Koning_Belgie_Philip_eedVandaag werd in België koning Albert opgevolgd door koning Filip.

En net als Beatrix en Willem Alexander zweerde ook  Philip dat hij alles zou doen om de onafhankelijkheid van België en het grondgebied te verdedigen. Alles onder het wapperen van de EU-vlag.

 

Terwijl enkele straten verder in Brussel hard gewerkt wordt in de EU-kantoren om het beetje onafhankelijkheid dat de Belgen nog hebben, af te breken.

Zowel de oude als de nieuwe koning roepen hun onderdanen op om toch vooral vertrouwen te hebben in de EU en om er solidair mee te zijn.

En tot slot van die officiële plechtigheid wordt dan de EU-hymne gespeeld op een manier waarbij je alle Brüder in slaap ziet vallen totdat sombere chaotische tonen een einde maken aan deze vertoning.

4 REACTIES

 1. Dat laatste is wel grappig.
  Anderzijds vond ik de 9e van Beethoven altijd al mooi, lang voor de EU haar als prpoagandalied begon te misbruiken.
  Jarenlang had ik een hekel aan de kleur oranje. Maar de vraag is natuurlijk of je daarmee niet impliciet de claim van die bende erkent alsof het “hun” kleur is, waar je je dan zogenaamd tegen afzet.
  Misschien is het beter om als republikein gewoon een oranje shirt te dragen als je dat toevallig leuk vindt en als er dan reacties op komen als “zo, van kamp veranderd?” gewoon verbaasd te kijken en te vragen “neen, hoezo, waarom dank je dat?”.
  Dan komt er een discussie op gang waarin je kan uitleggen dat je het gewoon een mooie kleur vindt, ondanks dat ook vuilnismannen in Belgie doorgaans in oranje pakken lopen. Maar ook de reddingswerkers/toezichthouders aan de Vlaamse kust dragen meestal een oranje shirt. Misschien dat daar je positieve associate vandaan komt. Dat je hen als kind als sympathieke helden beschouwde.
  In elk geval: sta niet toe dat 1 groep een kleur monopoliseert. Ontneem hen hun symbolen. Dat bemoeilijkt hun propaganda. Als de massa de kleur niet meer exclusief met hen associert.
  Misschien kan de vrijspreker of de LP oranje wel tot huiskleur maken?
  Ik zie het al voor me: Toine voortaan in het oranje in lekker libertarische interviews waarbij hij de staat en het koningshuis op de korrel neemt 🙂

  billy [2] reageerde op deze reactie.
  Raymond [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Scrutinizer [1]:

  Nee er zijn mensen die dol zijn op uniformen , en die denken nu eenmaal langs deze lijnen.

  Paars schijnt dan een bepaalde betekenis te hebben , tja ik draag ook wel eens een zwarte broek of jas….want dan zit de rest in de was.

  Weet je nog wel…de VVD , goud en blauw gestreepte dassen…jongens , daar krijg ik altijd “aandrang” van , of mag ik een teiltje…uhhhhh.

 3. Ik denk ook dat er 1 mythe volkomen busted is, en dat is dat die katholieke zuiderlingen zo gezellig zijn. Als het op overheidsdingen aankomt is het zo saai als een pier daar terwijl de troonswisseling in Nederland juist een feestje was.

Comments are closed.