jonathan gullibleOver ruim 2 weken zal een belangrijk libertarisch evenement plaats vinden. De presentatie van de Nederlandse vertaling van “de avonturen van Jonathan Gullible”. Met de Amerikaanse auteur professor Ken Schoolland die een (engelstalige) lezing zal geven. Met daarnaast de Europese premiere van het tweede deel van de (engelstalige) verfilming van Atlas Shrugged. Ook Toine Manders zal acte de presence geven en in een lezing toelichten waarom het eigenlijk eenieders morele plicht is zo weinig mogelijk belasting te betalen. Dit in gewoon Nederlands. En er wordt een lezing gegeven over de houdbaarheid van het Chinese economische succes (engelstalig)

Allereerst het boek “The Adventures of Jonathan Gullible: a Free Market Oddyssey”.

kenDe oorspronkelijke versie was reeds in het Nederlands vertaald maar het boek is intussen flink uitgebreid. Reden om een nieuwe vertaling te publiceren. Het boek is thans reeds in 47 talen verschenen. De auteur Ken Schoolland zal een Engelstalige presentatie houden.

De avonturen van Jonathan Gullible is een humoristische fabel over een jongen uit een vrij land wiens zeilboot wordt weggeblazen door een storm, vervolgens schipbreuk lijdt en aanspoelt op een eiland.

Daar ontmoet Jonathan mensen die aan hem de vreemde, collectivistische gewoonten van het eiland uitleggen. Een veelheid van onderwerpen worden behandeld, zoals: een verbod op uitvindingen, protectionisme, landbouwsubsidies, regulering van eigendom en bedrijven, belastingen, inflatie, vakbonden, politieke corruptie, vergunningsstelsels, staatsmonopolies, de vrije-markt-alternatieven, regulering van de arbeidsmarkt, sociale zekerheid, werkloosheidsuitkeringen, huurbescherming, bouwvoorschriften, bestemmingsplannen, de macht van de meerderheid en zelfbestuur.

Europese première van de film Atlas Shrugged II: The Strike

atlas shrugged part 2 the strikeAtlas Shrugged (In het Nederlands achtereenvolgens vertaald als Wereldschok, Atlas in staking en De kracht van Atlantis) is een roman van Ayn Rand uit 1957, waarin ondernemers in de Verenigde Staten in opstand komen tegen het collectivistische overheidsbeleid. De roman is een utopie en distopie ineen en vertolkt de ideeën van het objectivisme, de filosofie van Ayn Rand. Zij verdedigt in de roman de beginselen van individuele vrijheid, de vrije markt en vrij ondernemerschap.

Atlas was een Griekse god die het hemelgewelf op zijn schouders torste. In de beeldende kunst wordt hij vaak voorgesteld als iemand die de wereldbol op zijn schouders torst. To shrug betekent de schouders ophalen, m.a.w.: wat zou er gebeuren als Atlas zijn last niet langer wilde dragen? Het zijn de ondernemers die de wereld draaiende houden, dus zou de economie ineenstorten als zij in staking gingen.

De boodschap van Atlas Shrugged is die van het objectivisme, de filosofie van Ayn Rand. Ze baseert zich op de logica van Aristoteles, met name op het principe van de non-contradictie. Ze pleit voor egoïsme en kapitalisme. De rol van de overheid moet volgens haar beperkt worden tot het garanderen van de veiligheid, dus leger, politie en rechtspraak. Alan Greenspan was een vriend van Ayn Rand en bewonderde Atlas Shrugged. Er zijn meer dan zeven miljoen exemplaren van het boek verkocht.

In 2011 werd het boek verfilmd als Atlas Shrugged: Part I, als eerste deel van een filmtrilogie. In 2012 verscheen het vervolg Atlas Shrugged II: The Strike; het derde deel moet volgens plan in 2014 uitkomen. De film zal worden geïntroduceerd door Prof. Ken Schoolland

Kenli Schoolland (dochter van prof. Ken Schoolland) De aankomende China crisis: waarom overheden en markten niet samengaan

kenliChina zit in de problemen, de overheid weet het en probeert wanhopig te redden wat er te redden valt. Het zogenaamde ‘Chinese model’, de afgelopen jaren aangeprezen als bewijs dat de overheid met succes de economie kan sturen, valt in duigen. In deze lezing zal Kenli Schoolland dieper ingaan op de overheidsmaatregelen die zitten achter elk groot probleem en de huidige zeepbel in China, alsmede op het potentieel van het land in de komende jaren.

Toine Manders: Belastingontwijking: hoe en waarom? Waarom u een morele plicht heeft om belasting te ontwijken.

toineToine Manders is een compromisloos voorstander van belastingontwijking, belastingparadijzen en belastingcompetitie tussen landen, zowel op morele als economische gronden. Hij stelt dat belasting een gelegaliseerde vorm van roof is, dat ieder mens recht heeft op de vruchten van zijn arbeid, en dus ieder mens het morele recht heeft zich te onttrekken aan belastingheffing. Ook stelt hij dat belastingheffing en de daarmee gefinancierde overheidsinterventie en overheidsuitgaven leiden tot minder welvaart, welzijn en vrijheid, en dat daarom iedere belastingbetaler niet alleen het morele recht heeft om belasting te ontwijken, maar ook een morele plicht.

Wilt u meer weten over hoe u gebruik kunt maken van wettelijke mogelijkheden om belasting te besparen en uw vermogen te beschermen? In deze voordracht wordt uitgelegd hoe u de hoge belastingen in Nederland kunt ontwijken door gebruik te maken van wettelijke mogelijkheden die landen met een veel lagere belastingdruk bieden, zonder dat u hiervoor hoeft te emigreren

Details

 

Zaterdag 17 augustus start stipt om 13.00 u. met diverse pauzes tot ± 19.00 u.
Vanaf 19.00 u. diner/buffet met gastsprekers.
Hotel Hilversum – de Witte Bergen Rijksweg 2 3755 MV Eemnes (Laren) T +31 (0)35 539 58 00

Toegangskaart: € 15,-. Toegangskaart + diner/buffet: € 42,50 exclusief drankjes.

BESTELLING/ INSCHRIJVEN:
voor de toegangskaart  :                                                                
 http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872014
voor toegangskaart + diner/buffet 
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872016
voor de meest uitgebreide uitnodiging
http://www.succesboeken.nl/downloads/Aankondiging17aug13-ProfKenSchoolland.pdf

 

 

2 REACTIES

  1. Van 13.00 tot 19.00 uur is een behoorlijke lange zit. Kan ik ook eventueel ter plekke nog besluiten om het buffet en de nabespreking te boeken?

  2. Er zitten een paar pauzes in het programma, dus die lange zit valt wel mee; het wordt een flitsend programma met geweldige sprekers.
    Het hotel/restaurant wil van te voren weten hoeveel mensen ‘mee-eten’; dus ter plekke beslissen is geen optie.

Comments are closed.