frank-karstenEen aantal van mijn artikelen gaan over libertarische acties binnen Nederland Er gebeurt van alles. Sommige activiteiten worden ook door het buitenland opgepakt. Ik heb enige video’s geplaatst waarin Toine Manders op een buitenlands TV station verschijnt. Successen moeten gedeeld worden. Frank Karsten is een andere Nederlander met internationale invloed. Zijn boek “de democratie voorbij” waaraan hij samen met Karel Beckman bijna een jaar lang heeft gewerkt is thans in een tiental talen vertaald. Frank heeft bij Jeffrey Tucker gezeten, schrijft op Lew Rockwell en heeft meerdere keren Hans Hermann Hoppe ontmoet.

Ter motivatie enige linkjes en filmpjes. Allereerst lew Rockwell. Frank heeft hier meerdere artikelen gepubliceerd gekregen. Naast een artikel over zijn boek waar we het eerder over hebben gehad, een artikel dat specifiek ingaat op de nefaste gevolgen van democratie. In het kort de 5 punten die worden aangehaald: democratie bevordert korte termijn denken, het beloont parasitisme en sociale twisten, voert tot bemoeizucht, volgzaamheid en collectivisme. En tenslotte tot misbruik en corruptie. Een lezenswaardig artikel in niet te moeilijk Engels.

Ter informatie, het boek “de democratie voorbij” is intussen in het Nederlands, Engels, Duits, Portugees (Brazilie), Maleis (Indonesie), Pools, Italiaans, Frans, Servisch en Zweeds verkrijgbaar. Een hele prestatie! De ambitie voor een Russische, Spaanse, Hindi en Chinese versie is daar.

Een interview met Jeffrey Tucker

Dinerend met Hans Hermann Hoppe:

frank-karsten-warschau4

(HHH is de grijze heer)

Frank is natuurlijk al veel langer actief met de stichting MeerVrijheid en de daarbij horende website en blog. En heeft na de verschijning van de democratie voorbij met andere personen het Mises Instituut Nederland opgericht. Karel is druk bezig met zijn eigen website en geeft libertarische lezingen. Het gaat me hier echter vooral over wat een tweetal Nederlanders in beperkte tijd hebben kunnen bereiken, alhier in juni 2011 een uitnodiging tot de boekpresentatie. Frank en Karel hadden het succes dat in de twee daarop volgende jaren volgens mij niet kunnen bevroeden. Dit ter inspiratie, succes en invloed zijn mogelijk.

3 REACTIES

  1. @Egor [1]:
    So what, elke stap richting de idealen van wie dan ook van hen is OK. Over de nuancering valt later altijd nog wel te discussiëren.

  2. @Egor [1]: Ik zeg het toch, Frank heeft volgens mij een bredere blik dan jij hebt. Zowel Frank als Karel waren de lijstduwers van de LP bij de laatste verkiezingen op plaatsen 49 en 50. Het is zeer belangrijk dat we niet het spelletje spelen: “wie is het meest libertarisch”.

    Zowel Toine als Frank zijn al decennia lang voor de vrijheid bezig. Ik heb groot respect voor beiden.

Comments are closed.