Vlag_KroatiëKroatië is vanaf vandaag officieel het 28ste EU-lid. Kroatische politici hebben jarenlang opgezeten en pootjes gegeven aan gulzige EU_politici die graag de EU willen houden en laten groeien.

Een deel van zelfs een NOS bericht zegt al heel wat voor de feestvreugde:
Het enthousiasme over de EU is de laatste jaren door de economische crisis afgenomen. Kroatië zit al jaren in een recessie en loopt kans direct onder curatele te komen van de Europese Commissie voor zijn hoge uitgaven.

De Kroaten kunnen dus blij blijven hopen uw geld te krijgen en onder vriendelijke EU-curatele te komen. Terwijl u blij kunt blijven hopen om nog een portie extra belastinggeld te mogen storten om onze nieuwe Brüder”te helpen.

Qua timing is het perfect, want die Kroatisch curatele kan dan gelijk oplopen met de Griekse volgende miljardensteun:
Greek rescue loan talks restart:
EUOBSERVER:
“Greece is set to meet its international creditors on Monday to discuss an €8.1 billion rescue loan tranche, reports Reuters. The installment is one of several in a €240 billion bailout that expires at the end of 2014. Greece has endured four years of austerity-driven policies.”

In Nederland mag de NL-vlag nu wel halfstok.

7 REACTIES

 1. … Die arme, arme mensen in Kroatië… Ze zullen met weemoed terugdenken aan de tijd voordat ze lid werden van de EUSSR. Van de regen in de drup. Gebeten door de hond EN de kat. Arme mensen…

 2. Fantastisch toch !….weer een failliet land erbij !

  Het schijnt dat het vuurwerk dat onze Staatsomroep uitzond , al een jaar oud was !

  ..

 3. De Kroaten willen helemaal niets; de Kroatische regering daarintegen…………..Tel maar uit: ik dacht 12 (!) zetels in het
  EUparlement. Maar nogmaals, de gewone Kroaat hoefde niet zo
  nodig.
  En wat dat vuurwerk betreft, dat was ter gelegenheid van een of andere nationale feestdag en niet in de buurt van de officiele
  plechtigheden, maar de PO vond het weer eens nodig om de
  berichtgeving wat naar eigen hand te zetten.

 4. Ik vind dat ze best Kroatië, Cyprus e.d. er bij mogen doen, maar ik heb toch een beetje het idee dat het niet aan die landen ligt maar veeleer aan Brussel, de top daar, welteverstaan. Griekenland of Italië of andere zuidelijke landen gingen er bij in een situatie waar die regeldruk nog minder hoog was dan nu. Maar om dat bij te benen blijkt toch die 3% norm wat te strak. Als Europa een vrijer systeem had gekend zouden ze het wellicht hebben kunnen trekken. Met die kosten waar ze op worden gejaagd, benen ze het niet bij qua budget en valt de ene na de andere af. De Euro-waarde wordt vooral bepaald door economieën die het beter doen dan die zuidelijke dus tegen de tijd dat ze er achter komen dat ze het economisch niet bijbenen is de Euro t.o.v. hun munt al zo gestegen dat het voor hun misschien net zo is alsof je van een opstijgend vliegtuig probeert af te springen, en wel te laat.

 5. Gewldig toch weer een land erbij Europa wordt straks groter als Amerika en gaat de wereld vertellen hoe alles moet zoals Amerika nu al jaren doet. Hiervoor moeten er natuurlijk nog meer landen bijkomen ik dacht zelf aan b.v. Albanië, Macedonië, Turkeye, Tunis, Oezbekistan, Rusland etc. wij hebben samen met Duitsland toch geld genoeg om dit via Het Kremlin(Brussel) naar deze veelal arme landen weg te geven.

Comments are closed.