avatar MMAP… volgens een of andere EU-geile Nederlandse minister van financiën met de naam Dijsselbloem, die “natuurlijk helemaal niet voor eigen parochie preekt” en “alle belang heeft de burger eerlijk te informeren”.

In deze link kunt een PDF aanklikken met Dijsselbloem’s antwoorden op vragen van collega’s van hem. Het is maar 2½ pagina lang, dus snel te lezen.

Het meest frappante antwoord vond ik, nadat gemeld werd dat 51% van de Nederlandse goudvoorraad in New York zou liggen, dat het vertrouwen er is omdat er gekozen is voor Centrale Banken met een “uitstekende staat van dienst”. Eeeeuhm…, de FED is de centrale bank van New York, toch? En dáár ligt 51% van onze goudvoorraad? Omdat de FED een uitstekende staat van dienst heeft?

Hoe naïef moet je zijn om dát te geloven?

12 REACTIES

 1. De Dijs is een topMinFin. Werd bijna direct na zijn aantreden al voorzitter van de Eurogroep. Waakt uiterst minutieus over ’s lands financiën. Greep in toen de crisis bij SNS PF het bankensysteem op zijn kop dreigde te zetten.

  En is niet te beroerd om vragen van goudgekkies te beantwoorden. Dat noemen we democratie.

 2. Dijsselbloem is een loopjongen, een idioot, een nazi die heel gewichtig doet en een leep gezicht trekt op tv als er weer eens een kritische of een weldenkende en menselijk gezonde vraag wordt gesteld. De man bewijst niet goed bij zijn hoofd te zijn door zich als onderdaan van de nazi’s in Brussel en Washington op te werpen als een alwetende god (god in deze is satanisch).

  Over goud kan ik duidelijk zijn; het is net zo verdorven als geld. Als we geld zouden (moeten) vervangen voor goud dan zal er niets veranderen en het corrupte systeem gewoon blijven doordraaien. Niet goud, niet geld, niet onroerend goed or whatever is het probleem, het probleem is de mens zelf met zijn zieke, kromme en totaal achterhaalde corrupte geest en economisch systeem die er voor zorgt dat we totaal kapot zijn. Kapot zijn we, alleen wil de aap nog niet uit de mouw komen.

  We moeten naar een wereld zonder macht, zonder geld, zonder vernietiging. We moeten naar een wereld van opbouwen, fusie, gezond denken en doen en menselijke interactie.

  Geld of goud maakt ziek en al wat we doen, doen we voor geld of goud of welk andere idiote materie.

  De mens kan alleen vooruit door het systeem om te gooien en corrupte elementen aan te pakken, en te denken, te handelen en te werken vanuit een systeem zonder macht en geld.

  Geld en goud motiveert alleen slechte gedachten, slechte handelingen en slechte mensen. Zodra geld en het systeem verdwijnen zullen we mensen kunnen genezen en honger kunnen stillen en vrij zijn. Er zal geen onderscheid meer zijn tussen mensen, maar ieder individu zal evenveel rechten en plichten kennen als een zogenaamd hooggeplaatst persoon/judas. Niemand zal meer of minder zijn dan de rest. En dat alles kan zodra geld of goud is verdwenen zijn uit het totaal verkankerde, ziekmakende systeem.
  Er zal dan geen oorlog meer zijn en de mens zal kunnen genezen en gezond zijn.

 3. “We moeten naar een wereld zonder macht, zonder geld, zonder vernietiging.”

  Je zult toch op een of andere wijze moeten bijhouden hoeveel iemand bijgedragen heeft aan de maatschappij en hoeveel hij dan kan terugverlangen. Een efficiënt en decentraal middel om dat te doen lijkt me toch geld.

  “Geld of goud maakt ziek en al wat we doen, doen we voor geld of goud of welk andere idiote materie.”

  Je zult wel moeten kiezen. Of geld of goud maken ‘ziek’ of de mens zelf is ‘ziek’. Wat mij betreft dat laatste.

  “Geld en goud motiveert alleen slechte gedachten, slechte handelingen en slechte mensen.”

