HopeloosWij leven in een land waar het goed gaat voor veel mensen, en anderen naar een voedselbank gaan om rond te kunnen komen. Daarnaast is het een welvarend land waar mensen met veel honden in staat zijn deze dieren massaal van voedsel te voorzien vanuit  supermarkten of een dierenspeciaalzaak.

 

Het werk wat veel mensen niet willen doen wordt uitgevoerd door gastarbeiders; lijkt op een slavernij periode zoals het vroeger ook was.

Bedrijven worden opgebouwd met veel subsidie en daarna ontslaan ze het personeel en laten de productie in andere landen maken door daar bedrijven op te zetten. Nederlandse bedrijven worden verkocht aan bedrijven in andere landen, en hier komt steeds meer werkeloosheid.

Als banken financieel in de problemen komen, dan worden ze financieel gesteund door de overheid, terwijl bedrijven zich maar moeten redden of vertrekken. De overheid is overgegaan naar het computersysteem, maar heeft steeds meer medewerkers nodig, wat niet logisch is.

Ook worden wij bestuurd vanuit EU en dan zou je aannemen dat er hier wel mensen af kunnen vloeien, maar ook dat is een fabeltje. De politici komen met steeds meer vragen en daar moeten dan weer commissies voor aangesteld worden om dit uit te werken, terwijl je zou verwachten dat ze oplossingen aan zouden dragen.

En de inwoners die altijd zuinig geweest zijn, wordt nu van gevraagd dat geld maar in te leveren. Maar ook dat is geen oplossing om voor langere termijn alle problemen op te lossen, want politici zitten maar  4 jaar en dan komen er weer andere mensen met andere plannen.

 En de vraag is, hoe los je dat allemaal nu op zonder de inwoners uit te kleden?

 Ingezonden door Reiny
______________________________________

Naschrift RED
De vraag: “Waar zijn we mee bezig? heeft droevige, hopeloze,niet begrijpende achtergrond. Het houdt ook in dat de vraagsteller niet weet wat nu te begrijpen en wat te doen.
Het artikel:” Haalbare weg naar de vrijheid” kan helpen om een weg naar actie en begrijpen te ontdekken.

Haalbare Weg Naar Vrijheid