avatar MMAPHoewel de “boven-ons-gestelden”, nota bene daar neergezet door het elitair denkende deel van Nederland dat braaf naar de stembus is gehobbeld, keer op keer maar nonsens uitkramen dat “de crisis haar dieptepunt bereikt heeft” en dat we “uit het dal aan het klimmen zijn”, lees ik in veel media alleen maar slechter nieuws:

Werkeloosheid naar 8,5%

Huizenmarkt nog steeds op slot.

Autobranche niet rooskleurig.

Pensioenen worden weer gekort.

Nederlandse (?) consument is de somberste van Europa.

Enzovoorts. En in de EU gaat het niet beter qua nieuws.

 

Wie gelooft nu precies wat? Geloven de staatsreligieuzen gewoon de politici en gaan ze straks weer braaf stemmen op de valse beloften en leugenaars?

Of hebben de “zelfstandige denkers” gelijk en beschermen zij zich zoveel mogelijk door wat cash aan te houden en deels edelmetaal te kopen, nu het al enkele weken lekker in de reclame is?

Krabbelen we langzaam uit de crisis? Of moet het echte dieptepunt nog komen?

Ik heb wel een idee, maar wat denkt u?

17 REACTIES

 1. @Hub Jongen [1]: Inderdaad. Zolang Mark Rutte en de PvdArmoede aan het bewind zijn, zullen deze cijfers blijven stijgen. Rutte heeft de economie volledig kapot gemaakt en ik vermoed dat er in augustus nog veel meer ellende op ons af zal komen.

  Het wordt tijd dat Rutte naar de Koning gaat.

 2. We hebben nog een hele weg “naar beneden” te gaan.. schulden financieren met meer schulden? ik hou het op een hyperinflatie!!

  De steeds groter wordende voorraad conservenblikken staan al een tijdje te wachten voor tot ze nodig zijn. Mijns inziens kan dit onmogelijk nog jaren duren.
  We zullen zien, en anders was het zoals vele verzekeringen onnodig geweest.. maar ja je weet het maar nooit.

  Ik ben wel benieuwd wat uw gedachten zijn. waar dit allemaal heen gaat.

 3. Het gaat nog vele vele malen erger worden. En het gaat uitmonden in WW3. Voor de andere wereldoorlogen heersten ook hoge werkeloosheid met crisis. Alleen zijn er nu nog veel meer monden om te voeden en veel ergere wapens.
  Die blikgroenten ga je weinig aan hebben als mensen aan het plunderen, verkrachten en moorden gaan.
  Die lieve buren waarmee je nu aan de BBQ zit slaan dan je hersens in voor de laatste broodkruimel.
  Sla wapens in en een adequaat zelfmoordmiddel zou ik zeggen.

 4. De dynamiek van dit schuldgedreven geldsysteem gaat ons de das om doen. Deze dynamiek leidt inmiddels haar eigen leven en wordt niet beïnvloed door incompetente uitspraken van onze leidende politici. Het beleid van de monetaire autoriteiten betekent uitstel, maar geen afstel.

  Daarnaast profiteert de VS van de reservestatus van de dollar. Dit compliceert overeenstemming over een mondiale oplossing. Tot dat moment wordt er monetair doorgerommeld en gaan we van kwaad tot erger. http://biflatie.nl/artikelen/economisch/een-monumentaal-monetair-experiment/

  Prepperoni [6] reageerde op deze reactie.
  emmrob [14] reageerde op deze reactie.

 5. Krimp consumptie houdt aan, zegt het CPB en dat zal volgens mij nog wel even zo blijven.
  Gisteren werd mij bericht door mijn pensioenfonds dat ik volgend jaar wederom 5 % op mijn pensioen zal worden gekort. Samen met de aangekondigde nieuwe belastingverhogingen voor 2014 ben ik dan in anderhalf jaar tijd meer dan 20% van mijn aanvullend pensioen kwijt.
  Als je het uitblijven van de prijscompensatie sinds 2008 ook meetelt is dat al 30% in 6 jaar tijd.
  Logisch dus dat vooral ouderen de hand op de knip houden; zo zijn ze groot geworden, tering naar de nering zetten, en geef ze eens ongelijk.
  De politici met hun schoothondjes gedrag naar Brussel zijn hier vooral debet aan; de absurd lage rekenrente wordt vooral veroorzaakt door een corrupte ex. Goldman Sachs bankier die de ECB rente opzettelijk laag houdt en onze politici durven er niets te zeggen.
  Zolang onze politici niet voor onze eigen kiezers opkomen zal er niets veranderen.