  Ik heb ervaring met schuldhulpverlening. Om dat laatste gaat het niet, al heeft dat ook met geld te maken, maar daar zie je, dat de overheid heeft bedacht, dat mensen niet mogen betalen voor het laten regelen van hun schulden, het laten doen van hun administratie en hulp bij budgetteren. Het gevolg is, dat allerlei vrijwilligersorganisaties dat oplossen, waarbij niet geleverd wordt, wat de cliënt vraagt. Een loodgieter komt mij niet opvoeden tot een goed amataur-loodgieter, maar repareert eenvoudig mijn toilet, afvoer of leiding, schrijft een factuur uit en vertrekt. Een budgetcoach is een werkloze, die niet professioneel opgewassen is tegen de vaak complexe problematiek, slaagt er niet in de cliënt op het goede spoor te krijgen. De cliënt legt gratis uit als ‘waardeloos’ en komt afspraken niet na. de ‘maatschappelijke’ organisatie geeft de cliënt niet de deksel op de neus (wat een loodgieter wel degelijk zal doen, wanneer je niet thuis bent, zelfs al loopt hij daardoor geld mis), maar probeert het nog een aantal keer. De cliënt probeert weer de budgetcoach, zoals dat heet, voor zijn karretje te spannen (in wezen wil hij hem gewoon het werk laten doen en hem ook betalen), maar ziet de poging opnieuw mislukken. Met als gevolg weer afspraken niet nakomen.

  Terug naar je stelling: men probeert hier geld buiten de transactie te houden, waardoor je juist ziet, dat de slechte handelingen, verkeerde motieven en wellicht ook de verkeerde mensen op de proppen komen en de goede transactie – zoals die van de hulpverlener, die als een loodgieter zou werken – niet tot stand komt.

  “Er zal geen onderscheid meer zijn tussen mensen, maar ieder individu zal evenveel rechten en plichten kennen als een zogenaamd hooggeplaatst persoon/judas.”

  Er zijn mensen heel handig in het ontduiken van hun plichten. Door ze gewoon niet te betalen of geld terug te vorderen, wordt dat niet aantrekkelijk voor ze.

  “En dat alles kan zodra geld of goud is verdwenen zijn uit het totaal verkankerde, ziekmakende systeem.”

  Dat zal niet lukken. In de eerste plaats ligt er geen overheidsdecreet aan het gebruik van goud ten grondslag, maar is de overheid dat op zeker moment gaan omarmen, toen ze niet anders meer kon, waarna het in diskrediet werd gebracht. Dat is ze vrij aardig gelukt, want ‘gouden tanden’ heten ineens ‘gouwe tanden’, waarmee de associatie met volk van lager allooi door de burgers snel gelegd weg en de ‘gouwe kettingen’ en ‘kermisvolk’ en ‘zigeuners’, die er tuk op waren droegen bij aan het – georkestreerde – verminderde imago van goud. Helaas is het gewoon een der elementen uit het periodiek systeem en hebben mensen er een voorliefde voor en dat al 6000 jaar. Dara gaat geen Postbus-51-campagne tegen helpen. Het houdt niet op, niet vanzelf, maar ook niet als je wat doet.

  Crisis [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Vilseledd [3]:

  En toch kan het zo niet verder. Linksom of rechtsom zal er iets gigantisch moeten veranderen. Met geld en goud of welk ander middel ook kom je gewoon niet meer daar waar we willen. Dit systeem is teneinde zo ook degene die het hebben verzonnen en beheren. Maar als de machtshebbers een weg vinden en het huidige systeem doorzetten dan zal dat zeker ook zorgen voor veel ellende, pijn en misschien wel de uitrotting van een groot deel van de huidige mensheid en misschien dat dan goud en geld in een vernieuwde vorm verder gaat totdat over decennia dezelfde problemen zich weer zullen voordoen. De wereld is dan gedoemd om nog steeds te bouwen op vernietiging en niet op dat wat het werkelijk zou kunnen zijn, namelijk bouwen aan een totaal nieuwe wereld die nimmer is voorgekomen in de menselijke geschiedenis.

  Nog hartelijk dank voor uw reactie, wat ik kon zien bij het teruglezen van de vele oude topics bent u één van de weinige trouwe reageerders, jammer dat veel oude reageerders er niet meer zijn, vele reacties waren namelijk zeer vermakelijk, onderhoudend, verfrissend, controversieel, choquerend, losmakend, maar vooral zeer informatief om te lezen. In één woord; prachtig.

  Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan [6] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [8] reageerde op deze reactie.

