EU_Brittain outHet wordt steeds meer mensen duidelijk dat “Nederland” veel beter door de crisis zou komen als het onder de dwang van de EU uit zou zijn.

In Engeland zijn ze daar al een stapje verder mee. Daar worden nu concrete stappen genomen om al vast los te komen van een groot aantal EU-regels en wetten: “UK wil af van 133 maatregelen”“:

Report: UK to opt out of 133 EU judicial measures
Today @ 10:45 By EUOBSERVER

UK home affairs minister Teresa May will on Tuesday unveil plans to opt out of 133 EU judicial and police co-operation measures by spring 2014, The Sunday Telegraph reports. It says she will propose the UK opts back in to around one third of them in a complex legal manoeuvre.
Uit <http://euobserver.com/tickers/120785>

Wanneer worden de mensen in Nederland wakker?

Wie gaat wat DOEN?
Wie heeft de goede ideeën/voorstellen?

11 REACTIES

 1. Helaas toch nog steeds te weinig. Deze hete zomerse dagen zouden nog veel heter moeten zijn.
  Opstand, verzet, protest. Ze zouden aan de lopende band moeten plaats vinden. Niet met geweld, niet met vernielingen, zeker niet met idioten erbij die op rellen uit zijn.
  Maar echt het volk, de mensen die moeten lijden onder het verschrikkelijke leiden.
  Nationaal, Europees en Mondiaal is het een aaneenschakeling van fouten en het verergeren van bestuurlijke rampen.
  De elite is duidelijk de zaak aan het verliezen, de wereld glipt ze als zand door de vingers. En ze kunnen maar één aanpak, één oplossing verzinnen en dat is verdergaande onderdrukking, afnemen van nog meer wetten en democratie. En het totaal pogen af te nemen van het zelfbeschikkingsrecht.

  Dit gaat nog heel ernstige vormen aannemen als Nederland niet snel wakker wordt en voor zichzelf gaat opkomen.
  Niets doen is een ernstiger misdaad dan wel wat doen!

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [2]:

  De EU maffia i denk dat je het in een veel groter en breder perspectief moet zien, kijk alleen eens naar de regering van Obama allemaal Goldman en Bilderberg mensen op geen enkele na, en kijk dan eens wie hier aan de touwtjes trekt.

 3. Het zal menig burger ontgaan, maar we betalen buiten die 6 miljard jaarlijkse contributie ook nog eens alle invoeraccijnzen van goederen die Europa inkomen en voor Nederland bestemt zijn jaarlijks nog eens meer dan 10 miljard die rechtstreeks naar Brussel toevloeit.

  Verder staat de Overheid nog eens voor 4 tot 12 miljard euro jaarlijks garant voor banken voor exportleningen etc.

  Tel daarbij de besparing eens op als we naar een Kabinetsbeleid gaan, gestemd via een bindend referendum met een door het volk rechtstreeks gekozen Kernkabinet en we zouden jaarlijks inclusief de te stoppen afdrachten aan Brussel jaarlijks bijna 150 miljard overhouden. In cijfers 150.000.000.000 euro.

  Laat raden wat we daar allemaal mee kunnen doen.
  zie daarvoor o.a. http://www.ziekvandepolitiek.nl

  Wanneer wordt de Nederlandse burger eens wakker

 4. @Hub Jongen [4]:

  Eentje moet de eerste zijn om te bewijzen dat er leven is buiten de EU.

  Ik probeer allang niemand meer te overtuigen.
  Dan zeggen ze dat ik het niet zo donker in moet zien, en dat alles ooit weer een keer goed zal komen.
  Ik zorg dat ik op een redelijke manier onafhankelijk kan zijn, en heb daarvoor mijn eigen voorzieningen aangeschaft.
  Wie dat niet doet, en liever van zijn laatst bijeengeschraapte geld op vakantie gaat, of de nieuwste televisie koopt: jammer dan joh, maar klop niet bij mij aan voor hulp, of eten.
  Als ik die “economen” hoor en lees, met hun “voorspellingen”, krijg ik spontaan de lachstuipen. Maar zoveel stupiditeit ergert mij ook.

  Als we niet alleen uit de EU gaan, maar ook een regering de dienst over ons uit laten maken (is toch een EU in het klein), en ons laten verstikken in steeds meer “regelgeving” en schulden, zal dit een catastrofe veroorzaken van ongekende proporties.
  Dante’s Hel zal ermee vergeleken een kinderfeestje zijn.

 5. https://sites.google.com/site/ncfwhistleblower/
  “Het concept van de natiestaat overstijgend is het idee van een nieuwe gemeenschap die de leefruimte die we histories hebben transformeert naar een nieuwe spirituele ruimte. Het nieuwe Europa gebaseerd op solidariteit en samenwerking tussen alle volkeren; een Europa zonder werkeloosheid of monetaire crises zal een stevig fundament en snel groeiende voorspoed vinden, zodra de nationale economische grenzen zijn geslecht” (Arthur Seyss-Inquart, “Reichskommissar fur die besetszten Niederlandischen gebiete” in een toespraak tot het Nederlandse volk)
  “We moeten bereid zijn om in bepaalde gevallen onze eigen belangen ondergeschikt te maken aan die van de Europese Gemeenschap” (Walter Funk, Minister van Financiën van Nazi Duitsland in 1942)
  “We moeten een Europa maken dat zijn kracht en bloed niet verspilt aan onderlinge conflicten maar een compacte eenheid vormt. Zo wordt het rijker, sterker en beschaafder en zal het zijn oude plaats in de wereld herstellen. De politieke ontwikkelingen in de wereld koersen onherroepelijk af op grotere politieke en economische eenheden” (Vidkun Quisling, “eerste minister” van het bezette Noorwegen in 1942)
  “Naar mijn mening moeten nationale gedachten wat betreft vrijheid geharmoniseerd worden met de hedendaagse feiten en met eenvoudige vragen van doel en efficiency. Wij verlangen slechts dat Europese staten oprechte en enthousiaste leden van Europa worden” (Jozef Goebbels, 1942)

 6. In Nederland pleit prof. Ewald Engelen hier ook voor en volgens hem is het praktisch zeer goed uitvoerbaar. Overigens kan ieder normaal denkend mens dat begrijpen. Het is de politieke onwil dat het helaas niet gebeurd. Maar zoals meestal heb je van de overheid meer last dan lust.

 7. Een verschil met de Nazi’s is dat Europa geen Duitse bezetter is. Het is een streven van ons allemaal, van wij de Europeanen. Of je nou kiest voor de EU of niet, je bent en blijft toch een Europeaan, wij als natie, en ook elke andere partner… als ze zeggen wij Nederlanders hebben geen cultuur, dat klopt ook wel, wij maken deel uit van die grote, overstijgende, Europese cultuur! En dat kan best sociaal, een en beschaafd zijn. Is het niet prachtig dat dat zonder oorlog en bezetting bereikt kan worden?

  jhon [11] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.