Weg naar VrijheidHet werken aan de Vrijheid op een haalbare manier is zeer goed ontvangen en dit stimuleert om deze weg verder te bewandelen en te onderzoeken.

Hier al enkele reacties (vooruitlopend op de behandeling van een eerste concreet DOEL)
Om negatief te beginnen kwam er ook de opmerking dat het libertarisme geen kans had, omdat de “statistishe” overmacht te groot zou zijn.
Inderdaad is er een machtige tegenpartij. Maar het libertarisme is gebaseerd op feiten, waaronder de natuur van de mens.

En daaruit ook volgend dat het libertarisme de enige morele politieke filosofie is. Dat geeft de zekerheid dat uiteindelijk mensen verstandig zullen worden en de geweldsmachines zullen afschaffen.

In de aanpak van dit project met grote en kleine DOELEN kan iedereen vinden wat hij/zij kan/wil doen. Daarbij versterking vinden van andere projecten/acties die allemaal in de richting van het NAP werken.

Niets doen is geen optie!

Als volgende zullen we nu (ook als voorbeeld)  doorgaan op een eerste WNVDoel:
Het onafhankelijk maken van de Ontwikkelingshulp van de overheid

6 REACTIES

 1. M.i. een andere focus hanteren. Laten zien dat ontwikkelingshulp door particulier initiatief bestaat, werkt en groeit. Van elke gedoneerde Euro wordt 0,98 Eurocent daadwerkelijk aan het doel besteed. En nog belangrijker. Het aantal vrijwillig bestede mensuren overstijgt het aantal betaalde uren door of vanwege de overheid aan OS. Niet “Van negen tot vijf” is bepalend, maar of iets klaar is en of het werkt. Zinvol bijdragen.

  Zo iets.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Harrie Custers [1]:
  Harry, ook dat kan erbij. Maar bij Doel WNV ! gaat het vooral ook om de overheid kleiner te maken. 5 miljard uit het overheidsbudget op korte termijn weg is een belangrijk stapje. Zie komend artikel dat misschien al vandaag kan verschijnen.

 3. Met betrekking tot ontwikkelingshulp twee zaken doen. De importheffingen voor derde wereld producten zo snel mogelijk opheffen. Ook al krijgen we hiermee mogelijk last met de EU. En de hulp zo snel als mogelijk is afbouwen. Zet een hulporganisatie op los van de overheid en verminder de staatsbijdragen aan dit coordinatie kantoor zo snel als de contracten en verdragen het toestaan.

  Zoals Harrie zegt, partiulier initiatief dient dit over te nemen. Staatshulp is zelden effectief en wellicht soms zelfs contra productief.

  Harrie Custers [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Ratio [3]: Precies. Bovendien is het “vechten” tegen degenen die de macht en de middelen hebben.
  Dus niet (alleen) praten over wat weg/minder moet, maar gewoon laten zien dat er al alternatieven zijn. Bovendien effectiever en goedkoper.

  Vergelijkbaar met bijvoorbeeld het Broodfonds of met mutual creditsystemen of local currencies. En waarom niet, alternatieve leensystemen (CMI geloof ik in het Engels)

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.