geld uit het niets (1)Overheid: steun die banken niet! Wij, burgers van Nederland constateren dat banken geen maatschappelijke functie hebben, want uitgerekend in een tijd waarin geld beschikbaar zou moeten komen om de economie weer op gang te helpen, laten ze het afweten. De meeste midden- en kleinbedrijven, het algemeen nut beogende instellingen, nieuwe initiatieven, innovatieve ontwikkelingen, particulieren (hypotheken) enzovoort worden door de bank geweigerd of klem gezet. Banken worden geholpen maar helpen zelf vrijwel niemand. De economie kwijnt hierdoor weg. Het is dus dubbel onterecht om hen nog langer te helpen met staatssteun.

De overheid heeft stelselmatig verzuimd de burgers te informeren over wat geld eigenlijk is, waar geld vandaan komt en wie het geldmaak monopolie (en daarmee de feitelijke macht over ons doen en laten) in handen heeft. Uw redenatie dat onze economie kan worden gered door banken financieel te steunen is een aanname die in de praktijk nergens wordt bewaarheid.

In het filmpje van Positive Money UK wordt glashelder uit de doeken gedaan hoe dit proces werkt en wat de maatschappelijke gevolgen ervan zijn.

Banken mogen van u, overheid de terugbetaling vorderen van schuld inclusief rente, over geld dat zij zelf nooit in hun bezit hebben gehad. Dat deze bedrijfstak met dit krankzinnige verdienmodel vanaf de aanvang van de financiële crisis in 2007/2008 tot heden ook nog eens vele miljarden euro’s mag blijven opslokken die wij burgers moeten ‘voorschieten’ en dat het management hun bonussen en supersalarissen mogen behouden terwijl het terugbetalen van de staatssteun onzeker mag zijn is voor ons ronduit absurd.

De eerste wederwaardigheden omtrent de bankensteun vanaf 2008 die wij hier lezen maken ons extra boos:  Al deze kwalijke bankenpraktijken zijn zelfs na het uitbreken van de financiële crisis in 2007/2008 door u, overheid op geen enkele wijze verhinderd of doelmatig gereguleerd. De verliezen die ontstonden uit de gesprongen zeepbel werden en worden in zijn geheel afgewenteld op ons gewone burgers en de ondernemers van het midden- en kleinbedrijf in de vorm van belastingverhogingen en draconische bezuinigingsmaatregelen.

Er is voor u overheid geen zinnig argument meer over om banken in hun huidige vorm niet failliet te laten gaan.

Wij verzoeken dat de overheid
…elke vorm van steun aan banken onmiddellijk stopzet, inclusief alle hiermee samenhangende schuldafbetalingen.
…er zorg voor draagt dat er geen eurocent meer naar de banken gaat en als banken moeten worden geherkapitaliseerd, dan regelen de banken dat onderling en worden hiervoor nimmer enige tegoeden van burgers en bedrijven bij deze banken in welke vorm dan ook gebruikt.
…van de ECB eist dat er geen steun meer wordt verleend aan insolvabele banken.
…er alles aan zal doen om te verhinderen dat banken worden geherkapitaliseerd via het ESM.

tekent u svp hier

Ingezonden door Prepperoni

5 REACTIES

 1. Met daaraan toegevoegd een alternatief geld-systeem. B.v. MPE (Mathematisch Perfecte Economie) of het voorstel van Kees Pieters in Het Westen 5x failliet. Of het voorstel van Positive Money zelf natuurlijk.

 2. Oh we gaan ze een petitie sturen…. met een miljoen miljard mensen die het ondersteunen en dan gaan ze zomaar in eens stopen….

  Als je dan toch zo veel over zoveel fantasie beschikt droom dan fijn dat de banksters en roverheden het “beste” met ons voor hebben en het morgen allemaal beter is, gaat u maar rustig slapen.

 3. Ik bedoel maar DENK nou eens na, je vraagt aan het deurwaarder of ie zijn grootse klant wil laten vallen, nou ik kan je vertellen de deurwaarder is niet ontvankelijk voor het feit dat eenzijdig opgelegde schulden niet hetzelfde morele draagvlak hebben als vrijwillige afspraken waar je zelf voor hebt gekozen, sterker nog als je ze confronteert met het NAP raken ze helemaal in de war en gooien ze uiteindelijk zelfs de hoorn erop.

 4. de grote Berthold Brecht zei het al (‘ 30 -er jaren !) :
  ” Bankraub ? das ist für Dilettanten …
  Profis gründen eine Bank !”

  Banken crisis ? Beste en enige oplossing : meteen
  NATIONALISEREN ! (zie ook Maynard Keynes )
  Het is toch van de gekke , of ik nu geld uit de muur haal bij ING of AMRO of RABO of KBC of de Deutsche … allemaal dezelfde €’s !
  Dan hoeft de staat ook geen spaartegoeden meer te waarborgen (met belastingsgeld ) En kan de staat anderzijds wel beschikken over de spaartegoeden zonder nog verder obligaties te moeten uitschrijven En zo kan ik nog een hele trits voordelen opnoemen …. Simpel toch ? … maar vermoedelijk TE …
  Helaas wordt sjoemelen dan ook heel wat omslachtiger !!!

 5. In 2006 was het al bekend dat banken in Nederland maar over 2,6 procent van hun kapitaal bezaten. Ze hebben ons dus al jaren lang windeieren verkocht. Behalve hun bonussen die waren echt.

  Hoe is het mogelijk dat je bonussen krijgt als je slecht presteert en staatssteun nodig hebt en bonussen blijft uitdelen?

  Leuk piramide spel…….!

Comments are closed.