 6. Ik heb slechts één econoom iets zinnigs horen melden en dat was Corné van Zijl, die een betoog hield over de (libertarische) geleerde Joseph Schumpeter (Oostenrijkse School). Zolang de huidige bestuurders de Keynsiaanse methode blijven aanhangen gaan we absoluut in de vernieling . Overigens is het duidelijk dat ook de USA regering in paniekfase zijn terechtgekomen gezien hun manipulaties en FED uitspraken, om de onderliggende ellende toch nog steeds voor de bevolking onzichtbaar te houden. Tot de bom onverwacht ontploft. WW3 is waarschijnlijk al in voorbereiding.

 7. HEt elitair denkende deel der nederlandse bevolking dat bij de best lopende verkiezingen (de landelijke) naar de stembus gaat is ongeveer 80 % van het volk. Je hoeft niet elitair te zijn om te wensen dat een overheid de boel oplost.

  MMAP [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Pteranodon [11]: Mijn mening is ietsje anders: als jij stemt, doe je mee aan het systeem waarbij anderen gedwongen worden bepaalde (winnende) maatregelen te moeten ondergaan. Stemmen bij verkiezingen is hetzelfde als jouw mening doen gelden over anderen, want je stemt in de hoop dat de partij die aan jouw argumenten/meningen werkt gaat winnen.

  Bijgevolg vind ik dan, dat het opdringen van iemands voorkeuren tegelijk het knechten van andersdenkenden is. En dat vind ik jezelf boven anderen stellen, dus elitair.

  Pteranodon [16] reageerde op deze reactie.

 9. werkeloosheid zal nog hoger worden optisch later in de aow en door het internet zullen er meer servicelevels wegvallen waar niet zo gauw een vervangend servicelevel voor terugkomt, de lijnen worden hier korter.
  hoe de huizenmarkt er voor staat kan de belastingdienst u haar fijn vertellen, door het inzicht via de hypotheekaftrek, alle andere informatie is zelf gewin.
  de auto industrie neemt af door de vergrijzing van 2 naar 1 naar niks en door pensioenskorting zal er een versnelling optreden. leuker kan ik het niet maken.

 10. @emmrob [5]:

  De Franse revolutie werd goed beschouwd veroorzaakt door hyperinflatie. Het geld was door monetair mismanagement volkomen waardeloos geworden. In 1800 richtte Napoleon daarom Banque de France op en herstelde de bimetalistische standaard. Dwz elke franc kon ingeruild worden tegen 5 gram zilver en de goud/zilver-wisselkoers werd bepaald op 1:15,5.
  http://www.economie-macht-maatschappij.com/monetarisme.html

  De huidige monetaire constellatie wordt gekenmerkt door een schuldencrisis en gaat daarom eerder in de richting van deflatiedepressie.

 11. Mijn vorige baas zei mij op de laatste werkdag na zijn faillissement 4 jaar geleden, dat de bodem een keer bereikt zou zijn.
  maar geloof me, er is geen bodem. Het kan altijd nog een beetje slechter. We kunnen zo doorgaan tot we met zijn allen in de open lucht slapen, en van het veld eten.

 12. @MMAP [12]:
  Als democratie op die manier kan zorgen voor het elitaire gevoel onder de massa’s, dan heeft de democratie het volk daadwerkelijk verheven, kennelijk.

 13. De financieel/economische crisis staat pas aan het begin en wordt binnenkort vergezeld door een grote sociale onrust!

Comments are closed.