 5. Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan

  @Crisis [5]:

  Je hoeft geen zorgen meer te maken. Binnen 100 jaar roeien we onszelf toch wel uit. Probleem opgelost. Mensen zijn er niet, dus ook geen geld. Goud blijft nog wel liggen. Geen idee hoelang, vast wel langer dan wij.

  Crisis [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan [6]:

  De pest is dat ik nu leef, tenminste, ik denk dat ik leef, net zo goed zou dit een pijnbank kunnen zijn en worden wij moedwillig door het leven getrapt, geslagen en gefolterd. De zorgen die ik me maak zijn niet mijn zorgen, ik vertrouw op mezelf en ken mezelf al een heel klein beetje beter, maar mijn zorg is dat we worden bestierd door een handvol idioten die menen macht te mogen uitoefenen over onze levens. Waren er niet zoveel nazi’s/psychopaten in deze wereld, dan waren er hoogstwaarschijnlijk vele zorgen minder en zou de wereld een te gekke plaats zijn om -voor even- te leven. Wat over 100 jaar is niet mijn zorg, maar is ieders zorg en zolang dat niet doordringt tot degene die deze wereld leegzuigen en niets toevoegen doch weghalen en vernietigen kunnen we niet bezig zijn met een toekomst. Het zou wel zo moeten zijn, omdat ook de generaties na ons recht hebben om een fijne plaats om te vertoeven. Nu maken wij er niet dat van wat het zou kunnen zijn, maar legt men de ellende neer bij ons en toekomstige generaties. Ik ken de mensen niet die nog mogen komen in de toekomst, maar ik wens ze veel sterkte toe met het ruimen van de puinhopen. Sorry, wir haben es nicht gewusst…. 🙁

 7. @Crisis [5]:

  “Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan [6] reageerde op deze reactie.”

  Lekker vlot leesbaar, zo’n “naam”.

 8. http://www.zerohedge.com/news/2013-07-27/gold-and-endgame-inflationary-deflation
  Furthermore, Rabobank has followed in the footsteps of ABN Amro in suspending delivery of physical bullion to its clients. With rumours circulating that a major bullion bank is preparing to change its delivery agreements, the implication being that it too will suspend or curtail physical delivery, we are wondering whether the breakdown in the physical versus paper gold markets is approaching…leading to price discovery for physical gold itself.

 9. Let wel ons goud bij de FED is in onderpand bij JP Morgen ivm onze exobitante hypotheken.
  Denk nou niet dat de hypotheken eigen geld is van de banken.
  Daarom het onderpand van ons goud,daarom word het goud niet terug gehaald.

 10. @top, zou je deze kunnen uitleggen :”de FED is in onderpand bij JP Morgen ivm onze exobitante hypotheken.”

  Laten we vooral niet samen gaan werken maar landen apart laten functioneren. (geen EU dus geen wereld macht) zo kunnen mensen zelf het land kiezen waar zij zich prettig voelen. Hier hoort natuurlijk ook bij dat ieder land zelf over zijn eigen vermogen beschikt.

  Jeroentje is een boefje. Hij is Politicus, PVDAer en zit in het banken wereldje. Geloof niet zomaar wat hij zegt.

  top [12] reageerde op deze reactie.

 11. @bart [11]: Beste in jou beeld vorming geef ik jou helemaal gelijk het is allemaal geboefte.
  De realiteit is dat onze miljarden hypotheek deels uitgezonderd Rabobank,Abnamro,Ing,Sns,etc etcHypotheken afgesloten hebben vanaf de jaren 90.Denk je werkelijk dat het eigen geld was van de Banken? zo,n 900 miljard?De meesten geld komen kwamen van GoldmanSach en JP morgen.Denk dat deze lieden dat voor niks deden?Ze wilden natuurlijk garanties ,van wie?Van de Nederlandse overheid .Men wilde dat iedereen een huis moest kopen zodat de prijzen sky high stijgen.
  Oneerlijke concurrentie noem ik dat nu zijn mensen in problemen.
  Door de Ten eerste de Banken en 2e Overheid.
  Allemaal boter op hun hoofd daarom zeg ik restschuld grootedeels bij de Banken.
  Je hoort er daar niemand over omdat je dan de mond gesnoerd wordt.
  Geen pers praat er over kijk maar naar RTL7 Bnr zij mogen daar niet over praten.
  Daar zit een vorm van censuur ,let maar eens op wie ze uitnodigen voor meeningen Allemaal zegsmannen van Banken en overheden dus zijn ze niet neutraal.

Comments are closed.