meeuw-op-paalDoor het hele land zijn er mensen bijeen aan het komen tegen het allesoverheersende collectivisme. U kunt hierin participeren. De komende 8 dagen heeft u deze opties:

Hedenavond te Den Haag.

De klassieke maandelijkse LP bijeenkomst. Eline van den Broek is de spreekster. Zij heeft met Libertas Nederland deelgenomen aan de verkiezingen voor het Europese parlement van 2009. En daarbij veel meer stemmen gekregen (in totaal 15 duizend) dan de LP kreeg tijdens de afgelopen Tweede Kamer verkiezingen. Voorwaar geen gekke gedachte om naar deze dame te komen luisteren. Details: U kunt zich aanmelden via Facebook (niet verplicht), Aanvang Dinsdag 2 juli om 20 uur (inloop, de avond begint een kwartiertje tot een half uur later). Locatie: Libertarische Partij, p/a Haags Juristen College, Landgoed Marlot, Leidsestraatweg 77A, 2594 BB ‘s-Gravenhage, T 070-4262600.

Woensdag 3 juli Leeuwarden.

Met andere libertariërs, vrijdenkers, klassiek liberalen en gewoon geïnteresseerden onder het genot van een drankje na te denken hoe we in Friesland het libertarisch gedachtegoed verder kunnen verspreiden. Details: Café de Rus, Stationsweg 38 te Leeuwarden, aanvang 20 uur, deelname is gratis.

Vrijdag 5 juli is eindelijk Leiden aan de beurt.

In eerste instantie is het gewoon een borrel om van gedachten te wisselen. Details: Stadscafé Van der Werff, Steenstraat 2, Leiden, aanvang 20:00 uur.

Dinsdag 9 juli te Rotterdam.

Rotterdammers, pakken ze door of staan ze aan de zijlijn tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2014? Aanstaande 9 juli houdt de LP Rijnmond misschien wel de belangrijkste bijeenkomst in haar korte bestaan, want ze overwegen serieus deel te nemen aan de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Ze gaan die dinsdagavond onderzoeken wat er allemaal bij komt kijken en wat de voors en tegens zijn. Dan zullen ze gezamenlijk beslissen of we ervoor gaan. Mis het dus niet! Details: Café de Komedie, Schieweg 177B Rotterdam, Aanvang 20 uur.

Tenslotte dinsdag 9 juli, de Maastrichtenaren.

Alweer voor de 3e keer komt de LP bijeen in Maastricht. Wederom in het inmiddels welbekende Café Forum. Behalve gezellig samen zijn, een drankje drinken en discussiëren, zal er ook verder gewerkt worden aan het uitwerken van de diverse ideeën die eerder ter sprake kwamen om het libertarisme in Maastricht, wat zeggen we, Limburg, verder te verspreiden. Details: 9 juli is een ieder weer van harte welkom vanaf 8 uur bij onze libertarische gastheren Peter en Fred. Café Forum, Sint Pieterstraat 4, Maastricht

UPDATE: vrijdag 5 juli te Eindhoven (LIJP borrel)

Zouden we zomaar de borrel van LIJP vergeten….LIJP reist het land door en is de eerste vrijdag van iedere maand in een andere stad. In juli is Eindhoven aan de beurt. De bedoeling is dat in augustus Groningen, in sept Rotterdam, in okt Utrecht, dan Arnhem om in december in Amsterdam te eindigen. De details: Grand Café Centraal Eindhoven, aanvang 19:00 uur. Je kan je aanmelden via Facebook.

8 REACTIES

 1. Spreekster Eline van den Broek vanavond in Den Haag lijkt me erg boeiend, helaas ben ik verhinderd. Ik ben zeer benieuwd of Libertas de handschoen voor EU-2014 weer oppakt. Komt er een verslagje van hun plannen op Vrijspreker?

  Ratio [4] reageerde op deze reactie.

 2. Gezien de bijeenkomsten, zijn we op de goede weg. Nu volhouden en hopen dat er ook eens een bekende Nederlander aanhaakt. Als dat laatste gebeurt, wordt het minder gezellig, maar dan weet je dat je over een drempel heen bent. Vervolgens gaat iedereen aanhaken en denk ik bijvoorbeeld zelfs aan Melkert die nog steeds een baantje zoekt.

  Ratio [5] reageerde op deze reactie.

 3. Zo het lijkt wel alsof het exponentieel toeneemt qua acties. Dit had je volgens mij een paar jaar terug nog niet, of zo ja dan wordt er veel beter ruchtbaarheid aan gegeven. Goeie zaak.

 4. @Prepperoni [1]: Een doel van libertas was het verdrag van Lissabon tegenhouden. Dat lukt nu niet meer. Libertas was in korte tijd opgezet om EU breed deel te nemen en in veel landen lukte het niet om alles van de grond te krijgen. Daarnaast lijkt de financier er ook geen geld meer voor over te hebben. Ik zou er mijn kaarten niet op zetten.

  Jammer overigens dat je er niet bij was. Eline is een uitgesproken dame en heeft ons heel wat verteld. Ze had ook duidelijke adviezen voor de campagne en het thema. Zeker leerzaam.

  Prepperoni [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Plato [2]: Die bekende Nederlander, ik zit er niet echt op te wachten. Ik hoop dat de bijeenkomsten vol gaan stromen met gewone mensen die verandering willen. Daar gaat het om. Kom bij elkaar, leer elkaar kennen en doe samen die dingen die je aanspreken. En breng het libertarisme daarmee dichterbij.

  Plato [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Ratio [5]: Ja, maar je zal het zien. Het zal heel moeilijk worden om het gezelschap zuiver te houden. Kijk eens wat er op de LPF af kwam. Aan de andere kant zijn er wel een paar mensen die we kunnen gebruiken zoals wellicht Jort Kelder, Syp Wynia, Bolkenstein. Het is niet anders. Om er een grote beweging van te maken, heb je zulk soort mensen nodig.

 7. @Ratio [4]: Mooi dat het een leerzame avond is geweest. Ik besef dat ik wat gemist heb, maar leven = keuzes maken… Ik signaleer ook een toename van het aantal libertarische activiteiten, een goede ontwikkeling. Ik zal mijn steentje (blijven) bijdragen.

  Stemmen op de juiste partij is zo’n steentje. Is er zich op een europeese libertarische partij of alliantie voor EU-2014? Of is het advies: Be Calm And Vote Nobody?

  ratio [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Prepperoni [7]: er is nog geen alliantie, de LP denkt erover om net als de UKIP (Nigel Farage en enkele anderen) deel te nemen, en dan betekent dit dat het waarschijnlijk zonder partij alliantie gaat gebeuren

Comments are closed.