RadioVrijheid_LOGOWeek 2013/28

Uitzending 3 is online

Deze keer enkel actualiteiten in een libertarisch licht

http://www.mixcloud.com/johanjongepier/vr-s01e03/ 

1 REACTIE

 1. Zojuist de uitzending beluisterd, moet ik maar vaker doen, maar
  hoewel het volgende slechts heel zijdelings bij de uitzending aansluit, wil ik het toch even kwijt. In het (papieren) Parool van
  2 juli jl. een ingezonden artikel met als kop “geld lenen als gemeente is helemaal niet erg”. “Twee weken geleden schreef de VVd (A”dam – ergo) dat de gemeente Amsterdam haar schulden moet aflossen Een week later deden D66 en het CDA ook een duit in het zakje. () Oh, en ambtenaren ontslaan, alsof die mensen niet gewoon hun hypotheek of huur moeten betalen en hun kinderen willen laten studeren. () Ze doen het voorkomen of Amsterdam op de pof leeft, maar vertellen niet het hele verhaal, al het geld dat de gemeente de afgelopen jaren heeft geleend is reeds gedekt. Het is opmerkelijk dat deze partijen zo vasthouden aan hun mantra, terwijl alle economen het erover eens zijn dat investeringen het land er weer bovenop zullen helpen. (???ergo).
  () Werkloosheid is niet alleen funest voor de Amsterdammer die zijn baan kwijtraakt, maar kost de stad ook veel geld aan uitkeringen en re-integratieprojecten (stop die onzin projecten dan ook, hier worden velen beter van maar niet de personen die het betreft – ergo).()
  Dan is het dus slimmer nu geld te lenen en een schuld aan te gaan in de wetenschap, dat we daarmee juist de stad door de crisis helpen (?ergo) en op lange termijn geld besparen.”
  Nu komt het gebruikelijke geneuzel over windmolens en investeren in isolatie, in rails en fietspaden en parken. enz., enz.
  Getekend Marco de goede en Evelien van Roemburg, gemeenteraadsleden voor GL in Amsterdam.
  (Als geboren en getogen Amsterdammer moet ik bekennen nog nooit van ze te hebben gehoord, maar dat zal aan mij liggen).

  Mijn punt, eigenlijk is: begrijpen ze het nu echt niet of willen ze het maar niet begrijpen?
  Tenslotte wil ik beide raadsleden nog in overweging geven te vragen naar de laatste brief van accountant Leo Verhoef aan de
  gemeente, waarop als gebruikelijk een ontvangstbevestiging volgt en het
  vervolgens oorverdovend stil blijft.

Comments are closed.