sociaalOf vechten we tegen de bierkaai?
Vanochtend kreeg ik een kopie betreffende:
80% Of US Adults Are Near Poverty, Rely On Welfare, Or Are Unemployed.

Dat leek me zwaar overdreven, totdat ik gewezen werd op een NRC artikel van vandaag: Vrijwel alle huishoudens maken gebruik van sociale regelingen.
Ook dat leek overdreven. Totdat ik het artikel las en de feiten van een onderzoek zag.

Er zijn in Nederland minstens 20 verschillende “sociale regelingen” Nog afgezien van andere weldaden van de overheid.

Die overheid begint met iedereen op zijn nek te zitten en hem/haar te dwingen ongeveer de helft van zijn productie of verdienste af te geven.
Van wat er over is, mag hij zelf dingen kopen om in zijn levensonderhoud en dergelijk te voorzien. MITS hij bij elke aankoop nog 21 % boete betaalt aan diezelfde dwingende overheid.

(Tussen haakjes, die overheid heeft daar nog  niet genoeg aan en geeft dagelijks iets van € 90 miljoen méér uit dan ze ontvangt. Gelukkig kan ze via een slim systeem vals geld bijdrukken. Maar dat heeft toch bijna niemand in de gaten.)

Wel is het logisch dat door dit gedoe veel onderdanen in moeilijkheden komen om voldoende eten te kopen en huur te betalen. En dreigen dan in opstand te komen of op andere patijen te gaan stemmen.

Ook daar heeft die overheid een oplossing voor gevonden. Zij treden op als een goede heerser door een 20-tal verschillende sociale uitkeringen uit te vinden die onderdanen dan als hulp kunnen krijgen. De redder in nood.

90 % van de Nederlandse huishoudens krijgt één of meerdere uitkeringen!!
Er zijn wel 20 verschillende uitkeringen en de meeste mensen krijgen er meerdere. Zelfs zijn er huishoudens die  16 of meer verschillende uitkeringen krijgen.

Gelukkig zijn die onderdanen dan allang vergeten dat diezelfde overheid dat geld eerst bij hen heeft afgenomen, en gaan zelfs dankbaar weer diezelfde politici stemmen.
Zie voor meer details het NRC artikel
<http://www.nrc.nl/nieuws/2013/07/29/vrijwel-alle-huishoudens-maken-gebruik-van-sociale-regelingen/>

Al neem ik aan dat u nu al overtuigd bent dat het eerst afnemen en dan via allerlei uitkeringen iets teruggeven grote waanzin is. Denk eens aan al die administratie! En wat denk je van al die controles die ermee gepaard gaan!

——————————-
Via het overkoepelende project “de Weg naar Vrijheid”zal het Libertarisch Centrum / de Vrijspreker een aantal DOEL-projecten voorstellen waaraan u steun kunt betuigen of meer ideeën en commentaar kunt toevoegen.
Maak er gebruik van, om te beginnen met
 WNV-DOEL-project 1.Afschaffen OverheidsOntwikkelingshulp
http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/07/de-weg-naar-vrijheid-d-1-wnv-afschaffen-overheidsontwikkelingshulp/

9 REACTIES

 1. Inderdaad ongelooflijk. Als 90% van de mensen gebruik maakt van de sociale regelingen dan weet je dat het geld gewoon wordt rondgepompt zodat de overheid hier controle op kan uitoefenen.

 2. Wow. Ik val van mijn stoel. Ik ben er tot nu toe van uitgegaan dat tenminste 40% van de volwassen bevolking tenminste een toeslag ontvangt. Dat vond ik dus al absurd veel. Dat betekent al eerst van heel veel mensen veel geld afnemen en deels weer teruggeven (rondpompen). Maar 90%?! Dit betekent dat waar is wat ik ervaar: vrijwel alle interacties tussen mensen staan al onder controle van de overheid. In het algemeen belang natuurlijk. Wie dat is weet ik niet, maar die moet in ieder geval heel erg belangrijk gevonden worden.

 3. Dat heeft de overheid goed voor elkaar. Wie komt er nog tegen de staat in opstand wanneer nagenoeg iedereen er op een of andere manier afhankelijk van is? Onze goede overheid zal waarschijnlijk ook binnenkort melden dat het CBS-onderzoek zal worden aangewend om fraude te bestrijden en dat al die controles, databases en administratie daarmee in ieders belang zijn. De kritiek zal verstommen en 90% van het volk zal juichen en roepen om meer van dit alles want men wil tenslotte niet dat er misbruik gemaakt wordt van gemeenschapsgeld. En zo is iedereen weer even bezig geweest en de vicieuze cirkel weer rond. De Opperdienaar zou er trots op zijn.

  Harrie Custers [5] reageerde op deze reactie.

  • @opt-out [4]: Inderdaad. We hangen allemaal aan het overheidsinfuus en delen dus de illusie dat meer overheid de oplossing is voor onze problemen.

 4. De mensen worden sociaal geholpen omdat de lonen veel te laag liggen. Je moet de politiek in om een beetje te kunnen verdienen om een beetje beter te kunnen leven. Al jaren lezen we dat NON-PROFIT bedrijven erg gul zijn voor de managers… rara hoe kan dat??

 5. Totaal beslaat de overheid en semi overheid in nederland ongeveer 50 procent van het nationaal inkomen en dit stijgt naar de 60 procent. Dit is momenteel het geval in bijna alle westerse landen inclusief de usa. Alleen zwitserland heeft een overheid die maar 20 procent van het nationaal inkomen voor zijn rekening neemt. Opvallend: zwitderland is zeer democratisch ge organiseerd. Burgers kunnen per referendum over alles stemmen. Toch is er weinig ontevredenheid over de zwitserse overheid. Kennelijk werkt de dictatuur vd 51 procent toch bevredigend in Zwitserland.

 6. He heeft mij altijd bevreemd dat wanneer iemand in betaling`s problemen komt niet geholpen wordt. Men moet eerst helemaal afglijden naar bedelaars niveau geen huis meer of postadres & het liefst grote schulden. Dat komt u terecht in BKR regeling. De schuldenaar krijgt slecht 20% van zijn uitstaande schuld, en is deze ondernemer, (Belasting) ontvangt hij slechts 12%. Lang leve de vrije marktwerking!

 7. Subsidie: Plan zonnepanelen instaleren. De subsidie bedraagt 15% van de materiaalkosten tot E 650 max. Doch had eens gelezen (de provincie Friesland) dat men 90 miljoen beschikbaar wilde stellen voor particulieren. Het antwoord van de woordvoerster van de provincie was, daar is bij ons niets van bekend. Op zijn minst vreemd. Uit onderzoek bleek dat dit alleen gold, als men werkzaam is bij dezelfde provincie. Juist ja. Goedkope financiering / lening / dat werk als volgt: u leent een max. bedrag van E 15.000 .De 1ste 2 jaar betaalt u alleen rente Om daarna het bedrag over een periode van 10 jaar tegen een rente van 2,4% af te lossen.
  Dat is interessant denkt u. Dacht ik ook! Doch hier zijn nogal wat voorwaarden aan verbonden. Ten eerste uw huis mag een WOZ waarde hebben van ten hoogste E 150.000 U mag niet gepensioneerd / ZZP-er / werkloos of flexwerker zijn. De conclusie ligt voor de hand men is enkel in het milieu geïnteresseerd indien het geld oplevert.

Comments are closed.