ZON1Het is zo warm dat ik maar even onderduik in mijn werkkamer ipv het zwembad. Waar Nederland weer groot in is: hittewaarschuwingen en 33.000 man van Rode Kruis paraat: want het zou wel eens 32 graden kunnen worden. Gelukkig worden we nog niet verplicht water te drinken of naar het centrale koelhuis te gaan, maar het RIVM hitteplan is inmiddels in werking gezet.

Dat van die Rode Kruisers begrijp ik wel: je moet natuurlijk regelmatig je bestaansredenen onder de donateursaandacht brengen. Green Peace zal ook nog wel een zomeractie plannen.

Dat van de RIVM ligt iets anders. Daar moet actie genomen worden opdat achteraf geen commentaar kan komen dat zij niet alert waren. Plus natuurlijk owee die instanties die het verplichte RIVM hitteplan vandaag niet uit de koelkast hebben gehaald.

Oja waar hebben we het over: het wordt 32 graden. In Italië zitten ze nu tegen de 40 aan. Ik neem aan dat daar nu de noodtoestand is afgekondigd en dat we van uit Nederland hulp en nivelleringsvoorstellen gaan sturen.

Ondertussen worden de toners aangevuld bij de klimaat activisten en draaien de zonnecellen overuren. Jammer dat het zo windstil is.

12 REACTIES

 1. In deze periode gaan Nederlanders geheel vrijwillig liggen bakken aan de Italiaanse, Frans en Spaanse kusten. De tempertuur is in die landen gemiddeld veel hogerr dan in Nederland.

  Gelukkig weten Nederlanders altijd wel over iets te klagen. Nu over de warmte; in mei en juni over de regen en de kou. Het is nooit goed.

  Nee hoor het is helemaal niet warm. Gewoon een lekkere tempewratuur.

 2. ‘Kwas net in de stad. Lekker weertje, gemoedelijk sfeertje. Ik hoop dat het zo blijft tot eind september ergens – met af en toe wat regen voor de boeren.

  Alleen de overheidsmalloten, samen met de ‘meen striem media’ doen alsof de wereld vergaat. Het is nog even wachten tot Greenpeace “de klimaatverandering” als oorzaak kan aanwijzen van het “extreme weer”.

  29 graden in juli; hoezo extreem?

 3. Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen wordt je voor gek verklaard dat je nog niet zonder jas buiten loopt. En bij twee opeenvolgende dagen lentezon worden de lange broeken verruild voor korte. Raar volkje die Nederlanders.

 4. @Overnight [5]: Oh…ja , dat zal vanavond in het “rechtvaardigingsuurtje”der NO-SS , wel in geuren en kleren in beeld worden gebracht.

  Er moet minimaal , een uniform per dag op de buis.

 5. Aaaah, het Nationaal Hitteplan. Weer een initiatief naar über-betutteling. Alsof wij niet zelf na kunnen denken dat het een beetje riskant is om met dit weer in een bontjas en met muts op en sjaal om de marathon te gaan lopen zonder te drinken.

  Ben benieuwd of ze de komende winter weer gaan vertellen dat het glad kan zijn na hevige sneeuwval.

 6. Aan het feit, dat die mensen niet de trein uit mogen, kun je de communistische gedachte aflezen. De ‘leiding’ is bang, dat die mensen alle kanten op rennen en niet uitkijken en gaat er eigenlijk vanuit, dat je de massa alleen van bovenaf kunt sturen en gaat voorbij aan het feit, dat al die mensen zelf ogen, oren, armen en benen hebben, waarmee ze zichzelf op een normale manier in veiligheid kunnen brengen. Er is immers ook geen organisatie, die regelt, wat we allemaal elke dag eten.

  Henk Vanlier [10] reageerde op deze reactie.

 7. Het is hier iedere dag 32 graden of meer. Maar in geen velden of wegen zijn er rode krijs medewerkers te bekennen. Eén grote humanitaire ramp, die tropen.

 8. Het is het broeikaseffect. Hoe meer alarm over warm weer, hoe hoger de groene heffingen.

Comments are closed.