Land_Hongarije1De verhouding tussen Hongarije en het IMF blijkt “niet ideaal” te zijn. In de meeste van dergelijke conflictgevallen zie je dan een  land bakzeil halen en de machtige IMF overwinnen.
Groot is mijn verbazing dat Hongarije nu hard tegen het IMF gezegd heeft dat ze niet meer nodig zijn en maar moeten oprotten!

 

In de crisis van 2008 is Hongarije door het IMF “gered”.

Maar sindsdien heeft Hongarije, met premier Viktor Orban wel meer problemen met internationale organisties.

Zo heeft Orban een nieuwe grondwet erdoor geperst die volgens de EU niet voldoet aan “democratische eisen” en aan EU-regels!

De Hongaren zijn het zat en sturen nu het IMF al weg met de boodschap dat ze hun geld voor het einde van het jaar terug krijgen.

Gegevens uit Der Spiegel:
http://www.spiegel.de/international/europe/hungary-calls-on-imf-to-close-its-budapest-office-a-911250.html

Het lijkt heel heldhaftig!
Een voorbeeld voor Nederland/
Een begin van het einde?

4 REACTIES

 1. Socialisten aller landen, verenigt u 🙂
  Dit lijkt een beetje alsof de nog roderen de roden willen weren met hun democratischere invloed. Zelfde als wanneer de SP het hier voor het zeggen zou hebben en wat losser zou willen van de EU, omdat die zelf lekker de EU wil lopen uithangen in eigen land.

 2. Het IMF werd na de oorlog opgericht om wisselkoersen te stabiliseren.
  Toen die taak volbracht was, had het IMF moeten sluiten.
  Er zijn toen echter nieuwe taken voor het IMF gezocht en daarna heeft het IMF zich ontwikkeld tot een zeer schadelijk insitituut met als taak een aantal landen in een permanente staat van afhankelijkheid te houden.
  In 1998 heeft het IMF op verzoek van de USA de Indonesische rupiah de vernieling in geholpen, opdat onrust veroorzaakt werd, die het Suhartoregime moest laten vallen.
  Hugo van Reijen

 3. Ze zijn in Hongarije verstandig geworden, je kunt geen schuld met nog meer schulden aan te gaan de schulden afbetalen. Je zakt juist steeds dieper in de schulden.

 4. Kijk eens voor de gein naar wat voor type in het politieke spectrum deze politicus is…

Comments are closed.