Bigbrother.ObamaVelen zullen “1984” van George Orwell hebben gelezen. Vooral als een spannend boek. Als science fiction met verhalen die hier nooit zouden kunnen gebeuren.
Maar 1984 is hier NU, en de hel van Orwell lijkt slechts een “vagevuurtje”‘

 

Rand Paul verwoordt dit briljant. En bedenk dat “Nederland” al verder is dan de “USA”.

 ..

.

  youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ALN7LTeLxtI?

.

ORIGINEEL:

.<iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/ALN7LTeLxtI?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

 

5 REACTIES

 1. @Meneer Storm [1]: Kan wel zijn dat het als waarschuwing was bedoeld maar het is inmiddels “verbeterd” geïmplementeerd (dit voor Jeroen Dijsselbloem). En daarom was 1984 wel degelijk de eerste versie van het huidige manual.
  Waar PRISM en X-keyscore de fout in gaan is dat ze niet de intelligentie hebben om te beseffen dat er mensen zijn die zich niet aan de moderne communicatietechnieken conformeren.

  Terroristen weten allang dat telefoon en internet gevolgd worden en dus gebruiken ze die niet; zo kon Osama Bin Laden lang uit handen van de USA blijven. Gewoon ouderwets koeriers, postduiven, persoonlijk contact, etc. zijn veel moeilijker op te sporen en vragen heel veel mankracht, tijd en infiltratie.

  Vandaar dat deze systemen alleen leidt tot het pakken van kleine visjes en nauwelijks nut hebben. Maar je moet toch wat om je kiezers een schijnveiligheid voor te houden.

  Meneer Storm [4] reageerde op deze reactie.

 2. Ik zie het meer als een combinatie van 1984 en brave new world. Een medicinale en technocratie dictatuur.

 3. Vanmiddag 2 augustus 2013 heeft de USA aangekondigd dat ze alle ambassades in het MO en N-Afrika tot eind augustus zal sluiten vanwege een vermeende dreiging van een aanval door Al Qaida. De informatie zou zijn gevonden door het internet te volgen, PRISM en X-Keyscore dus.
  Aangezien dit soort terroristische organisaties internet en mobiele telefoons vermijden, is dit hoogst onwaarschijnlijk.
  Veel eerder is het een poging om het gebruik van PRISM en X-Keyscore te rechtvaardigen als er op 1 september niets is gebeurd. Aanslag voorkomen heet het dan.

Comments are closed.