maandag, 1 juli 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Ingezonden: Hebben “onze leiders” een Beleid?

Dit is een ingezonden bijdrage bedoeld ter discussie. Vrijspreker.nl
staat niet per se achter de meningen die erin verkondigd worden.

BeleidBestuurders willen Nederlanders ‘verleiden’ om geld uit te geven.
Waarschijnlijk willen de Nederlanders daar wel aan meewerken, maar volgens mij vergeten bestuurders iets, namelijk, dat bestuurders benoemd zijn door de inwoners om het land te besturen. Zo gaat het ook in het bedrijfsleven, daar bepaalt de werkgever wat zijn medewerkers kunnen en mogen verdienen. 


En aangezien het beleid de laatste jaren bedroevend geweest is, lijkt het juist om alle medewerkers die vanuit de overheid  betaald worden, met het collectieve geld, een maximum salaris van € 50.000,– mogen ontvangen. Geen bonussen of wachtgeldregelingen meer die afwijken van wat er staat voor gewone werknemers.

 

Als men dat accepteert, dan zijn de burgers wel bereid om ook hun geld uit  te geven, zoals verzocht wordt. Dat lijkt een redelijk voorstel.

 

Gezien reacties elders deze reactie van mij; 

Dus ik kan vaststellen dat niemand vertrouwen heeft dat bestuurders hun geld investeren gaan om de economie te versterken, en meer dan € 50.000 willen ontvangen ( zou eerst verdienen schrijven, maar dat klopt niet)..

 

Ik kan ook vaststellen dat de inwoners hun geld niet uit willen geven, om welke redenen dan ook. En volgens de bestuurders is het straks allemaal de schuld van een stelletje ” klote” burgers die hun geld niet willen afstaan.

Ingezonden door Reiny

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Belastingen, Economie, EU, Ingezonden, Overheid, Politiek, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. deZotVanZwammerTotKletsMajoor schreef op : 1

  is belastingverhoging, de inkomens afhankelijke huurtoeslag, verhoging eigen bijdrage ziektekosten, verhoging energiebelasting etc. geen geld uitgeven?

  Meneer Storm [5] reageerde op deze reactie.

 2. King Billy schreef op : 2

  Evenals Samson’s oproep, is 50.000 niet realistisch. En als goed en oprechte Europese burger heeft iedereen het recht om 100 meter over de grens bij de oosterburen te gaan wonen, waar vanaf 250.000 pas 49 procent belasting wordt betaald.

 3. John schreef op : 3

  Ik wil ook best wel geld uitgeven. Ik heb het alleen niet.
  En er zijn er steeds meer die geen geld hebben.
  Is het het uitgeven van geld waar de economie om draait?
  Of is het alleen de staat die zo zijn inkomsten hoopt te verhogen?
  Reken alleen eens uit hoeveel de staat in zijn zak steekt bij de verkoop van een huis.

 4. King Billy schreef op : 4

  @John. =Ik wil ook best wel geld uitgeven. Ik heb het alleen niet.=

  Handel dan als de overheid. Maak meer schulden door bijvoorbeeld crowdfunding en verzin vervolgens allerlei fondjes. waarvoor de aandeelhouders garant staan en de verliezen voor hun kiezen nemen. Dijsselbloem, Samson en Barroso staan je graag terzijde.