Belasting_betaalOm

15 REACTIES

 1. Ik hoor socialisten (inclusief D66, VVD, CDA -stemmers) wel eens jammeren dat zij de belastingen te laag vinden. Dan vraag ik mij af waarom zij niet vrijwillig een groter deel van hun inkomen aan de belastingdienst over maken?

  Je gaat haast denken dat ze wel hogere belastingen willen, maar alleen als andere mensen die betalen…

 2. Vrijwel iedereen is wel te vinden voor belasting zodat scholen, ziekenhuizen en infrastructuur mogelijk is. Als libertariër ben ik er helemaal niet tegen dat de overheid dit regelt. Waar ik wel tegen ben is ontwikkelingshulp, 99% van de subsidies, een belachelijk duur prestige JSF, redden van banken.

  Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan [3] reageerde op deze reactie.
  Igor [6] reageerde op deze reactie.
  Scrutinizer [7] reageerde op deze reactie.
  arvr [8] reageerde op deze reactie.

 3. Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan

  @jt_ [2]:

  Ik ben er wel tegen. Het is niet vrijwillig. je hebt geen keus. Het is betalen of anders straf krijgen. Als het vrijwillig was dan kun JIJ bepalen waar dat geld naar toe gaat. Wil je een bepaalde bedrag aan scholen geven, dan doe je dat. Wil je die belachelijke dure miskoop JSF niet ondersteunen, dan doe je dat niet. Heel simpel.

  En geloof me, dat gaat heus wel werken, want mensen zijn echt wel vrijgevig. Hoeveel goede doelen hebben we hier wel niet, en die krijgen toch wel genoeg geld. En het is makkelijk te realiseren. En scheelt weer duizenden regeltjes en wetten over de belasting. En kunnen we dan beter op andere dingen focussen.

  Pteranodon [11] reageerde op deze reactie.

 4. Ik kan best accepteren dat ik enige belasting moet betalen, MAAR als belastingen een doel op zichzelf worden en het er alleen om gaat hoeveel geld je burgers kunt afpakken om je eigen stokpaardjes te berijden, heb ik er grote problemen mee. Voorbeelden? Erfbelasting, WOZ, etc; daar is allang andere belasting over betaald.
  Gemeentelijke voorzieningen moeten niet vooral op eigenaren worden afgewenteld maar door de gehele gemeenschap worden gedragen; want iedereen maakt daar gebruik van.

 5. Onder dwang belasting betalen en dat ook nog goedkeuren, hoe gek ben je dan eigelijk !!!
  Een vrijwillige bijdrage leveren om de mensen die het niet goed hebben, om welke redenen dan ook akkoord, maar niet voor gewapende vredesmissies of een burocraties bestuur in stand houden, en helemaal niet met belachelijke bonussen , salarissen van het collectieve geld.

 6. @jt_ [2]:
  Geloof niet dat jij jezelf libertarier kunt noemen, niet negatief bedoelt hoor maar wordt een beetje verwarrend allemaal.

 7. @jt_ [2]: ” Als libertariër ben ik er helemaal niet tegen dat de overheid dit regelt.”
  Klinkt een beetje als “Als Katholiek bid ik 5 maal daags tot Allah.”.

 8. Volgens mij wordt er wél belasting betaald voor onderwijs, wegen en brandveiligheid (en justitie, defensie?).
  De ene bewering sluit de andere niet uit. Ja het gaat naar die zaken, ja er zitten ook dwangmaatregelen bij voor wanbetalers.
  Dat zou je ook hebben bij een contract. Dus ook bij het “sociale contract”.
  Ik denk ook niet dat het in een democratisch land het hoofddoel is om mensen te straffen voor het niet betalen van belasting. Natuurlijk weet ik niet hoe het in het land gaat van de meneer die op die afbeelding geportretteerd staat (zal wel een of andere nazi of communisten bananenrepubliek zijn dan??) maar in Nederland gaat het ook inderdaad naar allerlei zaken die mensen nuttig en idealistisch en sociaal vinden. 80% van de mensen gaat naar de best lopende verkiezingen en dat zijn de landelijke, dus men zal zich ook maar in een beperkte mate gedwongen voelen. 80% van de mensen betaalt liever juichend zijn of haar belasting, dan zelf vrijwillig meer dan de helft van het inkomen af te staan aan een ander’s scholing, zorg, defensie, brandveiligheid en noem maar op.

 9. @arvr [8]:
  Ik zou niet zomaar geld dokken als iemand beweert dat het naar de scholen gaat. Ik zou die school waar het naartoe gaat ook wel eens willen doorlichten voor ik zoiets zou doen, of inspraak willen hebben. Anders zou ik het geen cent waard vinden.

 10. Moet ik soms belasting betalen om Afghanistan te gaan bombarderen ?
  Moet ik belasting betalen voor “ontwikkelingshulp aan landen met delfstoffen van onschatbare waarde zoals koper uranium
  diamant etc ?
  Moet ik belasting betalen voor ontwikkelingshulp aan diezelfde landen die constant allerlei oorlogen uitvechten met de modernste wapens ?
  Moet ik belasting betalen om wijn- , tabak- en andere boeren te subsidiëren ?
  Moet ik belasting betalen om sport-evenementen (WK EK en andere nonsens) en zogenaamd culturele (?) en vaak rotzooi te subsidiëren ?
  Moet ik belasting betalen om criminelen gratis kost en inwoon en nog veel meer ,te verschaffen ?
  Moet ik belasting en andere “bijdragen “(!) betalen opdat een (groot) aantal werkbekwamen VERVROEGD met pensioen kunnen gaan , terwijl ik zelf tot mijn 70 gewerkt heb ?
  Moet ik belasting , noem het bijdragen , betalen voor abortussen (die konden vermeden worden ) ?
  Moet ik belasting betalen voor spermabanken … IVF en andere veeteelt-technieken ?
  Moet ik belasting betalen voor die legioenen steuntrekkers die hier ongevraagd en meestal ongewenst ,komen binnenvallen (en dan nog hun wil opleggen ) ?
  En zo kan ik nog een hele poos doorgaan … maar ja ik zal wel een fascist zijn…. toch ?

  reiny [13] reageerde op deze reactie.

 11. Het is ook helemaal niet verkeerd om het zelf te regelen, maar wie betaalt er voor de school waar zijn kinderen niet opzitten? Als alles vrijwillig is dan is alles vrijblijvend. Dwang is verkeerd, maar uitgaan van de goedheid van de mens toch wel wat naief.

 12. We betalen zoveel belasting om de wurgende bureaucratie in
  stand te houden!

Comments are closed.