avatar MMAPIn 2011 pleegde de roverheid 3.331 internettaps, in 2012 bijna 17.000. In diezelfde 2 jaren steeg het aantal telefoontaps door de roverheid van met 3% naar 25.487. En er werden in 2012 maar liefst 56.825 keren historische gegevens gechecked (nummers, datum, tijdstip van telefoongesprekken). Wat leven we toch in een vrij land.

9 REACTIES

 1. Op YouTube had ik me een jaar of wat niet zo positief uitgelaten over regeringen in het algemeen.
  Een andere YouTuber begon me complimentjes te maken, en proberen me uitspraken te laten doen in bepaalde richtingen.
  Ik ben er zeer zeker van dat het iemand van de politie was die me uit de tent probeerde te lokken.
  Dus pas op wat je zegt in dit vrije land.
  Vertrouw geen telefoon of internet, en vertel ook gewoon over de telefoon dat je over bepaalde zaken alleen onder 4 ogen wil spreken.
  Maar ja, wie heeft er wat te verbergen..?

 2. Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan

  Ja je moet zeker uitkijken wat je allemaal zegt in dit prachtige veilige vrije land. Zeker geen rare uitspraken doen over de koningin en nu helemaal niet meer over de Koning.

  Als je echt een vrije gesprek wilt zonder dat iemand kan meeluisteren kun je beter geen mobieltjes meenemen wanneer je een vertrouwelijk gesprek hebt met iemand en zeker niet als je wat te zeggen hebt over de roverheid.

  Misschien toch een eigen code ontwikkelen zodat alleen jij en je gesprekspartner weten waarover je praat. Zal me niet verbazen dat het in de nabij toekomst zoiets gaat worden. Het is aan ons om dit te voorkomen.

  John [3] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan [2]:

  Als ik iets zeg tegen een ander over hoe ik de koning vindt of wat dan ook, is dat mijn mening die ik uit.
  Het is net zoiets als dat ik in de bus zit, en ik hoor iemand iets naars over Rutte zeggen.
  De politie probeert de misdaad vanachter het bureau op te lossen, en zelfs te voorkomen.
  De echte misdadigers zijn hun bazen.

  (De koning vindt ik overigens een watje dat geleerd is mooi te zitten. Vanaf zijn geboorte heeft hij alleen het aller-allerbeste van alles gehad. Nee, niet op het klimrek! Stel je voor dat je valt, een snee in je gezicht krijgt, en later een litteken, zo over je oog! Wat een papkindje. Op eigen kracht kan hij NIKS. Alleen praten met een hete aardappel in zijn bek.
  Zo, ik hoop dat de Gestapo dit leest. )

 4. @Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan [2]:

  “Misschien toch een eigen code ontwikkelen zodat alleen jij en je gesprekspartner weten waarover je praat. ”
  Jaren geleden hebben we onder libertariers gecorrespondeerd in code”PGP” .
  Dat ging heel gemakkelijk en op je computer automatisch.
  Het is echter verwaterd.
  Zover ik weet bestaat PGP nog en er zijn ook al andere codes.

  Rio [6] reageerde op deze reactie.

 5. Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan

  Ik heb nou laatst gehoord dat wanneer twee mensen op dezelfde email acount in kunnen loggen en berichten kunnen achterlaten dmv concepten. Ze sturen dus geen emails naar elkaar, maar communiceren dmv concepten op dezelfde email adres. Zou de roverheid die berichten kunnen lezen of kunnen ze het pas lezen als het eenmaal verstuurd is. Natuurlijk kunnen ze email adres hacken enzo, maar dan moeten ze het eerst weten van wie die is.

  Is het trouwens niet verstandiger in de digitale tijdperk om terug te gaan naar geschreven woord. Ok het duurt langer en postnl is niet altijd betrouwbaar, maar worden die brieven dan gelezen? Mij lijkt het heel erg lastig, want dan moeten ze alle miljoenen brieven openen en stuk voor stuk lezen.

  john [8] reageerde op deze reactie.

 6. natuurlijk worden wij getapt door AIVD en allerlei anderen. Inlichtingendiensten en politie inlichtingen diensten houden zich (haast) niet bezig met criminaliteit bestrijding. Het is controleren van mensen die zich kritisch uitlaten over de graaiers, VVD en bankiersvriendjes, koningshuis, enz. Deze mensen worden en zijn al in kaart gebracht en worden inde gaten gehouden.

  jt_ [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Wat hedde gij gedoan? [5]:

  Google’s gmail, of Microsofts hotmail hoeven niet gehackt te worden door respectievelijk Google en Microsoft.
  Ze hebben achterdeurtjes voor de overheid ingebouwd.

  Kijk eens naar startmail.com

 8. @Bas van Stapelberg [7]:
  Je privacy behouden is niet moeilijk. Kwestie van een lege, kale en afgeschermde facebook account (verwijderen is nog beter) Zorgen dat er geen foto’s van je rondzwerven op internet. Wat je erop zet is voor altijd bekend, bij de website zelf dan. Truecrypt is gratis te downloaden. Een beetje gesprek doe je onder 4 ogen. Dat weet een crimineel, dat weet een accountant of belastingadviseur.

  Toch Bas, denk ik dat je de interesse die een AIVD in jou heeft wat overdrijft. Ze moeten ergens de lijn trekken. Er zijn honderdduizend mensen in dit land die de koning een loser vinden. Die kunnen ze niet allemaal gaan volgen.

Comments are closed.