e554be7f-05f8-4976-b9b6-629ff492ceb2Recensie

Sinds kort is Vrijheid Radio (weer) in de lucht. Dit blog besteedde daaraan al eerder aandacht.

Na het beluisteren van de eerste twee uitzendingen, via Mixcloud, is mijn oordeel positief.

De maker, Johan Jongepier, heeft een goede radiostem en komt ongedwongen over. Zoals iedereen weet die weleens een toneelstuk, sketch of hoorspel heeft gedaan op school, is het de kunst om het over te laten komen alsof je het allemaal moeiteloos gaat. Als het klinkt alsof het vanzelf gaat zit er juist veel werk in. Vrijheid Radio zit vanaf het begin op dat niveau.

Voor het soort radio dat Jongepier maakt is het natuurlijk belangrijk dat je gasten hebt die iets te ‘melden’ hebben. Tot nu toe lukt dat goed. Te gast waren onder meer Amanda BillyRock uit de VS en diverse Nederlandse libertariërs, zoals Henri Serton uit Eindhoven, een van de best onderlegde libertariërs als het gaat epistomologie. Uiteraard is er aandacht voor de actualiteit.

De sketches van de Lente Man zitten naar mijn gevoel dicht tegen het genre van Sjef van Oekel aan, maar kunnen er mee door.

De afleveringen kunnen vrij lang zijn – de tweede duurt maar liefst 1 uur en 43 minuten – maar omdat je het via Mixcloud beluistert kun je die fragmenten nemen die je op enig moment wilt horen. De luisteraar blijft in control dus.

Ik ben benieuwd naar de volgende uitzendingen.

Paul Verhaegh

3 REACTIES

  1. De eerste gedachte die door mij hoofd gaat is “Hoe ga ik dit zo beleefd mogelijk over brengen…”

    Ok, punt 1 is dat er iets gebeurd en dat een paar mensen bezig zijn om met dit mediaformaat aan de gang te gaan. En dat is een goed gegeven! Het heeft geen zin om te vertrouwen op de main stream media, we moeten onze eigen media bouwen en dat kan nu!

    Aan de andere kant, gaat dit de massa overtuigen?

  2. He, wat vreemd… Vond een url vrijheidradio.nl wat blijkbaar gestopt is medio 2005. Eigenaar stichting meervrijheid.

    Waarom wordt de site niet ge-update?

Comments are closed.