Jonathan_CoverOp 17 augustus wordt de nieuwste, uitgebreide uitgave van dit beroemde boek gepresenteerd door de schrijver,Professor Ken Schoolland persoonlijk. Het boek dat al in meer dan 40 talen verschenen is, geeft per hoofdstuk een nadere economische en libertarische nabeschouwing en kritische vragen ter discussie.

Het zwakke moment voor de overheidsruif
Door Frank Green

Al 35 jaar ben ik in tweestrijd: zal ik ervoor zorgen om aan de kant van de overheidsruif te komen waar men uit eet of zal ik aan de kant blijven waar het eten erin wordt gegooid.
Wederom kreeg ik een zwak moment toen ik de afgelopen week het volgende in een landelijke krant las: ‘ambtenaren in Amsterdam die vanwege een reorganisatie naar een lagere functie worden overgeplaatst, behouden hun salaris.’

 Amsterdam werd vorig jaar nog uitgeroepen tot de beste werkgever voor gemeentepersoneel … dat kan een debiel nog begrijpen met dit soort regelingen.
Ambtenaren die overbodig zijn (!) en een andere functie in een andere gemeente zoeken, worden gedwongen om twee schalen onder hun functie te solliciteren. In ruil voor deze degradatie verandert er niets aan het loonstrookje van de ambtenaar. Amsterdam stort bij …

Het is nog onbekend hoeveel deze ‘luxeregeling’ Amsterdam gaat kosten, want het is nog niet bekend hoeveel ambtenaren hier gebruik van gaan maken en voor hoelang.
Als je bovenstaande leest kom je nooit van overbodige ambtenaren af; een overbodige Amsterdamse ambtenaar zal toch nooit solliciteren bij het bedrijfsleven, maar met zo’n regeling altijd ambtenaar blijven?

Dagelijks lezen en horen we van bovenstaande absurde situaties op kosten van de belastingbetalende burgers. Hoelang heeft het niet geduurd voordat er in de tweede kamer überhaupt werd nagedacht over de riante regelingen voor haar leden? Je zou er bijna voor zorgen dat je op een verkiesbare plaats komt bij een landelijke politieke partij … welke maakt dan niet uit.
Oh, het leven zit vol met zwakke momenten!

Als je het boek van  De avonturen van Jonathan Gullible leest, zul je ook de meest absurde situaties lezen die vele jaren geleden al zijn opgetekend door de auteur, prof. Ken Schoolland, maar die vandaag de dag wel realiteit zijn.
Prof. Ken Schoolland heeft bewezen met zijn boek een briljante visionair te zijn.
Kom naar hem luisteren op zaterdag 17 augustus a.s., wanneer het Nederlandse boek van Jonathan Gullible wordt gelanceerd. Voor tickets van dit bijzondere event: zie hieronder.

Event en diner (€ 42,50):  http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872016

Alleen event ( € 15)  http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872014