EU_Magic Lees onderstaand NOS bericht. Erger u niet, barst in lachen uit en vertel de mop aan iedereen die u tegenkomt. Het gaat zo: “Nederlandse” producenten worden gedwongen om belasting te betalen. De Haagse politici geven daarvan zowat 7 miljard aan de EU. Die plukken daarvan, maar doen ook een deel in een zgn. “Europees Sociaal Fonds”(ESF). En uit dat fonds geeft de EU geld terug aan NL.

 En dan verkondigt een Staatssecretaris Kleinsma dat :  ‘Het extra geld is mooi meegenomen.”

 EXTRA” maar wel eerst van de NL-producent afgedwongen.

 

Verder is het schrijver ook niet duidelijk of ze praten over 450 miljoen totaal over 7 jaar, of 7 jaar met elk 450 miljoen!!

 NOS:

 450 miljoen Europees geld om mensen aan het werk te helpen en te houden Nieuwsbericht | 12-07-2013

 Nederland krijgt de komende zeven jaar (2014-2020) bijna een half miljard euro uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) om mensen in staat te stellen een baan te vinden door zichzelf te ontwikkelen voor de arbeidsmarkt.

  Het grootste deel van het geld komt beschikbaar voor de 35 arbeidsmarktregio’s en komt dan voornamelijk bij de gemeenten terecht. Daarnaast is een deel beschikbaar voor het bedrijfsleven. Het geld kan vooral worden gezien als aanvulling en ondersteuning voor de uitvoering van de Participatiewet.

  De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Staatssecretaris Klijnsma: ‘Het extra geld is mooi meegenomen. Het is echt bedoeld voor mensen die het nodig hebben, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het geld kan gezien worden als een aanvulling op het re-integratiebudget voor werkzoekenden. Het is nadrukkelijk bedoeld  om mensen te ondersteunen om een baan te vinden of van baan veranderen  Het gaat er ook om dat mensen duurzaam inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.’

Minder administratieve lasten is het uitgangspunt voor de nieuwe ESF-periode en door goed overleg met verschillende partijen komt het geld daardoor gemakkelijker beschikbaar voor mensen die het nodig hebben.

Geplakt uit <http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/07/12/450-miljoen-europees-geld-om-mensen-aan-het-werk-te-helpen-en-te-houden.html?ns_campaign=regeringsnieuws&ns_channel=nb>

8 REACTIES

 1. In het stuk ontbreken nog de kosten die gemaakt zijn voor het innen en bestemmen van die 7 miljard.
  Hoe dan ook het mag voor eenieder die kan rekenen duidelijk zijn dat het rendement van dit bedrag via deze EU-weg, vele malen kleiner is dan wanneer de belastingbetalers het geld hier zelf direct hadden kunnen besteden.
  De overheid creëert geen structurele werkgelegenheid via subsidies. Hooguit tijdelijk en altijd daar waar de vrije markt dat niet gedaan zou hebben.

  Dus kijken bestuurders naar boven, naar de gevulde (staats en EU) ruiven. Op zoek naar projectsubsidies (gratis geld, gratis werk, gratis status en mooie sier). In plaats van in gesprek te zijn met de inwoners en te luisteren naar wat er leeft en speelt. En daarin dienend te zijn.

 2. Zo doe ik het zelf ook altijd: ik haal de munten uit mijn portefeuille en stop deze in mijn broekzak. Zo heb ik opeens een extra zakcentje voor mezelf gerealiseerd. Geniaal toch! 😉

  Maar even alle gekheid op een stokje. Onze politici weten het al lang: veel nemen en een beetje (terug)geven doet gekken en dwazen in vreugde leven. (Vrij naar een oud gezegde.)

 3. Dit is al de tweede keer vandaag dat ik me bescheur om dat mens. Het ging de eerste keer al fout met haar onzalige plan voor de pensioenfondsen. Ze mogen zelf gaan kiezen of ze gaan gokken of niet. Binnen de assurantiebranche moet voor zoiets een risicoprofiel aangemaakt worden in samenspraak met de klant. Nee, zegt Klein Duimpje, daar maken we gewoon wetgeving voor. Problem solved! Tjonge, jonge….

 4. Beste mop in jaren.helaas is Klijnsma de enige die kan lachen om haar eigen grapjes.

 5. Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan

  Het grappige is, nou ja grappig zielig eigenlijk dat wij het niet andersom mogen doen. Als wij geld van de overheid pakken heet dat jatten en als zij dat doen dan heet dat vrijwillige bijdrage aan de maatschappij. Mooi woord voor jatten dus.

  Zou er een betere systeem zijn denken jullie? Dat wij echt vrijwillig geld kunnen weggeven aan een instantie (niet de roverheid, want die verspilt geld enorm) en die dan met dat geld mooi dingen kan doen. Moet er een weg gemaakt worden, dan berekenen zij hoeveel het moet gaan kosten en gebruiken alleen dat geld vanuit een kas waar mensen dmv een vrijwillige bijdrage aan besteed hebben. Niet meer dan dat. Wij hebben een totale overzicht van hun uitgave en als ze een fout maken of meer geld nemen zonder toestemming, dan worden ze aansprakelijk gesteld en krijgen ze boete of iets dergelijke.

  Ik heb namelijk altijd afgevraagd als er geen verplichte belastingen waren hoe het dan zou zijn. Hoe krijgt de overheid of dergelijke hun geld van de mensen zonder dwang. Ben je echt wel geneigd om een deel van je salaris vrijwillig te geven aan de overheid zodat die een bepaalde project kunnen doen.

 6. Wel heel sociaal van de EU hoor, we krijgen zomaar 450 miljoen euro voor werkgelegenheid. Aardig he?

 7. Als je het niet terugverwacht is alles een extraatje.
  Het is net als dat je je portemonnee verliest met 500€ erin, en hem later per toeval terugvindt.
  Dan is het net alsof iemand jou 500€ geeft, want je had dat geld al afgeschreven.

Comments are closed.