VerbaasdOp de Teletekst een bericht dat niet eens via de NOS bij ons binnenkwam.
Het bericht: Nederlandse staatsschuld fors hoger
Het afgelopen jaar is de Nederlandse staatsschuld fors toegenomen. In het eerste kwartaal groeide de staatsschuld naar 72% van het bruto binnenlands product. Vorig jaar was dit nog 67,7%”

Klinkt alsof het “nieuws” is en een verrassing. Iedereen moet toch nu wel weten dat “onze leiders” in Den Haag elke dag € 90 miljoen MEER uitgeven dan ze ontvangen. Elke dag, en dat loopt vlug in de miljarden.

 

Maar echt waar, wij zijn goed wij: ” Nederland blijft met deze schuld ruim onder het gemiddelde van de eurolanden”. Niemand mag ons  iets verwijten! Anderen geven nog meer uit.!
Laten wij ons echter wel voorbereiden dat we daardoor straks weer veel extra geld aan anderen moeten betalen.

Ook maakt TT een domme opmerking: “Afgesproken is dat de staatsschuld niet meer mag zijn dan 60% van het bbp, maar de meeste landen halen dat in de verste verte niet.”
Wie praat er nu nog over “afspraken van politici” ? Die kennen dat woord toch helemaal niet?

Zie TT:  <http://nos.nl/tekst/532298-nederlandse-staatsschuld-fors-hoger.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29>

2 REACTIES

  1. Het probleem los je vrij eenvoudig op: Laat heel MKB Nederland de betalingen van OB en IB voor onbepaalde tijd opschorten. Pas als de (r)overheid zichzelf decimeert en de uitgaven met zeker 50% terug brengt kan er gesproken worden over hervatting van OB en IB betalingen.
    Meer roven levert niets op, maar dat hadden de meeste Libertariërs al zien aankomen, nog voordat de ‘bezuinigingen’ werden doorgevoerd.

Comments are closed.