Een Uitspraak van George Orwell die veel libertariërs zelf al vaak hebben ondervonden!

.HOWARD_Orwel_Georgel

 

6 REACTIES

 1. In dat kader zijn een aantal uitspraken van Obama recentelijk ook te zien.
  (Hij zei in effect dat wanneer iemand het niet met hem eens was, hij zijn mond moest houden, en gewoon meedoen.)

 2. De waarheid…

  Uit het het AD een paar dagen terug:

  ‘Beetje fijnstof verhoogt al risico op longkanker’ (Bron AD)
  Langdurige blootstelling aan fijnstof verhoogt de kans op longkanker, zelfs bij concentraties lager dan de normen van de Europese Unie.

  Dat blijkt uit een internationaal onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet Oncology. Bij het onderzoek werden data gebruikt van de European Study of Cohorts for Air Polution Effect (ESCAPE). De coördinatie van ESCAPE ligt bij de Universiteit Utrecht.

  Uit het onderzoek blijkt dat bij elke stijging van 5 microgram per kubieke meter aan deeltjes kleiner dan 2,5 micrometer, de kans op longkanker toeneemt met 18 procent. Bij elke toename van 10 microgram per kubieke meter aan deeltjes kleiner dan 10 micrometer, stijgt deze kans met 22 procent. “Met name het aantal adenocarcinomen, een vorm van kanker die ook geregeld voorkomt bij niet-rokers, nam hierbij toe”, zegt Gerard Hoek, toxicoloog aan de Universiteit Utrecht.

  Deze relatie tussen fijnstof en de kans op longkanker blijkt volgens het onderzoek ook te gelden voor concentraties lager dan de huidige normen van de Europese Unie: voor deeltjes kleiner dan 10 micrometer bedraagt deze 40 microgram per kubieke meter en voor deeltjes kleiner dan 2,5 micrometer is dat 25 microgram per kubieke meter. De onderzoekers vonden geen grens waaronder het risico nul was. “Ons onderzoek laat zien dat ook de in Europa heersende concentraties van fijnstof een verhoogd risico geven op het ontwikkelen van longkanker”, aldus Hoek.

  De onderzoekers combineerden uitkomsten van zeventien cohortstudies in negen Europese landen, met in totaal circa 313.000 mensen. Bij het onderzoek werden schattingen gemaakt van de luchtvervuiling op het woonadres aan de hand van gestandaardiseerde metingen en geografische informatie over verkeer en landgebruik nabij het adres. Via kankerregisters werd bijgehouden wie nieuwe kankerdiagnoses kregen.

  En lees dan eens dit:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21720496/___Verbod_op_rookreclames___.html

  En trek dan je conclusies door o.a. dit te lezen:
  http://www.nachthemel.nl/index.php/29-gezondheid/54-longkanker-door-roken-een-andere-waarheid

  De waarheid? De waarheid wordt enkel geconstrueerd door hen die de macht hebben. Betreffende elk (economisch) onderwerp!

 3. Het is een soort argument als “alle honden zijn een dier, maar niet alle dieren zijn een hond”. Natuurlijk zullen er mensen zijn die de waarheid zeggen en daarmee niet populair zijn, maar dat betekent niet dat iedereen die impopulair is, altijd de waarheid zegt. Voorbeeld hiervan is de krant De Waarheid :-).
  Bij iets confronterends zijn er ook altijd wel mensen die het zich ter harte nemen. Dat is juist omdat niet iedereen gelijk is!

 4. Op deze manier gaat u niet zien welke waarheid het huidige systeem drijft. Dat is mooi! Consumptie van ideologie tegen de achergrond van televisie en slecht geregisseerd drama. Know Thy cuts of meat!

 5. Orwell was zelf een communist, die in Spanje vocht tegen de katholieke nationalisten. Merkwaardige referentiefiguur voor mensen die zeggen libertariers te zijn.

Comments are closed.