Geld_smijtenDe Egyptische president Morsi is door het leger afgezet.

Ben benieuwd hoe democratisch Nederland dat vindt, tov de democratische Moslim Broederschap.

Ben verder erg benieuwd naar de tegenzetten van de Moslim broederschap die zich net rijk had gerekend, al was het maar met die € 1 miljard die de EU in hun putje had gegooid. Schept toch weer een nieuwe kans om nogmaals een miljard die kant op te sturen. Neem aan dat Morsi nog wel een tijdje van zijn pensioen in Zwitserland kan genieten.

Verder vrees ik dat een vervolg op Syrië voor de hand ligt.

 

11 REACTIES

 1. Hier gaat het al fout “democratische Moslim” omdat democratie en moslim npooit samengaan.

  Ik hoop dat Morsi de zee ingespoeld is.

 2. We hebben toch kort geleden gehoord dat Herman van Rompuy €5.- miljard aan Egypte ging uitdelen?
  Wie gaat die nu nuttig gebruiken.

  Zie hier het Nieuwsbericht van 6 juni:

  5 miljard euro extra voor Egypte ondanks verdwenen 1 miljard

  door John Diks op jun.19, 2013, onder Politiek

  rompuy en morsi Dit jaar nog wordt er door de president van de Europese Unie, Herman van Rompuy, 5 miljard euro overgemaakt aan noodsteun voor het regime van de omstreden Egyptische president Mohamed Morsi.

  Eerder al is er van 2007 tot 2013 voor sociale voorzieningen, transport en medische zorg 1 miljard euro aan Caïro betaald. 600 miljoen hiervan ging rechtstreeks naar het Egyptische ministerie van Financiën. De Europese rekenkamer heeft van dit miljard echter nooit enige rekening gezien en lijkt dit geld in een zwart gat te zijn verdwenen.
  Door en door corrupt

  Volgens rapporteurs van de EU is er na het aftreden van president Hosni Mubarak helemaal niets veranderd in het door en door corrupte Egypte. Ondanks dat het voor de Europese Commissie een raadsel is waar dat miljard gebleven is, heeft zij toch besloten nog eens 5 miljard euro over te maken.
  Géén rekenschap

  Meltdown-Secret-History-of-Global-Financial-CollapseDat deze 5 miljard euro in hetzelfde zwarte gat zal verdwijnen is zéér waarschijnlijk omdat de huidige president Mohamed Morsi er niets voor voelt om ook maar enige rekenschap af te leggen over de gratis euro’s die hij van de EU ontvangt. Volgens van Rompuy is dit geld bedoeld om de ‘democratische transitie’ in Egypte te bevorderen.
  Europese Commissie smijt met ons geld

  Terwijl in de Europese landen de bevolking door absurde bezuinigingen en belastingverhogingen zo stilletjes aan in armoede terechtkomt, speelt de Europese Commissie mooi weer met de belastingcenten van de Europese bevolking. Alhoewel de Europese Commissie zelf niet democratisch gekozen is smijten zij met ons geld, nota bene om de ‘democratische transitie’ te bevorderen. Paradoxaler kan het haast niet. Wil de Europese burger in de toekomst nog enig zelfrespect behouden dan wordt het de hoogste tijd om deze paradoxale politici uit hun functies te verwijderen.

  De tijd is er in ieder geval rijp voor!
  Nu de massa nog!

 3. Ze waren het ene kooitje zat en zijn nu onderweg naar de volgende. Dit soort revoluties gaan enkel over de kleur van de gevangenismuren.
  Ondertussen zijn er tijdens de protesten 70 vrouwen verkracht.
  Dat is al meer dan bij de protesten van een jaar terug

 4. Laat ik even een poging wagen om dingen in het juiste perspectief te stellen.

  Om te beginnen, ik ben blij dat die Moslim Brotherhood Schoft van een Morsi het veld heeft geruimd.

  In een wereld waarin de door de MSM zo geroemde “Arabische Lente” steevast leidt tot een Theologische hel vind ik dit een verademing.

  Dubbel ironisch is dat Egypte de bakermat is van de Moslim Brotherhood!

  Maar aan de andere kant, Egypte is geen bakermat van democratie, laat staan dat enige gedachten aldaar gaan over Libertarisme.

