accijnsverloopEen grafiek spreekt vaak duidelijke taal, accijnsverloop van brandstoffen. Bron wiki en CBS. Cijfers in eurocenten per liter exclusief uiteraard de 21 procent BTW. Commentaar overbodig.

 

accijnsverloop

 

5 REACTIES

 1. @pcrs [1]: BTW heeft wel een dip gehad en is even terug gegaan in een belasting hervorming naar 17,5 procent. Intussen zijn de slechte zaken (verhogingen) van de hervorming nog steeds van toepassing en is de goede kant daarvan, de btw verlaging, teruggedraaid, en zelfs meer dan dat. We zitten nu hoger dan ooit

 2. “Drie mensen vinden dit leuk” Hoe cynisch… 🙂

  De vertikale as zijn eurocenten. 45 ct in 1993 krap tien jaar later is dat al 75 ct. Hoe groot is deze stijging als je de inflatie mee rekent? En is er verschil tussen de officiele en werkelijke inflatie?

  Het CBS heeft een rekentooltje gemaakt die uiteraard met de officiele inflatie rekent. Wellicht interessant om de deze tool eens te vergelijkingen met werkelijke cijfers uit het veld. Bijv een oproep om oude kassabonnetjes te verzamelen om zo een indicatie te krijgen van de het werkelijke prijspijl uit diverse jaren. Idee voor een nieuw artikeltje?

  De CBS-tool: http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/prijzen/cijfers/extra/pci.htm

 3. Een bijna-verdubbeling in 20 jaar. Dat gaat hard.
  Als de geschiedenis zich herhaalt zou je bijna een Bijltjesdag verwachten.

Comments are closed.