Gerard_de_Jode_1593_Map_Southern_hemisphereOp de NOS-site een nieuwsbericht over het feit dat Geert Wilders opheldering vereist over een actie van de ambassadeur van Nederland in Australië inzake een email die zij in februari naar haar medewerkers heeft gestuurd. De email komt er op neer dat Geert Wilders een bezoek, als privé-persoon, heeft gepland naar Australië om bij een groepering zijn visie op de islam te geven. Of men het eens is met Geert Wilders of niet, doet nu even niet ter zake. Wat wel verbaast is, zijn de punten die zij noemt.


Allereerst waarschuwt zij natuurlijk voor de mogelijkheden dat het bezoek van de heer Wilders kan leiden tot commotie en verzoekt zij de medewerkers hier alert op te zijn. Dat is een goede zaak, “better safe than sorry” Maar wat het schokkende van dit stuk is, is dat ze haar medewerkers opdraagt om niet naar een bijeenkomst te gaan. Dus een medewerker van de staat in het buitenland mag niet naar een bijeenkomst van de heer Wilders. Dat deze medewerker verschillende redenen hiervoor kan hebben is voor deze representant van alle Nederlanders (dus ook de heer Wilders) niet van belang.

Een medewerker kan gaan om bijvoorbeeld meer te weten te komen over zijn standpunten, om bijvoorbeeld zich inhoudelijk te kunnen verdiepen in de meningen van de heer Geert Wilders, deze medewerker kan een aanhanger van Geert Wilders en/of zijn theorie zijn, deze medewerker kan ook eventueel een bekende zijn die Geert graag weer wel zien en/of spreken.

Maar deze ambassadeur is daar allemaal niet in geïnteresseerd, de overheid besluit om haar medewerkers een medewerking of bezoek te verbieden. De schrijver kent de Grondwet van Australië niet, maar weet wel dat de Nederlandse Grondwet een vrijheid van vereniging kent (artikel 8). Dus dat de ambassadeur de Grondwet met voeten betreedt is m.i. al voldoende om haar van haar post te ontheffen.

Ik ben ook erg nieuwsgierig hoe de ambassadeur in deze zou reageren als de heer Marijnissen naar Australië komt om voor de aldaar aanwezige communistische partij zijn visie te brengen over hoe hij het toch voor elkaar heeft gekregen om, zonder ooit geregeerd te hebben, van Nederland een communistische staat te maken? Mag men hier dan ook niet naar toe? Wordt zo’n mail dan überhaupt gestuurd?

De schrijver denkt van niet. Dit komt mede omdat de liberaler denkende mens niet meteen dreigt met geweld of overgaat tot geweld als iemand iets roept wat niet zijn mening is.Dus vanwege het soms intolerante gedrag van sommige moslim(organisaties) moet de heer Wilders worden benaderd als een “persona non grata”.

Dat dit inderdaad zo is, blijkt uit een ander deel van deze mail. Hier geeft mevrouw Ruigrok aan dat, indien de heer Wilders bij de ambassade aanklopt, men eerst haar moet informeren en verder niks mag doen. De vraag die bij de schrijver dan opkomt is: “Waarom?” Als een willekeurige Nederlander zich meldt bij de ambassade op een niet staatsbezoek, wordt zij toch meestentijds ook niet geïnformeerd?

Wil zij geïnformeerd worden om de heer Wilders eens te vertellen hoe de ambassade in Australië over hem denkt, of hoe zij persoonlijk over hem denkt, of wil zij met hem mee om hem persoonlijk te beschermen tegen diegene die hem geweld aan willen doen?

Gerard_de_Jode_1593_Map_Southern_hemisphere

Welke reden het ook is, deze email getuigt weer van een grote willekeur van de overheid. Als de heer Arie Slob naar Australië komt, met wiens meningen de schrijver het absoluut niet eens is, gaan dit soort mails neem ik aan ook niet de deur uit, dus waarom bij de heer Wilders wel. (Als dit overigens wel zou gebeuren, denk ik dat er een nog groter probleem is, maar dat is een ander probleem, in ieder geval geen willekeur) Het wordt tijd dat er een type alla Snowden opstaat in Nederland en dan hoeft er niet eens een boekje geopend te worden over afluisterpraktijken of spionage. Het openbaren van dit soort emails is ruimschoots voldoende, het bewijst de willekeur van de overheid en haar eeuwige ondersteuning van gelijkdenkenden en verkettering van andersdenkenden.

Ingezonden door Wercundia. Wenst u ook bij te dragen, mail uw bijdrage naar info@vrijspreker.nl. Bij voorbaat dank!

7 REACTIES

 1. Deze email van de Nederlandse ambassadeur in Australië over Wilders was nou niet bepaald willekeur maar pure opzet!

  Nou kan een ambassadeur roepen wat ze wil maar ze kan mij niet verbieden om die bijeenkomsten in mijn vrije tijd te bezoeken die ik wil, zolang ik daarmee geen wetten overtreedt.
  Ambassademedewerkers die op grond van haar email niet naar een Wilders bijeenkomst zijn gegaan, zijn uiterst laf en alleen met hun eigen baantje en privileges bezig.

  En dat doet het ergste vermoeden als je in het buitenland ooit de hulp van een ambassade nodig hebt; kennelijk wordt afgewogen of de belangen van de Nederlandse staat wel stroken met de gevraagde hulp. En dat verklaart veel over Nederlanders in buitenlandse gevangenissen die aan hun lot worden overgelaten.

 2. @Raymond [2]:

  Deze email van de Nederlandse ambassadeur in Australië over Wilders was nou niet bepaald willekeur maar pure opzet!

  Inderdaad , als 99% van de rest van de populatie eens in de gaten krijgt wie G. Wilders nu eigenlijk is , als de main stream media verteld dat deze man is………

  Dan moeten vrijsprekers snel hun boedel bij elkaar zoeken , en verhuizen naar een andere locatie.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. En maar afgeven over b.v.b. Italié en andere klapperlanden.
  Maar het gebeurd hier ook.
  Zo jouw smoel of jouw mening staat mij niet aan, dus als je in nood komt dikke pech, je hoort als ambassadeur neutraal te blijven en je hebt gewoon je plicht te doen.
  Dat dit gebeurd is rancuneus en privé gemengd met integer heeft dit niets meer te maken.
  Ontslag is de gepaste straf voor deze teef.

 4. …ontslag is de gepaste straf voor deze…teef…
  Is het misschien ook mogelijk H. Clemens, om Uw taalgebruik wat aan te passen, het maakt het zeker wat fijner leesbaar waardoor de inhoud beter overkomt…
  Als men het niet een is met een ander, of zijn gedrag…kan dat ook in fatsoenlijke woorden worden weergegeven, anders kan ik en al die andere ’teven’ dat U lijdt aan vrouwenhaat…en dan ben ik snel vertrokken van deze site.

Comments are closed.