  Egypte heeft nog een lange weg te gaan, en het ziet er naar uit dat dit een positieve stap richting toekomst is.

 5. Een iedereen die weet wat die Moslim Broeders willen (in NL oa. Marcouch!) weet dat deze groep niet uit is op democratie, maar op een Islamitische staat, met sharia. Vandaar dat het absurd is geweest om een mrd te geven, voor een “democratiseringsproces’, wat nooit zal plaatsvinden.
  Het zijn weer de links politiek correct denkende politici die in dit soort sprookjes blijven geloven. Hoe blind wil je zijn.
  Het positieve is dat nu de bevolking zelf zich keert tegen deze enge mensen.

 6. @Joop [6]: Dat is precies datgene wat niet deugt aan democratie. Lees De Democratie Voorbij maar eens, daarin wordt het het beste uitgelegd.

  Het is prima dat Morsi is afgezet, het laatste wat we in twijfelachtige landen moeten krijgen is democratie, want dat is de logische weg naar tirannie. Ik hoop dat het leger zorgvuldig elke vorm van islamisme in de regering blijft neerslaan, al zou 100% van het volk ervoor zijn.

  Vrijdag [11] reageerde op deze reactie.

 7. Ik zag op de site van kwaliteitskrant NRC dat deze militaire coup een tweede revolutie was. Ik denk dat ze daar het verschil tussen een coup en een revolutie nog moeten begrijpen.
  Een revolutie kan meerdere jaren in beslag nemen (met als voorbeeld even de Franse Revolutie). En diverse fases kennen. Die hetzij door een verkiezing, hetzij door een coup worden ingeluid. In Egypte heeft men nu 1 coup gehad, 1 verkiezing, 1 coup, en what’s next. Het voortouw wordt genomen in de hoofdstad die meestal een smeltkroes is van alle bevolkingsgroepen die het land kent. Het is dus nu even kijken hoe de provincies hierop reageren. Het is voor die militaire coup wel een voordeel dat er allemaal lachende feestende en vuurwerk afstekende menigten in de media te zien zijn, en de 2 belangrijkste godsdiensten er achter staan (hun leiding althans). Dat geeft wel wat hoop dat dit een breed gedragen coup is. Maar degene die de biezen pakt heeft daar wel de presidentsverkiezingen gewonnen, en wordt nu gewoon zonder verkiezingen van de macht weggehaald. Spannend blijft het dus wel.
  Iets zegt me dat dit nog niet helemaal over is.

 8. Zou het eens geen tijd zijn om je zorgen te maken over je eigen toko ?

  Ga maar eens op de dam staan en roep : weg met w.a. en kijk hoe snel jij een lat in je nek hebt .

  Heb je het door….of niet ?

 9. In 1991 had je een vergelijkbare situatie in Algerije, waar het islamitische FIS de verkiezingen had gewonnen, hetgeen het leger niet accepteerde. Een burgeroorlog was het gevolg met naar schattingen 40-200k doden. Zou in Egypte ook kunnen gebeuren. Syrie is anders, daar werd de burgeroorlog aangezwengeld door het UK, zoals Roland Dumas (90) onlangs onthulde, met Qatar in de rol als huurlingenuitzendbureau. De actie in Egypte is ongetwijfeld gebeurd in samenspraak met de VS, waar de meeste topmilitairen worden opgeleidt. Hardstikke leuk natuurlijk, die democratie, maar er zijn belangrijker zaken in het leven, zoals bv een amerikaanse satelliet zijn in de NWO, de amerikaanse variant van het marxisme, waar iedereen van Milwaukee tot Ulan Bator bij MacDonalds eet, cola drinkt en naar Hollywood films kijkt. Fundamentalistische moslims passen niet in dat beeld en dienen te verdwijnen.

 10. @Paul van Leeuwen [7]: fascinerende ontwikkeling: van geenstijl tot vrijspreker tot nederlandse media: iedereen juicht de ontwikkelingen in Egypte toe en is opeens voorstander van een militaire junta. Dat belooft wat! om met Pim te spreken. Die moslims hadden met 52% de verkiezingen gewonnen.

Comments are closed.