Censuur_CensuurDe Amerikaanse geheime dienst NSA probeert te voorkomen dat er nieuwe klokkenluiders opstaan. Onderminister  Ashton Carter van Defensie kondigde nieuwe maatregelen aan om te voorkomen dat medewerkers gevoelige data lekken.  Dat vormt een te groot risico, zegt NSA (uit TT).
Kijk dat is nog eens transparantie: de NSA tapt illegaal af, en om te voorkomen dat dat illegale naar buiten komt, gaat zij extra maatregelen treffen. Je moet je personeel toch zeker beschermen om geen illegale dingen te doen?….

Om niet onder te doen voor de VS: Nederland/Opstelten deed al meer telefoontaps dan het totaal in de hele VS met 20 keer zo veel inwoners! ook uit TT:

‘Aantal internettaps fors gestegen.   Het afluisteren van telefoons door  politie en justitie is vorig jaar  opnieuw gestegen. Een grote stijging was er bij het aftappen van het internet.  Dat hangt samen met de forse toename  van het smartphone-gebruik, schrijft  minister Opstelten aan de Tweede Kamer.  In 2011 werden 3331 internettaps  geplaatst, vorig jaar waren dat er   16.676. Dat is een vervijfvoudiging. ‘

Voor dat Vrijspreker ondergronds gaat, willen wij u op het bovenstaande wijzen. We denken dat het zinvol is deze aftap ontwikkelingen goed te volgen en maatregelen te nemen. Want als eenmaal uw privacy is geschonden, kunt u die nooit meer terugkrijgen. En wat kun je van de overheid voor schadevergoeding verwachten bij onterecht tappen? ( als je daar al achter komt).

6 REACTIES

 1. Vrijspreker is gewoon publiek bezig en doet ook niet aan aanvalsgeweld dus wat is er nou zo geheim dat men een tapje zou willen plaatsen?
  Zo begeeft een regering zich ook nog eens (incognito) onder het volk.
  Als ik ooit eens iets te melden zou hebben aan een geheime dienst, bijvoorbeeld als ik iemand een bomgordel zie maken of ik noem maar wat, dan wil ik er op kunnen vertrouwen dat niet een of andere klokkeluider alles aan de grote klok gaat hangen. De privacy of geheimhouding van degene die de informatie vergaart telt ook nog mee en we leven in een wereld waar niet iedereen uit engeltjes bestaat.

  Raymond [5] reageerde op deze reactie.

 2. wat is er nou zo geheim dat men een tapje zou willen plaatsen?

  Heb je er wel eens over nagedacht dat die “tappers” wel eens heel veel te verbergen kunnen hebben ?

  En dat ze zouden willen weten of jij al op HUN spoor zit

  Goed he.

 3. @Pteranodon [2]:

  We leven in een wereld waar niet iedereen uit engeltjes bestaat.

  Neen daar spreekt u een waar woord , maar die lopen ook niet rond bij die z.g. “veiligheidsdiensten”.

  No man, when he has lighted a candle, covers it with a vessel, or puts it under a bed; but sets it on a candlestick, that they which enter in may see the light.
  For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.
  Take heed therefore how you hear: for whoever has, to him shall be given; and whoever has not, from him shall be taken even that which he seems to have.

  Oh…zij die zich wentelen in ” veiligheid ” , oh , laat hun zich hoeden , het zou maar eens zo kunnen zijn dat de deksel van de put gaat , waar zij schuilen.

 4. Ivo Opstelten is een digibeet-eerste klas! Hij staat gewoon in het telefoonboek, woont in Rotterdam.
  Stuur geen emails, maar zakken met papieren post.
  Begraaf ‘m onder de bezwaarschriften, iedere dag opnieuw.
  Iedereen die in z’n wijk woont roep ik op hetzelfde te doen,
  maak er maar een vette kettingbrief van.
  Zeur ‘m de kop gek waarom hij meer laat tappen dan in de USA gebruikelijk is.
  Maar je kan natuurlijk ook een afwachtende houding aannemen…

Comments are closed.