Jonathan_CoverJonathan heeft de afgelopen meer dan 30 jaar bijzondere avonturen  beleefd,
opgetekend door prof. Ken Schoolland en uitgebracht in een prachtig boek
De avonturen van Jonathan Gullible.
Het onderstaande verhaal had zo uit het boek van Jonathan Gullible kunnen komen, maar is in werkelijkheid recentelijk gebeurd in China.

Het recht op frauderen afgenomen
Door Frank Green

Het toelatingsexamen voor de universiteit is in de Chinese provincie Hubei compleet uit de hand gelopen. Zo’n 800 studenten en hun ouders kwamen in opstand nadat hun ‘het recht op frauderen’ was ontnomen.
Om diverse redenen waren er dit jaar tientallen controleurs die detectiepoortjes gebruikten en leerlingen fouilleerden.

Er werden gummetjes ontdekt met geheime zendertjes en vrouwelijke inspecteurs haalden spiekbriefjes uit de intieme delen van studentes. Ook werden er studenten betrapt die overleg hadden met handlangers in een nabijgelegen hotel.
Ouders en studenten waren woedend over zo’n strenge controle.
Een vader: “Mijn zoon zei huilend dat zijn mobiele telefoon uit zijn onderbroek was gevist. Dit is China. Overal wordt in China gefraudeerd. We worden hier benadeeld, het recht op frauderen wordt ons ontnomen. Dit is onacceptabel.”

Tijdens hevige protesten werden de ramen van de school ingegooid, auto’s van leraren vernield, kregen leraren rake klappen en werden gegijzeld.
Een van de leraren werd tegen de grond geslagen omdat hij had geweigerd smeergeld aan te nemen. Een van de ouders was daardoor beledigd.
De veldslag had effect: de examencommissie is inmiddels van oordeel dat het toezicht te streng is geweest.

Hoe het verder is afgelopen vertelt het artikel niet, echter het bewijst maar weer dat overheden met hun inconsequente beleid, wat het meestal is, generaties kunnen beïnvloeden, zodat ze denken dat smeergeld en frauderen normaal is.
Helaas is frauderen, met name bij overheidsgerelateerde organisaties, ook in Nederland aan de orde van de dag.
————
Prof. Ken Schoolland uit Hawaï zal op zaterdag 17 augustus a.s., wanneer het Nederlandse boek van Jonathan Gullible wordt gelanceerd, uitgebreid hier op ingaan. Voor tickets van dit bijzondere event: zie hieronder.

Event en diner (€ 42,50) :
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872016

Alleen event ( € 15):
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872014

3 REACTIES

 1. Met frauderen, liegen, bedriegen, verdraaien en slijmen kom je nog steeds tegenwoordig hogerop. Blijf je daar tegen altijd eerlijk en behulpzaam, dan zou je eigenlijk nooit promotie kunnen maken. Dit gaat ook zo met communiceren. Als je met veel woorden niets kunt zeggen, dan wordt je geprezen om je goede communicatie presenties. Maar als je met weinig woorden alles kunt zeggen, kun je niet communiceren zeggen ze dan.
  Ik zeg altijd: Inspraak, zonder inzicht = Uitspraak, zonder uitzicht.

  Rob [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Qvic [1]: Jou laatste korte regel dekt de lading af wat je boven hebt omschreven.
  Ik vindt het een mooie gezegde, ik heb pas geleden ook één
  leuke gezegde gehoord.
  Deze luid: Een ons komedie telt meer dan een kilo verstand.
  Zo zit de wereld helaas inelkaar.

Comments are closed.