Charlie Shrem kocht duizenden bitcoins à $ 20,- in 2011 en dat maakte de 23 jarige tot een miljonair nu. Hij begon Bitinstant, een bedrijf dat het mogelijk maakt om bitcoins te kopen bij Kmart en 7-Eleven. Daarnaast maakt hij deel uit van BitAngels, een investeringsgroep die Bitcoin starters helpt te groeien.
‘We hebben infrastructuur nodig’, zegt Shrem. ‘We moeten bouwen, bouwen en bouwen: financiële software, wisselsystemen en verschillende betaalproducten.’ Kleinere durfinvesteerders als Shrem plaveien de weg voor de grote jongens – als Steve Case en Vinod Khosla uit Silicon Valley, samen goed voor 1 miljard dollar plus. Zo stak Peter Thiel vorige maand 3 miljoen dollar in Bitpay.
Bitpay helpt online winkels om betaling in bitcoins te accepteren. Directeur Anthony Gallippi zegt dat de vroege bitcoingebruikers herinvesteren in de technologie om het rendement in de toekomst veiliger te stellen. ‘Deze dynamiek had je niet tijdens de internetbubbel’. Gallippi en zijn zakelijk partner Stephen Pair zitten op duizenden bitcoins die ze destijds voor 1 en 2 dollar gekocht hebben.
Door de open source techniek, de betrouwbaarheid en het onafhankelijke karakter van bitcoins – geen centrale bank of overheid die de boel oplicht – is deze valuta geliefd bij libertarische en vrijheidslievende ondernemers. Roger Ver is hier een voorbeeld van. De 34 jarige electronica ondernemer had al zijn spaargeld in bitcoins gestoken en investeerde de opbrengst – meer dan een miljoen – in een dozijn Bitcoin starters. ‘Het gebruikelijke investeringsbedrag is rond de 100 K. Ik ben zeer gemotiveerd door de positieve veranderingen van Bitcoingebruik wereldwijd.’
Roger Ver werd aangetrokken door Bitcoin vanwege zijn libertarische en anti overheid ideëen. ‘Als dit type valuta de oude nationale valuta vervangt, wordt het onmogelijk voor overheden om hun oorlogen en spilzucht te financiëren door geld te drukken. Door de komst van ‘mainstream’ investeerders kan Bitcoin een stuk minder idealistisch worden. Maar deze nieuwe geldschieters gaan onbewust de politieke en economische implicaties van de gedecentraliseerde valuta opjagen. Ik denk dat ze niet helemaal begrijpen hoe revolutionair Bitcoin is’, zegt hij.
Met het teruginvesteren van kapitaal kan Bitcoin versneld doorgroeien. Dat is ook pure noodzaak want voor je het weet, draaien de overheid en big banking dit succesverhaal de nek om als met zoveel andere succesvolle en innovatieve product/marktcombinaties is gebeurd.
Peter Thiel ‘ puts his money where his mouth is’ . Seasteading en nu Bitcoin. Held:
http://www.youtube.com/watch?v=KgH7Lv2gQdk
dat is toch speculeren?
hoe is het de anderen vergaan?
Ik kende die Peter Thiel niet maar kwam deze week toevallig uit op hem via een artikel op Forbes dat ik had zien staan op ZeroHedge.
http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2013/08/14/agent-of-intelligence-how-a-deviant-philosopher-built-palantir-a-cia-funded-data-mining-juggernaut/
Voor wie tijd heeft, zéér de moeite. En kijk ook eens op http://www.palantir.com
Als je geld stopt in zo’n systemen heb ik m’n bedenkingen over die persoon, rare club.
On topic hoop ik dat Bitcoin een mooie toekomst tegemoet gaat. Misschien dat ik er ook wel wat koop binnenkort om vertrouwd mee te raken. Als er dan een financiële meltdown komt hoef ik me daar toch al geen zorgen over te maken.
Comments are closed.