EU_uittredenWie zei ook alweer dat “als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, dan gaat de massa je geloven”. (1)
Onder die categorie valt op dit ogenblik: “De EU heeft ons veel welvaart gebracht.”

De EU heeft echter vooral veel hinderlijke wetten en voorschriften, belastingen en miljarden betalingen gekost.

 

Wat voordeel gebracht heeft, economisch, is de “OPEN MARKT”.

En die open markt was er er al vóór de EU! Die open markt zou je nog kunnen danken aan de EEG die vooral gestimuleerd heeft dat hinderlijke grenzen werden afgeschaft.

Grenzen zijn bepaald door overheden en door overheden zijn er willekeurige hindernissen gemaakt voor mensen en goederen die over deze denkbeeldige lijnen heen willen stappen.
Ook nu zijn er nog talloze van dergelijke bepalingen.

Nogmaals die hinderlijke bepalingen zijn door overheden ingesteld en door overheden worden ze gehandhaafd. Diezelfde overheden kunnen die bepalingen ook weer afschaffen en de markt  nog vrijer maken. En nog meer voordelen scheppen!!
Daar hebben ze geen EEG, en al helemaal geen EU voor nodig!

Als voorbeeld van “de leugen” verschijnen nu  in Engeland rapporten :
EU membership offers UK ‘economic benefits’
 “Zie Euobserver <http://euobserver.com/news/120947>

De eerste alinea wordt gezegd dat het lidmaatschap van de EU voor Engeland aanmerkelijke voordelen heeft gebracht. En dan: De EU-gemeenschappelijke markt heeft grote voordelen opgeleverd.
Het artikel eindigt met een opmerking van Nigel Farage dat ook de hervormingen die de Engelse regering voorstelt futiliteiten zijn: Alleen al sinds 2010 zijn er 400 nieuwe wetten bijgekomen die de Britse economie jaarlijks 626 miljoen pond ( € 730 miljoen) kosten.

Het zou nog veel grotere voordelen opleveren als veel meer mensen de leugen door hadden en zich niet allerlei nieuwe lasten door “Brussel” zouden laten opleggen. Als meer mensen gaan werken aan het terugkrijgen van hun eigen vrijheid.

Uittreden en eigen soevereiniteit herstellen is DE oplossing.

—————————-
(1)
Goebbels Joseph: Deze politicus en spindoctor van Adolph Hitler zei:
“Als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, zal de bevolking die gaan geloven” Joseph Goebbels 29-10-1897 tot 01-05-1945

Hitler Adolf: Deze machtswellusteling zei:
“Hoe groter de leugen, des te meer mensen het geloven
<http://worldthechanges.wordpress.com/citaten/>

10 REACTIES

 1. Wat Goebbels destijds zei was correct.Tot op heden maken politici dankbaar gebruik van die quote*, zoals bv. de constante leugens van Rutte en Samsom vlak na de presentatie van het regeeraccoord. Daarin stond het een en ander over “hervormingen” en “sterker uit de crisis komen”.
  Hopelijk is het u onderhand duidelijk WIE er sterker uit de crisis zullen komen… U en ik in ieder geval niet. Want Rutte en Co zijn van plan de lasten nog verder te verzwaren, met €6 miljard.
  Bezuinigen= minder geld uitgeven.
  Bezuinigen is dus niet: de burger meer geld vragen.
  *Hier is er nog één, en die is ook buitengemeen populair binnen het Haagse, over regering en propaganda en dat ze elkaar moeten aanvullen…
  http://tinyurl.com/6v4z43c
  Let op: het gaat alleen om het EERSTE gedeelte van die toespraak!!!

 2. @Timothy [2]:
  Mee eens.
  Daarom goed (noodzakelijk) om ook daar een DOEL-Project van te maken.
  Heb je een voorstel hoe dit te noemen en hoe eventueel in meer DOELEN onder te verdelen.

 3. @Hub Jongen [4]: helemaal mee ens. De banken hebben de overheid zo bang gemaakt dat ze belastinggeld hebben misbruikt om overeind te blijven. In een normale vrije markt zouden ze gewoon failliet zijn gegaan. Dat is de reden voor deze ellende. Ook een probleem, het exclusieve recht van banken om geld uit het niets te mogen scheppen. Kijk eens naar de tulpenmanie in de gouden eeuw. In het begin waren tulpebollen goud waard en iedereen wilde ze hebben. Gevolg er werden steeds meer tulpenbollen aangeboden totdat ze iedereen de neus uitkeamen. Gevolg, de tulpenmarkt stortte in en een heleboel gokkers raakten failliet. Daarmee was het probleem ook direct opgelost.

 4. De illuster Adolf H. sprak deze woorden”: Macht wil ik, en heb ik die 1 maal dan geven wij die niet meer uit handen. Waarom zou dat nu anders zijn?

Comments are closed.