aan!
  Weiger niet alleen de slimme energieGLUURDER, maar ook de in de pijplijn zittende slimme gas- en watermeter!!!
  http://tinyurl.com/by4bcso

  http://tinyurl.com/

 9. @Gijs Schenk [9]: heb jij op 12-9-2012 soms op de huidige “coalitie” gestemd..???
  Wat het waterbedrijf doet is verboden, wist je dat wel?
  Sinds wanneer is een waterbedrijf een verlengstuk van justitie geworden?
  Waar haal je de nonsens vandaan dat dergelijke acties door de wettelijke beugel kunnen?

 10. Ik adviseer je om ook eens het boek 1984 te lezen. Een belangrijk punt uit het boek, dat in de film beperkt aan bod komt, is onderwijs en taal. Iedereen moet ‘nieuwspraak’ (newspeak) leren. Een nieuwe versie van de taal die zo is ontworpen dat kritiek op de staat nauwelijks nog mogelijk is. Je kan het misschien nog wel voelen maar niet meer zeggen…

  Overigens vind ik deze heksenjacht op bijstandtrekkers misplaatst. De echte parasieten van de samenleving zitten niet aan de onderkant van de loonschaal (e.d.) maar aan de bovenkant. Kijk eens rond op een gemeentehuis, kantoor van ‘zelfstandig bestuursorgaan’, -stichting, -omroep, -kerkgenootschap, -bedrijf dat alleen winst kan maken dankzij de staat. En dan heb ik het nog niet eens over wachtgeld-uitvretende moraalridders als Hero Brinkman.

  Meneer Storm [14] reageerde op deze reactie.

 11. De overheid weet van gekkigheid niet meer waar ze geld moeten weghalen. 1600 Opsporingsambtenaren extra voor het opsporen van mensen met een betalingsachterstand, het opvragen van parkeerinformatie om te zien of er leaserijders zijn die misschien 10 privé-kilometers teveel rijden, nu waterstanden opvragen om uitkeringstrekkers op te zoeken… Als je dit soort zaken ziet, kan je niet meer ontkennen dat er iets groots aan zit te komen. Dit is pure paniekvoetbal.. Een andere beschrijving kan ik er, ondanks dat ik geen voetballiefhebber ben, niet aan geven.

  Raymond [16] reageerde op deze reactie.

 12. @Gijs Schenk [9]: Wat de in het artikel genoemde gemeenten gedaan hebben is niet bij wet verboden ( welke ? ) en is dus geen juridische, maar politieke kwestie.

  @R. Reuvekamp [15]:

  kan je niet meer ontkennen dat er iets groots aan zit te komen.

  De sleutel tot het heden , ligt verborgen in het verleden .

  18 Mei 1940 , een dag om te gedenken.

  Welke “gemeentewet” ;?????? …tijd om de archieven maar eens te gaan bezoeken !.

 13. “Alle macht komt uit de loop van een geweer” aldus Mao Tse Tung, de Grote Leider van Communistisch China na de Tweede Wereldoorlog.

  Een fascinerende uitspraak van de man die, uit naam van het communisme, ‘gelijkheid voor allen’ predikte. Meer ongelijkheid dan tussen de persoon vóór het geweer en die erachter kan ik me nauwelijks voorstellen!

  http://www.springmind.nl/?p=586

  Nee…niet de leugen regeert , maar de angst regeert.

  http://www.youtube.com/watch?v=4rnJEdDNDsI

 14. @Emmef [6]: Wat is je rechtvaardiging voor het feit dat je wilt dat sommige mensen het recht hebben geweld te initieeren tegen andere mensen?

  Ik vind het zo raar klinken: ik wil een machtselite, maar dan wel 1 die deze macht niet misbruikt. Het is zoiets als zeggen :verkrachting is een noodzakelijk kwaad en ik zeg absoluut niet ‘geen verkrachting’ maar ik ben wel tegen het gebrek aan transparantie en machtsmisbruik.

  of

  Ik wil slavernij niet afschaffen, want ik zie het als een noodzakelijk kwaad, maar ben tegen het machtsmisbruik

  vreemde en onbegrijpelijke standpunten die denk ik niemand overtuigen.

Comments are closed.