Land_Caribische EilandenBij zijn bezoek aan de (Nederlandse?) Caribische Eilanden heeft Marx Rutte verklaard dat ze meteen vrij, onafhankelijk mogen worden als ze dat willen.
Kan dit een begin aan inzicht zijn om tot de conclusie te komen om “Nederland” te bevrijden van de EU?

 

 Deel NOS bericht: ” zaterdag 20 jul 2013,

Caribische eilanden die het Koninkrijk der Nederlanden willen verlaten, mogen direct weg. Premier Rutte heeft dat tijdens zijn werkbezoek aan de Antillen gezegd tegen verslaggevers van NRC Handelsblad en De Telegraaf.
Volgens Rutte reageerden de eilanden verbaasd toen hij met zijn aanbod kwam. “Ik zei: als u eruit wil, en een meerderheid van uw bevolking steunt dat, dan is dat mogelijk. Dan belt u even en dan regelen we dat,” aldus Rutte in de NRC.

Wel, als dat even geregeld kan worden, moet dat toch ook mogelijk zijn voor “Nederland”. Ook daar zijn mensen die naar hun Vrijheid verlangen!

9 REACTIES

 1. Mooie kans voor Rutte om daar te blijven en zelf over de Caribische Eilanden te gaan regeren. In Nederland lopen wij dan nog wel een keertje naar de stembus.

 2. 2 ideeen:
  a) zou hij dit dadelijk ook zeggen over andere eilanden zoals Texel, Schiermonnikoog, Schouwen-Duiveland, Goerree-Overflakkee etc.? En waarom niet andere gebieden zoals schiereilanden (bv. alles benoorden Ijmuiden) of uithoeken (Zeeuws Vlaanderen, Zuid Limburg) of gewoon een enclave (bv. Tilburg of Utrecht als een stadstaat).
  b) misschien kunnen libertariers en masse naar een van de Caribische eilanden verhuizen en er op een referendum aansturen dat we dan winnen door de macht van het getal en vervolgens Rutte aan zijn belofte herinneren.
  Welk van die eilanden heeft het kleinste inwoneraantal?

 3. Ik denk niet dat hij het echt meende.
  Het is net als dat van Rompuy zegt dat Nederland volgende week al uit de EU kan zijn na een telefoontje tussen Brussel en den Haag.
  Het gaat iets te makkelijk.
  En alleen Rutte beslist dat?

 4. Ik kan me herinneren, dat een zekere Schabowski in 1989 een probleem had, toen hij zich versprak. Wat is er gebeurd met ‘onderdrukte’ volkeren, dat ze niet meteen van hun vrijheid gebruik maken?

 5. “Ik zei: als u eruit wil, en een meerderheid van uw bevolking steunt dat, dan is dat mogelijk. Dan belt u even en dan regelen we dat,”

  http://www.youtube.com/watch?v=j5aaPF13aBc

  http://www.youtube.com/watch?v=e1QLW7QqLo0

  http://www.youtube.com/watch?v=GbjQpoNqOUU

  Voor de oplettende luisteraar ….., hij die oplettend bezig is met kennisnemen , heeft al door dat : geen van de betrokken “volksvertegenwoordigers” , hoe dan ook tegen de EU is.

  U mag kiezen ….variant A , of variant B , en als je geluk hebt C…., maar nimmer NEE.

  Wat dit is…..theater , niks meer niets minder.

 6. Dan belt u even en dan regelen we dat.

  Dus als we ” de telefoon pakken “, dan zijn wij hier “spekkoper” , nah…hub : nieuwe ronde , nieuwe kansen.

  Ik heb mij heden middag een partij zeer milde hasj aangeschaft , om deze eens mij te kunnen laten smaken.

  Want het is waarlijk…wind en al gebakken lucht.

 7. @Raymond [7]:

  Dan wil ik wel een stuk kust, zoals Bremen Bremerhaven heeft, anders is het een enkeltje armoede voor het betrokken gebied.

 8. Mogelijk dat hij het een kostenpost vindt. Als ik mezelf onafhankelijk zou verklaren met een telefoontje vraag ik me maar af of dat zomaar erkend wordt.

Comments are closed.